Sneeuwhoogte Zwitserland Wallis Bettmeralp

Klik voor grotere afbeelding

Da’s een mooi plaatje om mee wakker te worden. De Bettmeralp. Misschien omdat het Wallis iets afgeschermd ligt van de hevigste wind (zie kaart 1500m en bedenk dat alles boven 63 knopen een Orkaan is windkracht 12) zien we hier – en ook langs de Noordelijke Frans Italiaanse hoofdkam – de grootste sneeuwpakketten vanochtend. In andere delen van Zwitserland zien we juist plaatjes van gigantische sneeuwverstuivingen.

Hieronder een hele verzameling ochtendcams.

[fbphotos id=310461985654680]

Ben nog bezig overal netjes de plaats bij te zetten… al deze cams zijn van hoger of ruim hoger dan 1000m. Het is nu nog te vroeg voor sneeuw tot in de laagste dalen. Dat gebeurt in de loop van de dag en vooral vanavond en vannacht. Ook nog geen Oostenrijkse plaatjes. Daar is het vanochtend nog Föhn (zie ook kaart windveld).

Toegift:

Plaatje van kennis van Sypder Marco uit Veysonnaz

Klik voor grotere foto

Spyder Marco gebruikte de Android Sneeuwhoogte App om deze foto van een kennis uit Veysonnaz in de Quatre Vallées door te sturen: 1m verse pow!

1,25 verse pow in Tignes

Klik voor grotere foto

125 cm – jawel: honderdvijfentwintig centimeter – verse pow (wind packed) in Tignes. Met dank aan Stephan die deze foto spotte op de Wall van de Tignes Facebook fanpage.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

10 reacties

Gesloten voor reacties.