Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Hete stilte voor de septemberstorm?

check ook eens

21 Reacties

 1. Gerard schreef:

  Ook terug van vakantie Frederic;-)?
  Mooi bericht, lijkt me fijn begin om te mogen vertellen dat het voorlopig mooi weer wordt. Benieuwd ook wat Gaston gaat doen…

 2. Derso schreef:

  Lekker bericht, vind de uitgebreide berichten toch de leukste. Heb je een goede vakantie gehad Frederic?

 3. Jacqueline schreef:

  Een mooie maand september zou niet verkeerd zijn…… Blijven hopen

 4. Jan van soest schreef:

  Nog ff warmte en dan opmaken voor de winter! Zo vanaf midden september tot midden april?
  Veel sneeuw in Europa!
  We wachten het maar weer af.

 5. DoctorBob schreef:

  ik vind het nu al geen leuke naam meer………….Gaston

 6. Lydwien schreef:

  Gaston, die brengt normaal toch een prijzenregen…. Hopen dat ie zich bedenkt!

 7. Michael schreef:

  Dank je voor de uitgebreide uiteenzetting! Ben het met Derso eens dat dit de fijnste berichten zijn.
  Had al niks met Gaston maar nu nog minder. Ben bang dat wanneer het gaat stormen als gevolg van Gaston ik denk: GGGGGGoeoeoeoeoeoedemiddag en nu wegwezen!
  We gaan het volgen.

 8. Mark (breda) schreef:

  Vraag me af of Frederic onze Gaston kent….das iemand die ongevraagd met een veel te blije kop aan je deur aanbelt en zegt dat je een prins hebt gewonnen….

  ….en plots zie ik de gelijkenis….over een dikke week klopt Gasto n aan met als prijs een hele bak wind en regen als overgang naar de herfst…ik zeg: kom er maar in Gaston!

 9. Frederic schreef:

  En grappig, want de GFS12 doet het net zoals ik in dit bericht beschreven heb. Op +384h, dus meer dan 2 weken vooruit, de passage van Gaston over de LL, aangescherpt door arctische kou. Een flinke sloot water (25mm), middagtemps van rond de 14°C en rukwinden op zee tot 90 km/h. Het zou wat zijn moest het uitkomen. Hier de kaart:

 10. Mark (breda) schreef:

  Iets om voor te duimen. Haha. Ik zeg Frederic-laag ipv Gaston-laag.

 11. Matthijs schreef:

  Heerlijk bericht, en hele leuke meteofictie. Zo valt er komende dagen wat te volgen welke kant het op gaat. Super vind ik dit. En eerste sneeuw van het seizoen in de noordelijke regionen klinkt goed.. oeps, wacht even. Ik ga zaterdag nog naar de Dordogne voor de zomervakantie 🙂 eerst daar nog goed van genieten.

 12. Leo schreef:

  Dank je wel Frederic 🙂

  Nog een kleine aanvulling. Zoals ik al eerder aangaf is -of nu beter gezegd was- de onzekerheid voor vrijdag-zaterdag-zondag groot. Die is een stuk kleiner geworden.

  Inmiddels is duidelijk dat niet donderdag maar zaterdag de warmste dag zal worden. In de zuidelijke helft van de Lage Landen op uitgebreide schaal 33 tot 34 graden (het plaatje is nog aan de behoudende kant)! Interessant is daarbij dat met name zowel GEM als HIRLAM nóg hogere waardes berekenen, al vanaf woensdag. De kans op een officiële landelijke hittegolf voor NL (incl. De Bilt dus) is daarmee een stuk groter geworden.
  Verder merkte ik eerder al voorzichtig op dat het plakkerig warm (lees: zeer benauwd) zal worden. Vanaf woensdag tot en met zondag zal de relatieve luchtvochtigheid in de middag landinwaarts tussen de 50 en 70% liggen (in de avond en nacht hoger). Lees in dat kader dit artikel van Weeronline en zoek de verschillen. Naar mijn idee wordt daar op diverse fronten de plank volledig misgeslagen 😉

 13. Mark (breda) schreef:

  Wat een flatline…de neerslagpluim. Nauwelijks neerslag zelfs op lange termijn.

 14. Menno schreef:

  En zo stevenen we ook weer af op een (veel) te warme augustus :*(

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Haha, ja dat zag er een week geleden niet naar uit. Toen nog de verwachting dat augustus (iets) koeler dan gemiddeld zou verlopen.. het kan verkeren..

 15. Robin schreef:

  Gaston, als stripboekenliefhebber vind dat een mooie naam voor een depressie die ‘gedonder’ oplevert.
  In het Frans is dat de naam van de bij ons bekende Guust Flater 😉
  Nu benieuwd of Gaston zijn naam waar maakt en alles in het honderd laat lopen door zijn eigenwijze eigen gang te gaan (meneer de Mesmaecker komt; waar zijn de contracten?).

 16. Asten (Harmelen) schreef:

  De hier al eerder genoemde afkoeling in Siberie is een feit. Dit geldt trouwens ook voor het noorden van Alaska en Canada. Daar op grote schaal al vorst (ook overdag). Bron: Google Earth

  Via de site van wintergek ook mooi te zien dat de afsmelt nu (al?) een halt is toegeroepen…

  http://www.wintergek.nl/actueel/zeeijs

  leek me wel ff lekker met die aankomende hitte op het programma..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.