voorjaarsvakantie in heubergOorspronkelijk stond er een dagje Ifen op het programma, echter stak de overvolle skibus daar een stokje voor. We gingen dan maar richting de Walmendingerhorn.  Die was ons tijdens onze vorige vakantie enorm bevallen, lees maar even hier. In plaats van een hele dag hier te blijven beslisten we ons te wagen aan de weg richting de Heuberg, dan hadden we ineens dat gebied ook ontdekt! Weer extra informatie voor de lezer van deze site ;). 

Van de Walmendingerhorn richting Heuberg

De Walmendingerhorn is niet enkel een freeride paradijs, het is de perfecte bestemming op drukke dagen elders in het dal. We hoeven niet aan te schuiven voor de gondel, nee we staan zelf eerst in de rij om 09H00. Gek. Vorige keer was het hier wel wat drukker, maar de wachttijden zijn echt beperkt.  Lekker knallen boven, prachtige vergezichten ook, neem zeker de tijd om te genieten.  De dag begon wel redelijk gek, dat kan je in Hajo’s artikel lezen.

Langs de flanken wordt het wel duidelijk dat het te warm is, je ziet de ijslagen breken, het lawine-gevaar is op de zuidflanken dan ook best groot. Op de pistes zelf zijn er helemaal geen problemen, geen ijzige situaties, nog geen heuvels, want het is hier helemaal niet druk. We beslissen om het Ifen-plan helemaal links te laten liggen en te genieten op deze berg en daarna richting Heuberg te gaan.

Op onderstaande foto even duidelijk hoe geweldig rustig het hier is!

Gezellig in Heuberg

Wanneer je onderaan de lift van de Walmendingerhorn staat kan je de rolband omhoog nemen en dan kan je richting de Zafernabahn. Deze brengt je aan de Sonna-Alp, een gezellig restaurant, waar ik de zomer een betere ervaring had dan deze keer. Maar daarna, daarna was het terug heerlijk. Via de blauwe pistes kan je richting Heuberg, en die is superleuk. Tussen de bomen, prachtig uitzicht en toch voldoende snel. Snowboarders geen paniek, hier val je niet stil! De Heubergbahn ligt in het hartje van Hirschegg, en brengt je tot op 1380 meter hoogte. Van daar kan je via een even leuke blauwe piste door richting de Parsenbahnn.

De Heuberg is niet de minste

Hoewel het gebied lager ligt, kan je hier wel leuk skiën of snowboarden. Vooral de combinatie van de Walmendingerhorn met Heuberg is een aanrader. Je gaat van stevig rode pistes over in blauwe pistes, waar je toch voldoende snelheid kan halen. Gezellige terrasjes zitten nu in deze zonnige periode vol! Bom vol! En de pistes die zijn amper vol, de wachtrijen zijn wederom onbestaande! Wat een geluk. Het is hoogseizoen, de bus naar Ifen zat vol, en wij beleefden een topdag zonder drukte.

Dus ga je richting Kleinwalsertal? Ga dan niet enkel voor de bekende grotere opties, probeer ook zeker deze combinatie. Wij hadden echt een geweldige dag hier. Klik hier om jouw vakantie te boeken.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

7 reacties

Gesloten voor reacties.