Mag het een onsje meer zijn? Metertje dan maar doen. OK gaan we voor. Het gaat gebeuren mensen. Komende vrijdag tot .. tja tot hoe lang… minstens het hele weekeinde en dan maandag nog een finke kwats erbij… Wilders voor premier…. of liever Omtzigt …. nee iemand van buiten…. met een tweede kamer die eindelijk haar grondwettelijk toegewezen werk gaat doen … als Timmermans maar wordt verslagen …. zoals de nieuwe Argentijnse president zou zeggen: “deze mensen zijn shit! ze zijn shit!”. Daar sluit ik me graag bij aan, maar ik bedoelde dus de vlag uit omdat oetlul Rutte ophoepelt (hopelijk naar de moorddadige NAVO die dan spoedig wordt opgeheven) en dus vooral omdat de Alpen bedekt gaan worden met een dik pak sneeuw. Met name Oostenrijk dan. Hoe? Nou zo!

Lekker dan… glijbaan uit het boekje. Eindeloze sneeuw aan de noordkant. Stuwing tot en met. En Nederland? Daar wil je dan nog niet dood gevonden worden. Morgen gelukkig nog ff droog voor ieders stemplicht. Ik stem ook. Via ons mam. Driewerf Omtzigt. Helemaal OK die man hoewel geen demagoog…. eh juist omdat hij geen demagoog is. Een pure vakman die de grondwet heeft gelezen. Dat hebben we nodig.

De grap van de avondrun is dat hij met de hoofdrun het warmste scenario laat zien dat mogelijk is. Op 1000m in Oostenrijk blijft het zelfs dan vriezen. Donderdag nog eens een uniek mooie zonnige dag. Heb zelfs nog een rits tandemvluchten dan. En dan slaat het om. Waarbij ik Oostenrijk even verlaat…. puur toevallig. Ik had mijn appartement in de aanbieding gedaan. Voor jullie. Maar niemand heeft deze handschoen opgenomen. Dus staan mijn 55m2 met skibus voor de deur gewoon een kleine week leeg. Terwijl de sneeuw zal neer klateren. Ik ga het wel coveren hoor. In elk geval heb ik het nog ff aangekondigd.

Zoals ik al zei: minstens een meter in Oostenrijk. Op hogere bergen en pistes ook kans op 2 meter. Attentie lawinegevaar.

Naar de Franse kant toe is het deze keer echt veel minder. Maar de sneeuwkanonnen kunnen daar zeker aan en er was al veel gevallen. Al met al kunnen we er niet omheen dat 2023 de boeken in gaat als de meest ideale ski opening ooit qua sneeuw van moeder natuur! Maar hoe zat het ook al weer met klimaatverandering? Nooit meer skiën toch? Daarom moeten leugenaars als Timmermans met pek en veren worden weggejaagd. Maar hij wordt toch wel groot…. maar coalitieloos…. cordon sanitaire voor Timmermans. Mooier kan niet! Dat gun ik die man.

PS Dit blog is volledig apolitiek. Maar er zijn van die dagen….

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

10 reacties

Aart · 22 november 2023 op 10:13

Blijf het toch wel razend knap vinden van de weermodellen. In je blog van 17-11 gaf je de dump al aan (https://wintersportweerman.nl/natte-sneeuw-thuis-en-droomstart-alpenwinter-127238/).

Je site is apolitiek zeg je? Houd dat dan maar zo want Omtzigt….?? Kijk eens hoe hij en de rest de afgelopen jaren hebben gestemd. Dan weet je toch genoeg? Er wordt van alles beloofd, maar niets waargemaakt. Een en al verRotting (daar ben ik het dan wel mee eens). Voor de rest is het gewoon een herhaling van november 2012, toen het tussen Rutte en Samson ging. En wat gebeurde er toen???

Marco van den Hoogen · 22 november 2023 op 11:15

Kijk dat zijn goede uitspraken Hajo top

Barend · 22 november 2023 op 14:55

mooi man. Omtzigt is al een stuk beter dan wat er nu zit. En hij begrijpt dat je je niet gek moet laten maken door modellen. Maar BBB en FvD zijn ook goed.
Ik zag voor de week erna ook vrieskou voor nederland.

  Hajo · 22 november 2023 op 14:57

  Ja dat punt met die modellen is heel wezenlijk. Omtzigt snijdt allerlei cruciale issues aan die anderen niet eens gezien hebben. Hij is de change agent en oh hoe mooi haalde hij uit naar zijn CDA in het laatste debat.

Mark · 23 november 2023 op 11:34

Haha intens genoten van dit stuk Hajo! Hoe ben je wakker geworden?

Andere vraag: de domeinnaam wswm.nl heb je niet meer? Was altijd mijn snelle manier op een andere pc om op de site te komen.

  Hajo · 23 november 2023 op 11:55

  Dank je. Ik ben zeer blij met de uitslag. Benieuwd of Wilders Doorpakt met klimaat.

   Mark · 23 november 2023 op 12:46

   😛

Aart · 23 november 2023 op 14:17

Ik zou maar niet te vroeg juichen. De EU heeft nog een stap gezet richting een federatie 🙁 :
https://nieuwrechts.nl/95444-eu-stemt-in-met-machtsgreep-geen-vetorecht-verplicht-klimaatbeleid-en-eu-defensie
https://dissident.one/staatsgreep-verhofstadt-geslaagd-eu-dictatuur-schaft-laatste-restje-soevereiniteit-natiestaten-af
Let wel: oa verplicht EU klimaatbeleid.
Geen woorden meer voor….

Ton de Ruyter · 24 november 2023 op 10:34

Pas op met die politieke praat, je heb gelijk . Maar spui dit niet op je eigen site. Gr. Ton

  Hajo · 24 november 2023 op 10:48

  Dank voor de waarschuwing…. maar iemand manen tot lafheid is toch wel …. l..? We leven in een democratie toch? We zijn toch vrije mensen en geen slaven? Als ik de waarheid of mijn mening niet uitspreek…. dan ben ik een fraudeur. Als je fraude ziet heb je een ethische plicht het te benoemen. En de grootste fraude van de 20e eeuw benoem ik niet eens hier. Wat ik hier zo door laat schemeren komt van hooguit 10% van de fraude die ik ken. Die 90% openlijk communiceren is inderdaad gevaarlijk. Dat doe ik dus ook niet. Wat ik hierboven schrijf is niveau kleuterklas wat dat betreft. Het echte werk voor de grote jongens deel ik hier niet…. omdat ik inderdaad niet weet wie dit leest en of dat ook allemaal grote jongens zijn. Vermoedelijk niet. De meesten, zelfs de besten zijn gehersenspoeld.

Gesloten voor reacties.