7 meter sneeuw op dak

Klik voor grotere afbeelding - bron

Het heeft weer heftig gesneeuwd in Oostenrijk! Er ligt nu 7 meter sneeuw op het dak van Hotel Mondschein in Stuben am Arlberg. Of toch niet? De krant Österreich tuinde vierkant in de gefotohopte foto (zie helemaal hierrr) die op de levendige facebookpagina van het hotel was geplaatst. Ongelofelijk dat iemand daar in tuint zeg! Kijk wel op die facebookpagina want hij staat vol echt mooie echte sneeuw- en actiefoto’s.

Dienten alleen met sneeuwkettingen
Wel heel veel sneeuw is er gevallen in het Salzburgerland waar gisteren het skidorp Dienten am Hochkönig alleen nog vanuit de richting Maria Alm en alleen met sneeuwkettingen bereikbaar was. Op verschillende plaatsen viel de stroom uit en ook de Filzmooser strasse tussen Eben en de grens met Stiermarken was tijdelijk dicht (bron).

Klik hier als je dit hilarische bericht over de 7 meter sneeuw wilt tweeten en sharen…Iedereen die het bericht verder de wereld in slingert bedankt!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.