Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Het mobiele oceaan-hoog kan nog alle kanten op

check ook eens

81 Reacties

 1. Daniël (Langedijk NH) schreef:

  Dank voor de uitgebreide updates vandaag Leo, er gebeurt weer wat tenminste!

 2. Menno schreef:

  De runs zijn nog steeds vrij wispelturig en het enige (vrij) zekere is vooralsnog de sneeuw op 2/3 januari. Wat GEM doet, lijkt mij sterk in ieder geval. Morgen moeten we maar weer verder kijken denk ik.

 3. Nick (Afkoeling) schreef:

  Ook bij ec 12 pluim laat een bijna geclusterd aantal berekeningen de wind in de NO hoek belanden.
  Mmm, interessant allemaal.
  Elke berekening van de modellen wordt zo weer lekker spannend.
  Begin is er, nu doorpakken.

 4. Stefan Kaptein schreef:

  En zo verdwijnen alle mooi voorspellingen als sneeuw voor de zon. Het is toch om wanhopig van te worden. Eerste week kerstvakantie zit er alweer bijna op en eigenlijk zijn we qua pistes net zo ver als vorig seizoen in Skiwelt. Kunstsneeuw baantjes in groene weilanden, om te janken. En als dan de onvermijdelijke sneeuwval ineens toch weer een dode mus lijkt te worden, dan kan ik alleen maar zeggen………….censuur.
  MOD: Wie zegt dat de ‘onvermijdelijke’ sneeuwval een dode mus is? Staat nog steeds op de kaarten hoor.

  • Menno schreef:

   … Wat wil je zeggen? Weinig waarde zo’n reactie :/

   • Menno schreef:

    O en het volgende. Je reageert altijd alleen maar als er iets te klagen valt.

    • Stefan Kaptein schreef:

     Dus je wil zeggen dat er nu niks te klagen is? En kom nu niet aan met je bent op vakantie dus valt er niks te klagen. Maar als je wel eens op wintersport bent geweest dan weet je waar je een jaar lang naartoe leeft en wat zo’n wintersport kost. Als je dan voor het vierde jaar op rij de kerstvakantie qua sneeuw zo slecht hebt, dan heb je in mijn ogen reden tot klagen. En dan ben ik nog bevoorrecht dat ik meerdere keren per jaar ga dus ik red mij wel. Maar als er dan opnieuw hier dode mussen worden verkocht als onontkoombare sneeuwval en dat soort uitspraken dan is er nog een rede tot klagen. Masr volgens mij heb ik al eens vaker aangegeven dat de kaarten de laatste weken eigenlijk alleen maar de “foute” kant op evolueren en dat we dus voorzichtig moeten zijn met uitspraken zoals hier net benoemd.

     • Marco schreef:

      Dode mussen verkocht.. we kijken hier gewoon wat verder zoals je onderhand wel weet toch? En de uitstekende weermannen analyseren die kaarten… en ja er staat heel vaak wat moois op.. maar om dan te zeggen dat we wat moois verkopen.. het is niet uit de losse pols geschreven en uit duimen gezogen Stefan.. gewoon ruk dat de kaarten zo erg veranderen.. maar daar leven we hiervoor.. voor de voorpret.. de eventuele uitkomsten… maar dat weten de lezers van wswm al jaren.. gewoon jammer dat ze altijd goede kaarten uitspugen en dan weer wat somberder worden…

     • Stefan Kaptein schreef:

      Marco mijn vraag is nog steeds waarom de kaarten alleen maar de “foute” kant op evolueren en nooit andersom. Waarom alleen van kou en veel sneeuw naar warm en geen sneeuw en nooit andersom. Dat er hier ver vooruit wordt gekeken dat weten we. Maar als gerenommeerde weermannen termen als “onontkoombaar” gebruiken dan schept dat toch wel verwachtingen. En die verwachtingen lijken ” nadruk op lijken” opnieuw niet uit te komen. Maar due discussie heb ik al vaker geprobeerd te voeren en dat leverde niks op dus dat ga ik niet opnieuw doen.

     • Marco schreef:

      Ik snap je hoor Stefan.

   • Stefan Kaptein schreef:

    Nee deze reactie hebben we wat aan.

    • sjaak schreef:

     Volledig met je eens… Volg wswm al jaren, maar de voorpret altijd prima maar daar blijft het meestal bij. Mooie gratis reisjes in een Reneault Captur.

     • EKlop schreef:

      Dit is bullshit. Er word hier iedere dag meermaals het weer duidelijk uitgelegd. Op een manier dat ik kaarten snap waar ik normaal enkel wat getallen op zou hebben gezien en Europa. Maar zeker geen patroon in zou herkennen. Dus deze site is niet enkel: hosanna er komt sneeuw en kijk ons rond rijden in een renault.

