Winterse weekend in beeld

Ik open dit bericht met een foto van de Köbersee op 30 november 2019, deze foto is afkomstig van de website Foto-Webcam, klik maar even hier. Lekker winters, heerlijk wat sneeuw daar. Ik ben op zoek gegaan naar de leukste beelden van het winterse weekend van 30/11 en 1/12. Geniet even van de leukste beelden met een tasje koffie om deze zondag te beginnen. Ik tel alvast heel erg af want onze eerste wintersportvakantie komt ook dichterbij, we vertrekken donderdag al richting Livigno. Goede keuze als ik de sneeuwval van de afgelopen weken bekijk. 

Het winterse weekend van 30/11 en 1/12 in Oostenrijk

Ik voeg hier even een plaatje toe van het bergstation “Papageno” in Filzmoos. We zitten hier amper op 1595 meter maar het is er toch al wit. Kijk vooral naar die mooie lucht op de achtergrond en de sneeuw in de bomen. Dit plaatje is van de zonsopkomst op 1 december 2019.

Winters weekend in Filzmoos

De meeste dalen zien natuurlijk terug groen, wat op zich normaal is want in Oostenrijk moet het echte wintersport-seizoen nog beginnen. Hopelijk zien ze tegen de kerstvakantie wel helemaal wit. Een leuk pakje sneeuw op de bergen is het voornaamste, maar een wit dal is altijd net dat tikkeltje mooier dan een groen. Alhoewel elk seizoen in de bergen heeft gewoon zijn charmes (en voordelen)!  Hieronder ook een plaatje van vandaag in het Zillertal, waar je al de latten op kunt.

Wanneer we gaan kijken naar de Tauplitzalm zien we hier een plaatje van deze ochtend 1 december, ook weer prachtig genieten van de zonsopkomst. De sneeuwkanonnen doen hier ook hun werk.

winters weekend in tauplitzalm

In het Kleinwalsertal ziet het dal momenteel wel gewoon wit, we zien hier Mittelberg op een hoogte van 1180 meter. Zoals je op de foto kan zien is dit gisteren 30 november.

Winterse weekend in Kleinwalsertal

Ik sluit het rondje “Oostenrijk” af met deze Facebookpost van de Stubaier gletscher gisteren. “A perfect day” en zo lijkt het er wel.

 

Het winterse weekend in Frankrijk

In La Plagne beginnen ze op 14 december aan het wintersportseizoen, hier zie je een leuke foto van gisteren op 2100 meter hoogte.

Wanneer we dit vergelijken met Alpe d’Huez vandaag is het een heel ander verhaal, daar is het momenteel aan het sneeuwen. De Franse Zuid-Alpen krijgen vandaag hun pakje sneeuw. Net zoals de meeste Italiaanse gebieden.

Winterse weekend

Even om jullie een idee te geven wat het verschil is tussen gisteren en vandaag in Frankrijk. Hieronder eerst een plaatje van Tignes op 30/11.

En dan vandaag op 1 december.

winterse weekend

Het winterse weekend in Zwitserland

Ook in Zwitserland is het een verschil van dag en nacht, we gaan hier even naar Davos vandaag.

winterse weekend in beeld

En dan gisteren. Ook hier is het op diverse plaatsen aan het sneeuwen en krijgen we vaak grijze beelden op de webcams.

Het winterse weekend in Italië

Ook sneeuwval in Italië, hieronder zien we dat in de Piemonte-regio in Bardonnechia. Gisteren was het een zonnige dag in de meeste Italiaanse skigebieden, klik maar even hier. Vandaag is dat ook een tikkeltje anders.

We gaan even naar een andere regio, richting het Aosta-dal, hieronder zien we Courmayeur ook daar is het momenteel aan het sneeuwen.

Ik sluit dit bericht af met een prachtig plaatje vanuit Val Gardena, dit was gisteren 30 november 2019.

En dit was Val Gardena deze ochtend, ondertussen is het er ook een beetje grijzer, want ook daar staat nog sneeuwval op het programma.

Maak er nog een fijne zondag van allemaal.

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

10 reacties

Gesloten voor reacties.