Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

In welk dorp je ook verblijft, Kleinwalsertal doet je verbazen.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Het weer in de vakantielanden augustus 2014

check ook eens

32 Reacties

 1. carl schreef:

  Leo, waar is de bovenste foto getrokken?

  mvg.

 2. Leo schreef:

  Haha, ik hou hem nog even geheim Carl. Wie weet het?

 3. Pascal T. schreef:

  Lijkt op Marmaris Turkije, anders zit ik een heel andere kant op te denken; Thailand?

 4. Michael schreef:

  Laten we hopen dat het mindere weer niet al te lang aanhoud. Wat zijn de voorspellingen voor Oostenrijk vanaf aankomend weekend. Gaan die ook profiteren van het azoren hoog?

  • Leo schreef:

   Tijdelijk zoals het nu lijkt. Als de uitbreiding er al komt (niet helemaal zeker nog) zal die vrij zwak zijn en waarschijnlijk ook nog eens kortstondig. Zondag en begin volgende week kunnen mooie dagen, daarna gaat het mogelijk opnieuw mis.

 5. Paul A Club 1989 schreef:

  Het zal toch knap zuur zijn als deze zomer nu langzaam ten einde loopt…komende week in ieder geval niet zo super. 25+-ers moeten we nog hebben!
  ik denk dat de foto ergens in een fjord in Noorwegen is gemaakt.
  😉

 6. Mooi bericht weer @ Leo !
  De voorspelde kans op zware storm en veel neerslag in de vorm van regen is goed uitgebleven. Hier slechts één enkele donderslag gehoord gisteren, een flinke regenbui en verder winderig maar geen extreme situaties. Ben ik héél blij om !! 🙂
  Misschien zit de super maan hier voor iets tussen?
  Ik denk dat de maan veel meer invloed op ons weer heeft dan we wel denken.
  Hier nog een foto van gisterenavond omstreeks middernacht:

  (klik voor groot)
  en hier nog een leuk filmpje:
  http://deredactie.be/permalink/1.2057189

  Over onze vakantie maak ik mij nog geen zorgen, wij gaan pas begin september richting Zuid-Frankrijk dus er kan nog heel veel veranderen en gebeuren tegen die tijd. 😉

 7. Spyfromthesky schreef:

  Gisteren was het in Overijssel goed raak. Zou de volle maan, in dit geval de super volle maan de inleiding geweest zijn tot een weersomslag en ja we kwamen van heel goed, dus blijft er minder goed over.

  We gaan het zien. In ieder geval denk ik dat de meeste vinden dat er te veel wind staat. Behalve natuurlijk voor de surfers en degene die eigenaar zijn, althans een stukje van een windmolen.

  Want deze hoeveelheden wind, dat zit normaal niet in de maand augustus.

  Spyfromthesky

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Spy,

   ik zou nu toch eens van dat volle maan verhaal afstappen hoor. De volle maan was over de hele wereld te zien en ik heb geen wereldomvattende rampen qua weer kunnen noteren afgelopen nacht..

   • Nou Viking, feit is wel dat bij het opkomen v/d maan we meteen een heel ander weertype kregen; wind viel weg & bewolking was plots verdwenen.
    Vandaag (of beter gisteren maandag 11.08.14) een identiek scenario.
    Hoe hard sommige mensen er ook aan mogen twijfelen, de maan heeft wel degelijk een grote invloed op ons weerbeeld. 😉

 8. Fons schreef:

  De foto is volgens mij in Ibiza gemaakt door Trey Ratcliff en is van september 2010

 9. Leo schreef:

  Correct Fons! Parate kennis of google? Daar had ik hem in ieder geval wel van, overigens van een andere site en zonder naam van de maker en datum. Nu werd het makkelijk even verder te zoeken (dank 😉 )
  Er hangt nog een mooi verhaal aan vast. Italiaanse Wendy:
  http://www.stuckincustoms.com/2010/09/30/ibiza-girl/

 10. Ronald schreef:

  Lees nu ook de zomer weerberichten
  Top site boys
  Vraagje momenteel windstil in Apeldoorn
  Terwijl op buienradar windkracht 7 staat aan de kust
  Hoe kan dit verschil zo groot zijn?

  • Leo schreef:


   Ik zie het; aanzienlijk verschil inderdaad!

   Er zijn twee dingen aan de hand: de kern van het bepalende lagedrukgebied (in feite nog steeds deels de restanten van de tropische storm Bertha) met een nog altijd zeer lage luchtdruk (actueel 979 hPa!) ligt op de Noordzee (tussen Schotland en Noorwegen). In de regel is het zo, en dat kun je op het kaartje treffend zien, dat op enige afstand van de kern de luchtdrukverschillen en daarmee de windkracht afnemen. Daarnaast neemt de wind landinwaarts altijd snel af door de weerstand / wrijving van met name bebouwing en de begroeiing (extra sterk effect omdat alles vol in blad staat nu).

 11. Frans schreef:

  Ik de ec pluim kijken, zie ik de windpluim aan het eind afbuigen naar Oost! Ik denk he hogedruk mooiweer? Snel meteociel kijken en met het zien van de laatste 2 kaarten dacht ik haha laat maar 😉

  • Leo schreef:

   En dan is het nog een onwaarschijnlijke uitbijter met een zeer toevallige vlakke luchtdrukverdeling tussen twee lagedrukgebieden in. Ik wordt niet vrolijk van het ensemble..
   Nou ja, goed voor de zeewatertemperatuur dan maar denken.

 12. Frans schreef:

  Aardig onweer vanavond in Nederland. Ook windkracht 8 genoteerd vandaag, toch nog storm volgens de statistieken.