     • Matthijs schreef:

      Stelletje verwende nesten zijn jullie, geniet ervan dat je überhaupt kan gaan. Groene bergen zijn ook mooi. Geniet van wat je wel hebt in plaats van met een zuur gezicht op vakantie gaan. Kom je straks terug van je vakantie heb je veel geld uitgegeven en heeft je gezicht continu op zuur gestaan, nee dan ben je lekker bezig. Het weer KAN je niet veranderen, better live with it.

  • PChico schreef:

   … jammer?

  • Nick (Afkoeling) schreef:

   Het is zoals het is.
   Begrijp dat je er een beetje wanhopig van wordt.
   Ik gun je zo een ingesneeuwde caravan zodat je lekker kan scheppen!
   Maar de winter is nog lang Stefan.

   • Klasie schreef:

    Vanaf 18 januari zit ik ook in ons geliefde Brixen, Stefan… in de skikoffer komen scheppen mee… we gaan ze vast nodig hebben. Drinken een Erbertje erop

    • Stefan Kaptein schreef:

     Ik help het hopen voor je. Helaas zal het grootste deel van de kerstvakantie gangers er weinig meer aan hebben. Zoals ik al aangaf, eerste kerstweek zit erop en als we de kaarten mogen geloven zal het niet snel beter worden als je het op natuursneeuw betrekt. De sneeuwkanonnen kunnen gelukkig hun werk nog steeds doen. Zonder die kanonnen was er trouwens helemaal niet te skiën in Skiwelt en andere gebieden. Fijne vakantie straks.

  • Mathijs schreef:

   Ik als redelijk frequente lezer op deze mooie site (doch vrijwel nooit reagerend onder berichten) heb toch een vraagje aan je: waarom sta je eigenlijk op de camping in Brixen im Thale, en niet bijv. op de camping in Fieberbrunn, Kaltenbach, Sölden, aan de Arlberg of voor mijn part bij de Tiroler Zugspitse of iets dergelijks. Als je dan toch kunt kiezen waar je een seizoensplek neemt (en dus een heel seizoen zou kunnen genieten), dan zijn er toch legio gebieden met meer sneeuwzekerheid (al dan niet in combinatie met hoger gelegen pistes) dan de Skiwelt, of zie ik dat verkeerd? Wel eens over nagedacht/getwijfeld om tzt naar elders te verkassen?

   • Eric | schreef:

    Kijk en dat is de indoctrinatie weer over de hoogte. Wij staan hier ook lekker centraal en het is fantastisch aan te rijden vanuit Nederland. Erg dichtbij in 8 uur ben je er.
    En de ligging is erg centraal. Alle topgebieden van Tirol en Salzbuirgerland op een mooie rijafstand en daar hebben we dan ook een hele mooie skikaart van.

    Het zal van @stefan-kaptein geen geklaag zijn over Brixen… Het is meer een beeld voor een hele regio. Als je kijkt naar Fieberbrunn ligt namelijk net zo hoog..dus wat is het verschil …overigens daar zijn we vandaag wel wezen skiën en was gewoon goed te doen. Maar Stefan heeft het over het winterse plaatje en die is er niet… we moeten het doen met kunstsneeuw en volgens mij heb ik best laten zien dat je daar ook prima op kunt skiën. Nu ff ophouden over te laag en elders is het beter. Weet je wel hoe hoog Kaltenbach ligt…of het hele Zillertal, honderden meters lager dan Brixen maar dat weet je dan ook weer.

    Als je weet hoe mooi het hier is en alles bij de hand te hebben, In het midden van de prachtige gebieden van Tirol en Salzburg dan is de keuze logisch.

    En in de zomer op 800 meter hoogte is het ook top. Afgelopen zomers waren ook hier geweldig dus waarom verkassen… en weet je hoeveel beter het is dan skiën op dit moment in sommige delen van Frankrijk. Vraag het anders is na in bv PDS

    Als ik zin en tijd heb post ik morgen wel hoe het was in Saalbach Hinterglemm de mensen hoeven zich op dit moment geen zorgen te maken…en ach dat beetje ijs …. dat valt ook wel mee. Zoek de mooie zonnige pistes op…

   • Stefan Kaptein schreef:

    Mathijs, natuurlijk kan ik ergens anders gaan staan. Maar zo makkelijk is dat niet. De caravan staat hier al tientallen jaren en intussen zit er een grote tent vast aan de caravan die niet zomaar te verplaatsen is. Maar alles is mogelijk natuurlijk. Ik kom al 42 jaar in Westendorf/Brixen im Thale en kom dus eigenlijk lekker thuis. En zo slecht als het de laatste vier jaar met kerst is, dat heb ik eigenlijk nog niet meegemaakt. Alleen 2003 was ook slecht vokgens mij maar verder nooit problemen gehad op deze schaal. Vroeger waren er geen sneeuwkanonnen. Nu hebben ze al zeker twee jaar de kerst gered. En mij maak je blij met verse sneeuw en een goed geprepareerde piste. En of dat nu in Saalbach, Fieberbrunn (heb ik ook al eens een seizoen gestaan) of ergens anders is, is mij om het even. Dat we nu vier seizoenen een slechte winter hebben ligt niet aan de relatief lage ligging van Skiwelt, maar aan het algehele weerpatroon van de laatste jaren. Ook de hoge gebieden hebben minder sneeuw dan normaal. Dus ik heb het naar mijn zin in Skiwelt en zomaar alles opbreken is even wat meer werk.

