Sjaco zag het allemaal al lang en breed aankomen. Ergens in maart of was het al in februari – of waren het anderen? – begon hij al warm weer te voorspellen…. nee zonder gekheid. Pas echt serieus voorspelde Sjaco de hittegolf toen ik een weerbericht plaatste met een dikke schoen die de temperaturen steeds omlaag trapte. Ik vroeg me ook af: is 15°C de new normal? Niks dus. Sjaco zag het goed: er zou een hittegolf komen. De weergoden hadden medelijden met de Nijmeegse vierdaagse en stelden het een weekje uit. En nu is de onvermijdelijke buïigheid met veel cumulus castelanum als voorbode begonnen. Maar de warmte is nog lang niet weg. Ook dat lijkt Sjaco in de smiezen te hebben.

pluim2504

Wij gaan over 1 minuut rijden. geen tijd meer voor een weerbericht. Lekker doe-het-zelven dus vandaag.  Hierboven de nieuwste pluim. Jullie ook allemaal fijne vakantie! Zondag een bericht vanuit bella italia.

Categorieën: Nederland

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

39 reacties

Gesloten voor reacties.