Op de kaart hierboven zie je Noord-Nederland met een mooie laag sneeuw. Opnieuw produceert het GFS model een polar low met een verrassende dump in Nederland komende zaterdag 1 december. Zie het resultaat op de kaart hierboven. Het zou een origineel begin van de meteorologische winter zijn.

Het ECMWF model gaat er een klein beetje in mee. Op de pluim voor Noordoost-Nederland zien we een klein sneeuwpiekje op 1 december. In de gaten houden en ook die nieuwe pieken op 4 en 7 december. Volg het in de Wintersport Weerkamer.

[dc_slider slider=”7263″ captions=”true”]

Hierboven de huidige variant van het polar low: dat zijn kleine felle depressies die in een noordelijke stroming onder invloed van het nog warme Noordzeewater voor de kust van Noorwegen ontstaan en die dan ergens in onze contreien toeslaan. Vooralsnog moeten we sowieso uitgaan van kletsnatte sneeuw.  

Sauerland vanochtend
[fbphotos id=508414769192733]

Waar het sowieso lekker en droog! gaat sneeuwen de komende week is de Wintersport-Arena Sauerland. Vanochtend is het al een beetje begonnen. Aan de achterkant van het al gepasseerde front vallen de eerste sneeuwbuitjes. Ik laat het aan iedereen zelf of we moeten duimen voor die dump in NL of dat alles in Sauerland bij elkaar komt. Jasper (de man achter de schermen) en ik hebben inmiddels een serieus plan om het weekeinde van 8 en 9 december naar Sauerland te gaan. We hebben ook al heel wat aanmeldingen van mensen die ook willen gaan. Vul het formulier alvast in dan mailen we je zodra we een plannetje en een mooi prijsje rond hebben.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

37 reacties

Gesloten voor reacties.