  • Tsja… het wil weer maar een keer nét niet lukken, ik zeg het al enkele weken;
   mooie kaarten op lange en korte termijn maar enkele dagen voor het zou moeten gebeuren zijn het wederom dooie mussen.
   Lijkt wel een nieuwe trend of hype te worden voor deze winter; mooi op voorhand en dan weer afdruipen zodat het nergens op lijkt.
   Maar het moet toch echt wel ooit een keer lukken hoor. 🙂

 5. Jesse schreef:

  manmanman janken gwn, sneeuw voor mayrhofen 2 jan gwn verdwenen

 6. erwin schreef:

  @leo, waarom vind je de gfs zo opmerkelijk ( ontwikkeling scandihoog) aangezien ec ook NO winden op termijn berekend. Kun je toelichten wat dan zo opmerkelijk is want ik snap het eerlijk gezegd niet zo goed.

 7. erwin schreef:

  GFS 18u hoofdrun komt met mooie sneeuwval op 3 januari in de ochtend voor zowel Oostenrijkse, Zwitserse als Franse Alpen hoewel hoeveelheden beperkt zijn.

 8. erwin schreef:

  Vrijdagmiddag 6 januari volgt er zeer serieuze sneeuwval in de Franse Alpen die geleidelijk doortrekt naar Zwitserland en Alpen en de nacht van vrijdag 6-1 op zaterdag 7-1 voor veel sneeuw gaat zorgen volgens deze hoofdrun in de Oostenrijkse Alpen

 9. Roy schreef:

  Erwin ik ga je even iets duidelijk maken. Je bent niet echt een man van je woord. Je breekt je beloftes zelfs rustig 2 x op 1 dag. Nu weet ik en een aantal senior reageerders wel hoe de vork in de steel zit maar ook een heleboel lezers/reageerders wellicht niet. Als medewintersportliefhebber waardeer ik je bijdragen maar als je de boel nog 1 x flest is het game over. Clear?

  • erwin schreef:

   Ik heb de boel nog nooit geflest @Roy. Ga daarvoor maar te rade bij Jannes of Hajo maar ik ga die discussie hier niet voeren en hou me bij het weer.

   • Roy schreef:

    Waren je woorden maar wat meer waard Erwin… 😉 Ik citeer:

    erwin

     29 december 2016 om 10:29

    Maw ik maak periodiek een korte ensemble analyse die ik vergelijk met vorig ensemble waarbij ik de hoofdrun als enkelvoudig member niet specifiek bespreek. Dat laat ik hier aan de berichtenschrijvers.

    • erwin schreef:

     @Roy, daar heb je gelijk in maar als niemand begint met de gfs hoofdrun dan heb ik toch de vrijheid dat te doen. Mijn specialisatie zit in de ensemble analyse en daar zal ik me op toe leggen. Ik denk dat hier de meeste mensen liever een bespreking van de hoofdrun zien als geen bespreking maar als jij het liever zelf wilt doen , vind ik dat ook prima hoor. Wilde alleen inzicht geven in deze run omdat er niemand met de analyse vanavond begon.

  • Eric | schreef:

   @roy +100 🙂 even zeuren mag toch wel en het is echt geweldig in de Alpen op het moment echt super weer. De sneeuw komt vast nog wel een keer. en de sneeuwkanonnen leveren geweldig werk. Die voorspelling komt bijna dagelijks uit 🙂

 10. erwin schreef:

  Voor LL is de eerste week van januari vrij fris 2 tot 4 graden en alleen op 4 januari iets zachter (5-6 graden). Op zondag 8.1 zien we (tijdelijk) meer invloed van de oceaan en dan zelfs 7, 8 graden.wordt vervolgd.

 11. erwin schreef:

  De 11e nog een leuke sneeuwsituatie, met name voor Oost-Oostenrijk. Voor de LL blijft de oceaan-invloed te groot hoewel we einde run in het meteofictie weer een groot Bartlett zien met kansen zich te ontwikkelen naar een Scandi hoog en dan weer kansen op ijsdagen in de LL

 12. erwin schreef:

  Als mensen overigens liever geen bespreking zien van de pubrun dan weleen bespreking dan zal ik het uiteraard sowieso niet meer doen @ Roy. Ik hoor het wel. Wil jij het graag doen dan zal ik mijn analyse hier niet meer plaatsen en laat ik het aan jou? Deal :-)?

