Rudolfshütte zweet peentjes

Eindelijk is het zo ver: het koude voorjaar en covid schudden we van ons af. De hittegolf is daar. Voor mij is het sowieso een hittegolf. In de zin van: het is heet en komt en gaat als een golf. Maar ook voor de cijfertjesneukers kan het een echte hittegolf worden.

Het zal niet overal in Nederland en België lukken, maar op veel plaatsen is het een inkoppertje om in voetbaltermen te spreken. En dan ook nog op donderdag, een dag voor het onweer op vrijdag uit, de wedstrijd Nederland-Oostenrijk. Dat wordt genieten. Ik gun het de Oostenrijkers om eens te winnen als naast Marcel Hirscher ook nog eens een andere Nederlander een skiwedstrijd mag winnen. Nou…. nee. Ik gun het Oostenrijk niet. Holland boppe, Austria inne groppe…. of haal ik nu alles door elkaar?

Voor Oostenrijk is er dan vanaf vrijdag een troostprijs: als Nederland dan bakken regen over zich heen krijgt zetten de Alpenlanden nog een tandje bij en gaan naar de 35ºC en zelfs 36ºC zien we in bovenstaand weerbericht. Niet normaal. Je ziet bij de foto van de Rudolfshütte bovenaan dat het dan hard gaat op de gletsjers. Nu ligt er nog ijs en sneeuw op de Weisssee met 3 s-en. Spoedig zal ik er weer kunnen zwemmen.

Eén PS Heb zelf een beetje last van hooikoorts momenteel, maar hou her eronder met minimale ademhaling. Zie mijn “klassieke” artikel over hooikoorts.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Kirsten_dl · 18 juni 2021 op 00:18

Nou nou, het nep virus ‘cojona’ gaat niet meteen weg hoor omdat het nou een paar daagjes aangenaam warm is/was. Of beter gezegd de regels en maatregelen gaan niet weg. Wij Belgen lopen nog zeker tot en met september gemuilkorfd, vanaf oktober/november begint alles weer van voor af aan. Omdat rond die periode ieder jaar opnieuw de griep zijn intrede maakt. O
Onze vrijheden zijn we voorgoed en definitief kwijt, dat is wel met zekerheid te zeggen.

Aart · 18 juni 2021 op 09:39

Je hebt 100% gelijk. ‘Cojona’ is slechts een oefening in gehoorzaamheidstraining. Het echte plan rolt daarna uit; BBB, The great Reset, 17 SDG’s, World Economic Forum waarbij ‘Klimaatcrisis’ de volgende ‘crisis’ is (belasting op CO2 uitstoot?, van het aardgas af?!). In de politiek is tegenwoordig alles een crisis. Maar raad eens wat? Uiteindelijk is er nooit een crisis geweest! Gemiddelde(!!) IFR van cojona is 0,15% wereldwijd. Waar heb je jet over? Ebola is 50%!!

Voor iedereen die vindt dat ik raaskal, check even de Jensenshow (www.jensen.nl) aflevering 354 vanaf 9 minuten. En nee nu niet meteen roepen; ‘Je kijkt toch niet naar Jensen?!’ want dan heb je het over de ‘wie’ en niet over de ‘wat’ en dat heet roddelen.
Als je na het zien van die beelden (op de MSM getoond?) nog steeds denkt dat overheden het goed met ons voor hebben, dan ben je stekeblind en compleet gehersenspoeld. We worden massaal in een controled state gemanoeuvreerd en dat noemen ze dan ‘vrijheid’ ….. (www.stopworldcontrol.com).

Gesloten voor reacties.