Sneeuwverwachting tot nacht op dinsdag

Zoals gewoonlijk spingt de verwachte sneeuwhoeveelheid heftig op en neer van run tot run, maar nu we dichterbij komen stijgen de kansen op een aanzienlijke sneeuwval vanaf zondagavond tot dinsdagochtend. Op bovenstaande kaart zie je zelfs een berekening van 75cm in het Wallis met ook voor Vorarlberg en Tirol altijd nog kans op een paar decimeter. 

[fbphotos id=373632892670922]

Op de emsembles hierboven zien we de hele forse duikeling van temperatuur waardoor de sneeuwgrens toch weer ruim onder de 1500m kan zakken. Door nu uit te gaan van 1000m kan het  straks misschien nog meevallen en nog iets lager uitkomen. Bijzonder is het cm-tje sneeuw in de Eifel op de kaart bovenaan, wat verder illustreert hoe fors de dip is.

In de ensembles zie je dat het kwik vanaf dinsdag weer opveert. En dat zoals gisteren al uitgebreid beschreven het westelijk Alpengebied het meeste “last heeft” van bewolking en neerslag. Dat centraal Europese hogedrukgebied houdt in alle modellen nog steeds erg lang stand. Grote onzekere factor is hoe koel of zelfs brrrrrr het Zwarte Zeegebied wordt. Daarvoor heb ik ook het ensemble voor Roemenië bijgevoegd.

Als je die spaghetti ziet vanaf de tweede week, dan weet je dat details qua bewol;king en neerslag op specifieke plekken moeilijk te geven zijn voor eind maart. Hoe maar vast aan wat ik er gisteren over geschreven heb!        

Hieronder de Bizztravel uploads van vandaag….

[fbphotos id=373633409337537]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.