  • Roy schreef:

   Erwin hee vat het niet als vijandig op maar probeer ook te leren van fouten. Ik maak ze ook. Duurde mij eigenlijk te lang voor je weer terug kwam. 😉 Ik kwam al slaap tekort de laatste tijd moest al jouw werk overnemen haha

   • erwin schreef:

    Je mag het echt van me overnemen Roy. Ik wil alleen hier de mensen info geven over de pubrun omdat die nooit echt besproken wordt (de weermannen komen met de 00 uur run). Laten we elkaar aanvullen! Als jij een de pubrun wilt doen dan blijf ik eruit en lees ik jouw bijdragen (geef fit dan even aan anders begin ikrond 2315 met de analyse) Ik slaap altijd maar 5 uur (meer niet nodig) vandaar dat ik vaak nog deze run meepik. Morgenavond is de eer aan jou want dan rijd ik naar montafon Roy.

 13. Roy schreef:

  Komt goed. Ik rij de treinen vaak s’avonds daarom kijk ik vaak nog even naar de 18h maar aanvullen is juist leuk. Wie er ook maar tijd voor heeft kan hem oppakken. Alvast een fijne vakantie in het Montafon hopelijk pak je nog wat vlokken mee de komende week! 🙂

 14. erwin schreef:

  Eerste deel ensemble is uit en hoofdrun zit erg hoog in ensemble

 15. erwin schreef:

  Volledige ensemble 18u is uit en de hoofdrun zit hele run zeer hoog in ensemble.

  Ensemble voor LL is veelbelovend en in de Oostenrijkse Alpen zien we op 3-1 een kleine neerslagpiek maar in de periode 7-9 januari moet het echt gaan gebeuren, zeker voor de Oostenrijkse Alpen! Goodnight!

 16. Huisman schreef:

  Huusman, wat fiestou van dizze Libelle?

 17. Ab schreef:

  GFS 00z pakt weer koud uit vanaf volgend weekend 7/8 januari. Met een artic kou uitbraak vanuit Scandinavië richting de LL en daarbij kans op sneeuwval 😉
  Leuke voorpret wederom om de dag mee te beginnen 🙂 Maar hou een slag om de arm mensen niets is zeker in het weer maar de trend blijft terugkeren voor de periode vanaf 6/7 januari 😉

 18. EKlop schreef:

  Ik wil een video bericht van Erwin! Show time!

 19. Robert schreef:

  GFS 00 is wederom prima kwa neerslag en kou. begin er bijna in te geloven. Nu ec nog ff straks

 20. Stefan Kaptein schreef:

  Vandaag naar de Stubaier gletsjer. Ben benieuwd naar de sneeuwcondities daar. Hier in Brixen vanmorgen geheel onbewolkt en lekker koud. De hele nacht het gezoem van de sneeuwkanonnen op de achtergrond. Wordt weer een stralende dag.

  • Menno schreef:

   Ik wens je een hele fijne skidag. Maar wat ik wilde zeggen is dat je een keer in de zoveel tijd reageert met steeds een vergelijkbare reactie, waarin je je frustratie uit. En ik snap je wel want ik vind het ook verschrikkelijk dat er op het moment haast geen sneeuw ligt in Stuben. Maar laat dat soort bijdrages volgende keer zitten. Wij weten allemaal dat het niet overal goed gesteld is. Geef ons updates over de sneeuw etc etc. En ook daarin kun je klagen. Stop in ieder geval met het dode mussen gedoe. Niemand garandeert hier is. De modellen net zo min, zoals we nu wel weten.

   Fijne jaarwisseling en nog een hoop sneeuw toegewenst in je geliefde Brixen 🙂

 21. Roy schreef:

  Verdorie kan ik die handoek weer gaan oprapen! GFS00h komt ineens weer met wat sneeuw de 3e januari voor de Savoie 🙂

 22. Snowman schreef:

  Ec komt vanochtend met een mooie run voor de lage landen.
  Mooie oceanblokkade in opbouw vanaf 5 januari, trekkend via ijsland richting scandinavie, ondertussen afzakkende laagjes langs de oostzijde wat ons sneeuw zal brengen, vervolgens wind in de oosthoek en bibberen maar.

  Men kan van alles roepen, maar er zitten al veel runs op rij een opmerkelijk winterse tendens in het (nabije) fictiegebied. Het kan zo maar gebeuren! Duimen maar…

 23. Geert schreef:

  Let op de polar vortex,er gaat nu echt wat gebeuren.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.