Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

“Hitterecord in Oostenrijk” en hoe is het weer in de vakantielanden?

check ook eens

29 Reacties

 1. Sjaco (Rotterdam) schreef:

  niets aan toe te voegen 😉

 2. Paul A. Club 1989 schreef:

  Ronaldo bedankt voor het bericht: het is nu idd al erg warm, in de zon zitten gaat al eigenlijk niet meer. Verkoeling in het meer is de optie, ondanks dat het meerwater aanvoelt als lauw theewater. Een extra blikje bier doet de rest! Dat uitstapje naar elders in het heelal mag van mij blijven ;-). Naast de weerkamer, de sterrenkunde kamer haha. Het wordt genieten hier van de Perseiden, het is kraakhelder hier savonds… fijne dag!

 3. jeroen schreef:

  Ronaldo….hoe zuidelijk de westalpen onweer

 4. HansvK schreef:

  Lekker bericht Ronaldo. Hopelijk zet de zomer hier nog even door. De kans is er als ik je bericht lees. Ik hoop daarnaast ook dat op niet al te lange termijn de eerste winterse bijtjes de Alpen gaan aandoen. Een aantal jaren geleden hadden we daar al mooie witte plaatjes half augustus.

 5. Leo schreef:

  Breaking news!
  Althans, dat het in het nieuws is 😉 Want wij wisten het natuurlijk al lang, zie ook de postings van gisteravond.
  Hoewel, eerlijk is eerlijk, het is volgens dit artikel nog beter met het noordpoolijs gesteld dan dat mijn inschatting (gisteravond) was.
  Let ook op de laatste alinea. Er wordt nog wat tegengesputterd, maar hoe lang nog?
  http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/7e830a32197ac5cd14c9d6380479dd8b/article/noordpoolijs_houdt_zich_dit_jaar_goed.html

  • Afkoeling schreef:

   Denk dat ze hier op de site meekijken.
   Is me al vaker opgevallen, als hier een onderwerp aangesneden en bediscussieerd word, komen ze op die site een dag later met een verhaal over het onderwerp.
   Goede ontwikkeling lijkt me 😉

  • Ronaldo schreef:

   Gevaarlijk!!
   De zoon van keeper Jan Jongbloed is door een blikseminslag getroffen en overleden. Jaren geleden!!

  • Leo schreef:

   Goed weggekomen!

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Ik heb het hier al eens eerder beschreven,maar we hebben het jaren geleden in een zomerhuisje in Duitsland meegemaakt: bliksem sloeg in de boom die 2 meter naast het huisje stond, terwijl wij binnen stonden te kijken naar onweer in de verte boven de heuvels. Een gigantisch wit licht…. we zagen elkaar niet meer staan ,zo fel was dat licht ….. boom stond gelijk in brand ,maar werd ook weer geblust door de flinke bui die er op volgde. Was een heftige ervaring!

 6. Leo schreef:

  Op dit artikel had ik vrijdag wat kritiek, omdat het in tegenspraak lijkt met de afname van het aantal tropische dagen.

  Dat kwam eigenlijk door een (weer eens) verkeerde overname van het bericht door een nieuwsbericht op de radio (ik meen q-music, maar kan ook Veronica geweest zijn). Daarin werd gesuggereerd dat het aan de opwarming toegeschreven werd. Nadere lezing van het artikel (en antwoord op een mailtje dat ik stuurde!) leert echter dat dat niet zo is; als mogelijke oorzaak worden de straalstroom en de bodemgesteldheid genoemd: “Dat veranderde regime van de straalstroom, kan best leiden tot meer extremen. Zowel aan de warme kant, nu in de zomer, als naar de koude kant, denk maar aan de afgelopen paar winters. Verder zou ook landgebruik (verstening en dergelijke) nog een rol van betekenis kunnen spelen.”. Correct naar mijn idee.

  http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/ea7c7fdeccf33271fe7cb67019c46f9f/article/vaker_extreme_hitte.html

 7. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Naast je prima bericht , waardeer ik het zijstapje van de Perseïden ook! Probeer elk jaar wel te kijken op een donkere plek.
  Ze lijken te komen vanuit het sterrenbeeld Perseus,vandaar de naam. Dus graag rond die tijd een wolkenloze hemel! 🙂
  Wat een heerlijk weer trouwens vandaag ,perfect!!

 8. Frederic schreef:

  Hey iedereen. Wie kan me helpen?
  Begin april 2014 willen we met 10 pers, waaronder 3 kleine kids van 4 jaar, op wintersport in Oostenrijk. Het is de eerste keer dat we onze kids meenemen en daarom hebben we dus geen ervaring om een geschikte locatie te vinden. Bovendien zijn er absoluut niet veel chalets beschikbaar voor 10 pers. We willen graag vlak bij een skilift zitten. En niet te laag gelegen, want we willen toch een beetje in de sneeuw zitten. Weet iemand waar ik het best kan zoeken?

 9. Paul A. Club 1989 schreef:

  @ leo, bedankt voor de tip! Deze site kende ik nog niet.

 10. Paul A. Club 1989 schreef:

  620.000.000 ton waterstof verbranding….per seconde!! dat doet die ster op 150 mln kilometer van onze Lage Landen en die tevens de boel frituurt hier nu aan het Gardameer. En die mede verantwoordelijk is voor alle perikelen rondom de diverse berichten op deze site vandaag! Mooi feitje toch!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.