Tauplitz Skivliegen Kulm afgelast

Op de foto hierboven zie je een deel van de 70.000 fans van het skivliegen (record 215,5m Gregor Schlierenzauer) naar de Kulm bij Bad Mitterndorf skigebied Die Tauplitz trekken om even later weer onverichterzake huiswaarts te keren (zie ook video waarvan dit screenshot is genomen). Op dit ingevroren satellietbeeld zie je hoe de buien zich in het oosten concentreren. Geloof het of niet maar al in Kühtai in het midden van Tirol komen we het grand beau (klik voor webcamplaatje) tegen dat verder naar het westen de hele Alpen beheerst en ook de hele zuidkant. Dit zijn typische weersituaties zoals er in superwinter 2005-2006 vele waren waardoor er toen in Stiermarken, Oberösterreich, het Beierse Woud en het Reuzengebergte meer sneeuw lag dan op de Arlberg (waar toen ook heel veel lag dus dat wil wat zeggen).

Die Tauplitz Freeriding
Tja, een ramp om die helden niet van die schans af te zien vliegen? Dacht het niet. Die Tauplitz is het favoriete skigebied van de boys van Bergfex (firma zetelt in Graz) met wie ik sinds dit seizoen een losse samenwerking heb. En telkens als ik ze bel hoor ik hun verhalen over weer een gave poederdag. Dit skigebied is een ideaal klein maar fijn gezinsgebied – in een grijs verleden zo beroemd als St. Anton – met zeer vele mogelijkheden voor papa’s en mama’s die van freeriden houden. Eerst zien dan geloven? OK. Klik op eigen risico op deze link om deze poedervideo van 6 januari te zien. Nee echt niet klikken hoor. Ik had nog zo gewaarschuwd….


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.