Op de kaart hierboven zie je Noord-Nederland met een mooie laag sneeuw. Opnieuw produceert het GFS model een polar low met een verrassende dump in Nederland komende zaterdag 1 december. Zie het resultaat op de kaart hierboven. Het zou een origineel begin van de meteorologische winter zijn.

Het ECMWF model gaat er een klein beetje in mee. Op de pluim voor Noordoost-Nederland zien we een klein sneeuwpiekje op 1 december. In de gaten houden en ook die nieuwe pieken op 4 en 7 december. Volg het in de Wintersport Weerkamer.

[dc_slider slider=”7263″ captions=”true”]

Hierboven de huidige variant van het polar low: dat zijn kleine felle depressies die in een noordelijke stroming onder invloed van het nog warme Noordzeewater voor de kust van Noorwegen ontstaan en die dan ergens in onze contreien toeslaan. Vooralsnog moeten we sowieso uitgaan van kletsnatte sneeuw.  

Sauerland vanochtend
[fbphotos id=508414769192733]

Waar het sowieso lekker en droog! gaat sneeuwen de komende week is de Wintersport-Arena Sauerland. Vanochtend is het al een beetje begonnen. Aan de achterkant van het al gepasseerde front vallen de eerste sneeuwbuitjes. Ik laat het aan iedereen zelf of we moeten duimen voor die dump in NL of dat alles in Sauerland bij elkaar komt. Jasper (de man achter de schermen) en ik hebben inmiddels een serieus plan om het weekeinde van 8 en 9 december naar Sauerland te gaan. We hebben ook al heel wat aanmeldingen van mensen die ook willen gaan. Vul het formulier alvast in dan mailen we je zodra we een plannetje en een mooi prijsje rond hebben.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

37 reacties

Gesloten voor reacties.