Tauplitz Skivliegen Kulm afgelast

Op de foto hierboven zie je een deel van de 70.000 fans van het skivliegen (record 215,5m Gregor Schlierenzauer) naar de Kulm bij Bad Mitterndorf skigebied Die Tauplitz trekken om even later weer onverichterzake huiswaarts te keren (zie ook video waarvan dit screenshot is genomen). Op dit ingevroren satellietbeeld zie je hoe de buien zich in het oosten concentreren. Geloof het of niet maar al in Kühtai in het midden van Tirol komen we het grand beau (klik voor webcamplaatje) tegen dat verder naar het westen de hele Alpen beheerst en ook de hele zuidkant. Dit zijn typische weersituaties zoals er in superwinter 2005-2006 vele waren waardoor er toen in Stiermarken, Oberösterreich, het Beierse Woud en het Reuzengebergte meer sneeuw lag dan op de Arlberg (waar toen ook heel veel lag dus dat wil wat zeggen).

Die Tauplitz Freeriding
Tja, een ramp om die helden niet van die schans af te zien vliegen? Dacht het niet. Die Tauplitz is het favoriete skigebied van de boys van Bergfex (firma zetelt in Graz) met wie ik sinds dit seizoen een losse samenwerking heb. En telkens als ik ze bel hoor ik hun verhalen over weer een gave poederdag. Dit skigebied is een ideaal klein maar fijn gezinsgebied – in een grijs verleden zo beroemd als St. Anton – met zeer vele mogelijkheden voor papa’s en mama’s die van freeriden houden. Eerst zien dan geloven? OK. Klik op eigen risico op deze link om deze poedervideo van 6 januari te zien. Nee echt niet klikken hoor. Ik had nog zo gewaarschuwd….


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.