Sneeuwhoogte Zwitserland Wallis Bettmeralp

Klik voor grotere afbeelding

Da’s een mooi plaatje om mee wakker te worden. De Bettmeralp. Misschien omdat het Wallis iets afgeschermd ligt van de hevigste wind (zie kaart 1500m en bedenk dat alles boven 63 knopen een Orkaan is windkracht 12) zien we hier – en ook langs de Noordelijke Frans Italiaanse hoofdkam – de grootste sneeuwpakketten vanochtend. In andere delen van Zwitserland zien we juist plaatjes van gigantische sneeuwverstuivingen.

Hieronder een hele verzameling ochtendcams.

[fbphotos id=310461985654680]

Ben nog bezig overal netjes de plaats bij te zetten… al deze cams zijn van hoger of ruim hoger dan 1000m. Het is nu nog te vroeg voor sneeuw tot in de laagste dalen. Dat gebeurt in de loop van de dag en vooral vanavond en vannacht. Ook nog geen Oostenrijkse plaatjes. Daar is het vanochtend nog Föhn (zie ook kaart windveld).

Toegift:

Plaatje van kennis van Sypder Marco uit Veysonnaz

Klik voor grotere foto

Spyder Marco gebruikte de Android Sneeuwhoogte App om deze foto van een kennis uit Veysonnaz in de Quatre Vallées door te sturen: 1m verse pow!

1,25 verse pow in Tignes

Klik voor grotere foto

125 cm – jawel: honderdvijfentwintig centimeter – verse pow (wind packed) in Tignes. Met dank aan Stephan die deze foto spotte op de Wall van de Tignes Facebook fanpage.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.