Val d'anniviers - Vercorin comp 13Na onze eerste dag in Zinal-Grimentz en de tweede dag in St. Luc-Chandolin bleef er nog één gebied in het Val d’Anniviers over om te ontdekken: Vercorin. Voor deze laatste dag verhuisde we van ons geliefde stekje in het Bella Tola naar ons nieuwe hotel d’Orzival in Vercorin. Normaalgezien heeft dit hotel een betoverend uitzicht over het machtige Rhônedal. Helaas konden we hier bij het openslaan van de gordijnen in de ochtend niet van genieten door de hardnekkige dalnevel.
Val d'anniviers - Vercorin comp 14
Het was nog even spannend toen we vanuit het dorp de lange gondellift omhoog namen, maar al snel zagen we een waterig zonnetje door de mist heen prikken. Nog een aantal honderden meters hoger stapten we de lift uit in een compleet andere wereld.
Val d'anniviers - Vercorin comp 1
Het dorp en het skigebied van Vercorin ligt helemaal vooraan in het Val d’Anniviers tegen de berg aangeplakt. Tijdens mijn eerste trip vertelde marketing manager Martin mij al dat dit gebied misschien wel zijn favoriet was. De reden: oneindige mogelijkheden tussen de bomen na verse sneeuwval. Deze mogelijkheden werden in de ochtend direct perfect gedemonstreerd door wat freeridende locals.
Val d'anniviers - Vercorin comp 4
Veelzijdig, dat is het woord dat direct in ons opkomt als we Vercorin willen beschrijven. Het gebied ademt wintersport in de meest brede zin van het woord.
Val d'anniviers - Vercorin comp 7
En dan, rond een uur of twee in de middag gebeurd hetgeen waar we na drie dagen van dalmist eigenlijk al niet meer op hadden gerekend: we krijgen alsnog het Rhônedal te zien! We zouden er misschien wel duizend woorden aan vuil kunnen maken maar laten jullie daarvoor in de plaats toch liever meegenieten van de beelden.
[metaslider id=55682] Met het optrekken van de mist werd een speciale groep sportievelingen ook nog wakker: de paragliders. Met een start zo mooi tegen de steile flanken van het Rhônedal, goed voor een hoogteverschil van ruim 2000 meter, schoten deze waaghalzen direct als ‘onkruid’ uit de grond.Val d'anniviers - Vercorin comp 10Wij hielden het echter toch maar bij skiën, wat alles behalve een straf is in dit gebied. Geen honderden kilometers pisten misschien, maar wel een aantal wonderschone afdalingen door de bossen die we niet snel zullen vergeten.
Val d'anniviers - Vercorin comp 12
Één gebied, drie dagen en drie verschillende facetten van wintersport. We hebben het allemaal meegemaakt in ons weekend Val d’Anniviers. Wie gaat het ons snel nadoen in dit adembenemende dal?
Val d'anniviers - Vercorin comp 5


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

4 reacties

Gesloten voor reacties.