smelt

Het is sneeuwen en smelten momenteel in de Alpen. Zoals op de foto is het vanochtend. Vannacht en morgen overdag sneeuwt het alweer boven 1600m. Vrijdag en zaterdag zijn tussenhoog in de Lage Landen en in de Alpen. Genieten dus. Daarna wordt het leuk maar niet bij ons…

30graden

In Berlijn kan het zondag namelijk 30ºC worden. Maar zie dat wij dus niet meedoen.

zondagnetniet

Het is het volgende occlusiefront (koufront heeft warmtefront ingelopen – ritssluiting is dicht) dat doorkomt. Weer sneeuw in de Alpen, koel bij ons en alleen in het oosten van Duitsland en in Polen zeer warm. Italië al heel mooi afgeschermd van het slechte weer door de Alpenboog. Lekker klimaat in bella italia!

PS In Servië heeft het tot schrik van de boeren afgelopen dagen gesneeuwd! Zie hierr (video) en hierrr (foto’s).

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.