  • Leo schreef:

   Ik denk dat die van afgelopen nacht is (net na 0h)? Daarnaast is dat stormachtig he. Maar: wel die windkracht 8! Het onweer is idd bijzonder actief en zal dat nog wel even blijven! Komt vooral door de koude bovenlucht en het warme water. Ook morgen weer volop kansen, daarna iig tijdelijk afnemend.

 13. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  We reden vanavond van Noord-Limburg naar hier. Onderweg (de hele weg)een mooi schouwspel van weerlichten en bliksem. Zo bij Gouda zag je het weerlicht steeds feller en groter worden, een prachtig gezicht. Nu we thuis zijn sinds een uurtje ,al flinke felle buien gehad hier,veel neerslag en de donder horen we nog steeds. Op de buienradar zie je ook een constante aanvoer van buien, in een mooi lijntje , deze kant op komen.

  • Hé wat bizar toch, wij hebben vanaf +- 20u00 een heldere hemel en ik zie wederom een volle maan in al haar glorie en heel veel vallende sterren.
   Nog een tip voor liefhebbers van vallende sterren; de piek is in de nacht van 12 op 13 augustus. 😉

 14. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Mooi Kirsten,ik hoop ze ook nog te zien ,de vallende sterren! Het onweer laait hier nu in alle hevigheid weer op, en een regen daarbij…….

 15. Joost Amsterdam schreef:

  Nu zit ik nog in Ko Chang een eiland vol met resorts in de Thaise zee. Straks vertrek ik naar Bangkok. Morgen ga ik terug naar Nederland.
  Het is regenseizoen in Thailand. Daar heb ik opmerkelijk weinig van gemerkt. De afgelopen dagen zat ik gewoon te verbranden in de schaduw. De volle maan was hier prachtig te zien.
  Op naar het werk, nazomer en daarna hopelijk een ander winterseizoen dan die van afgelopen jaar. Dat is eigenlijk te ver vooruit kijken. Nu nog genieten.

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Heerlijk Joost,

   toevallig bij Paradise Resort met eenbeach bungalow met eigen zwembad ?? Hemel op aarde qua relaxing !! Ook wij hadden een paar jaar geleden in het regenseizoen twee weken alleen maar mooi weer (één onweersbui ‘s avonds).. En dat terwijl Bangkok op datzelfde moment werd bedreigd door massa’s met water uit het noorden..

   Jammer dat het er voor je op zit maar leuk dat jij ook die kant op bent geweest..

 16. Dennis schreef:

  Het vorige artikel met een mooi weekeinde zit er dus niet meer in?
  Jammer, hoopte er zoooo op

 17. Frederic schreef:

  @Kirsten: verdwijnen wolken en wind bij opkomst volle maan? Heel logisch hoor.
  Opkomst volle maan = gelijktijdig ondergaan van de zon, dus verdwijnen voedingsbron zomerse convectie en dus wolken en wind

 18. Leo schreef:


  Wow. Niet heel waarschijnlijk (nog) want de GFS 0h run staat alleen in deze oplossing maar spectaculair is ie wel. Volgende week dinsdag windkracht 11 op de Ierse kust?

 19. Spyfromthesky schreef:

  Hé, geen bericht op 12-08-2014? Zijn de weermannen van slag door het weeromslag?!

  Als je 6 weken vakantie hebt en je kiest dan best wel een aardige warme periode, dan maakt het daarna niet veel meer uit. Tenslotte wil je ook nog eens wat thuis werken en ook nog als het kan wat sporten.

  De wind hoor je duidelijk in huis huilen. En dat nog met een nieuwbouwhuis. Wouw, de vooruitzichten volgens het KNMI zijn echt koel. Zo koel dat ik eerder hier geschreven heb dat dit niet zo gauw gaat gebeuren. Edoch, ook 20% kans dat het normaal tot iets warmer is.

  Toch hoop je al E-tocht liefhebber dat de maand augustus onder het langjarig gemiddelde blijft. Dan moet natuurlijk september ook volgen. Ok, ik weet dat dit nu niet zo populair is voor de mensen die wel van de wintersport houden, maar zich nog verheugen op een goede warme vakantie.

  Ach, dan maakt het even boos zijn op dit bericht, mogelijk over een paar maanden, in een soort van hosanna gejuich als we daadwerkelijk aan onze wintertrekken zullen geraken.

  Gelukkig bereikt mijn huis ‘s-morgens eindelijk eens de 24 graden. Maar aan het eind van de dag is dat vaak al weer 26 graden. Tja, de warmte zit nog in huis en dat duurt wel even.

  De natuur buiten doet er veel korter over. We hebben duidelijk stappen terug gedaan. Veel harder vooruit kunnen we ook niet wegens de harde wind.

  Ach, in september, via Greenchoise eens bekijken hoeveel verrekend gaat worden via mijn 4 winddelen? En ja, augustus is tot nu toe weer boven verwachting.

  Spyfromthesky

 20. Robin schreef:

  Nu is Japan niet echt een populaire vakantiebestemming, maar ik begreep dat het op het eiland Shikoku echt idioot veel regen is gevallen. Zelfs voor Japanse begrippen……
  Er werd tot 500 (!) mm verwacht en er is ongeveer 700 mm gevallen met lokaal uitschieters tot 1.000 mm.
  Waanzinnige cijfers; kloppen ze echt? Dan zijn ze nog waanzinniger.
  Lees hier;
  http://www.weather.com/news/weather-hurricanes/super-typhoon-halong-japan-20140803

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.