Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Hevige sneeuw en regen langs gigantisch Europees windveld

check ook eens

15 Reacties

 1. Snowfeverrrrr schreef:

  En de lage landen?

  • Erwin schreef:

   Ik denk dat het zeerterecht is dat Hajo hier alleen aandacht besteed aan de Alpen. Daat gaat het los. In LL is op korte termijn de situatie bekend. Op lange termijn gaat het ensemble zowel in de gfs als EC voor verzachting na een paar wat koudere dagen komende week. Zoals ik in het vorige bericht al schreef zijn wel de hoofdrun van EC als GFS (zeker in het laatste deel van de run) veel frisser dan het gemiddelde van het ensemble. Gezien de grotere rekenkracht van de hoofdrun biedt dat hoop maar op lange termijn voor LL dus veel onzekerheid in de modellen. Vanavond zal ik nog aangeven hier waarmee de hoofdrun 18 u komt. Ensemble laat ik over aan de nachtbrakers.

 2. Remko schreef:

  Gezien mijn liefde voor Scandinavië volg ik de berichten van YR, SMHI etc. Daar forse verhouding met in Zuid Zweden kans op 30 cm sneeuw. Te zien aan kaartje van Hajo. Maar de lange termijn voor NL richting komend weekend zeer winters. Eerst de korte termijn maar afwachten. De verzachting lijkt van korte duur. Winterbanden, kacheltje klaar maken en genieten.

  • Erwin schreef:

   De verzachting lijkt niet van korte duur als je naar het ensemble kijkt. Jij kijkt waarschijnlijk naar de OPER runs van EC en gfs die aanmerkelijk kouder zijn dan de meeste members. Er is dus nog wel veel onzekerheid maar dat de verzachting maar van korte duur is blijkt niet uit de de gemiddelde pluim.

 3. Jannes schreef:

  Daar gaan we dan!

 4. Erwin schreef:

  GFS 18u hoofrun is aanmerkelijk zachter dan de de GFS12uur hoofdrun, wat logisch is gezien het een koude uitbijter was. We zien hier weer heel andere kaarten op termijn dan in de 12u run. Op termijn zien we boven Rusland hogedruk ontstaan maar tot een winters Europa leidt dat nog niet in deze hoofdrun. Toch zie ik persoonlijk perspectief in deze kaarten voor 3e decade november. In de laatste kaarten zie je de wind ook in de laatste kaarten geleidelijk draaien naar het ZO tot OZO.

 5. everlast1 schreef:

  Als dit zo doorgaat ben ik bang dat ik eind November begin December al een paar dagen naar Oostenrijk moet. 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.