Rudolfshütte zweet peentjes

Eindelijk is het zo ver: het koude voorjaar en covid schudden we van ons af. De hittegolf is daar. Voor mij is het sowieso een hittegolf. In de zin van: het is heet en komt en gaat als een golf. Maar ook voor de cijfertjesneukers kan het een echte hittegolf worden.

Het zal niet overal in Nederland en België lukken, maar op veel plaatsen is het een inkoppertje om in voetbaltermen te spreken. En dan ook nog op donderdag, een dag voor het onweer op vrijdag uit, de wedstrijd Nederland-Oostenrijk. Dat wordt genieten. Ik gun het de Oostenrijkers om eens te winnen als naast Marcel Hirscher ook nog eens een andere Nederlander een skiwedstrijd mag winnen. Nou…. nee. Ik gun het Oostenrijk niet. Holland boppe, Austria inne groppe…. of haal ik nu alles door elkaar?

Voor Oostenrijk is er dan vanaf vrijdag een troostprijs: als Nederland dan bakken regen over zich heen krijgt zetten de Alpenlanden nog een tandje bij en gaan naar de 35ºC en zelfs 36ºC zien we in bovenstaand weerbericht. Niet normaal. Je ziet bij de foto van de Rudolfshütte bovenaan dat het dan hard gaat op de gletsjers. Nu ligt er nog ijs en sneeuw op de Weisssee met 3 s-en. Spoedig zal ik er weer kunnen zwemmen.

Eén PS Heb zelf een beetje last van hooikoorts momenteel, maar hou her eronder met minimale ademhaling. Zie mijn “klassieke” artikel over hooikoorts.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Kirsten_dl · 18 juni 2021 op 00:18

Nou nou, het nep virus ‘cojona’ gaat niet meteen weg hoor omdat het nou een paar daagjes aangenaam warm is/was. Of beter gezegd de regels en maatregelen gaan niet weg. Wij Belgen lopen nog zeker tot en met september gemuilkorfd, vanaf oktober/november begint alles weer van voor af aan. Omdat rond die periode ieder jaar opnieuw de griep zijn intrede maakt. O
Onze vrijheden zijn we voorgoed en definitief kwijt, dat is wel met zekerheid te zeggen.

Aart · 18 juni 2021 op 09:39

Je hebt 100% gelijk. ‘Cojona’ is slechts een oefening in gehoorzaamheidstraining. Het echte plan rolt daarna uit; BBB, The great Reset, 17 SDG’s, World Economic Forum waarbij ‘Klimaatcrisis’ de volgende ‘crisis’ is (belasting op CO2 uitstoot?, van het aardgas af?!). In de politiek is tegenwoordig alles een crisis. Maar raad eens wat? Uiteindelijk is er nooit een crisis geweest! Gemiddelde(!!) IFR van cojona is 0,15% wereldwijd. Waar heb je jet over? Ebola is 50%!!

Voor iedereen die vindt dat ik raaskal, check even de Jensenshow (www.jensen.nl) aflevering 354 vanaf 9 minuten. En nee nu niet meteen roepen; ‘Je kijkt toch niet naar Jensen?!’ want dan heb je het over de ‘wie’ en niet over de ‘wat’ en dat heet roddelen.
Als je na het zien van die beelden (op de MSM getoond?) nog steeds denkt dat overheden het goed met ons voor hebben, dan ben je stekeblind en compleet gehersenspoeld. We worden massaal in een controled state gemanoeuvreerd en dat noemen ze dan ‘vrijheid’ ….. (www.stopworldcontrol.com).

Gesloten voor reacties.