krimml donderdagavond dikke sneeuw

Klik voor grotere plaat

Hierboven een plaat uit Krimml in het Salzburgerland. Het is echt pas net begonnen! Kijk zelf op wetter3.de (en spoedig gewoon op deze site) naar hoe de meest intense neerslag vanavond en vannacht optreedt en in Oostenrijk ook nog morgen overdag.

Het kan dus een gezellig avondje webcamspotten worden! Hieronder wat ik aan het einde van de middag al verzameld had en een klein lichtpuntje voor winterweer in Nederland…

Hieronder een set webcams van het einde van de middag tot in de avond, een foto van Guus uit La Plagne en een mooie van Jasper Hagen uit Val Thorens. Deze Jasper Hagen meldt trouwens ook net via de App dat de weg tussen Val Thorens en Les Menuires was afgesloten door een lawine!

[fbphotos id=322808417753370]

En kijk nu eens deze nieuwe GFS kaarten voor 20 januari!

[fbphotos id=322861401081405]

Dit is wat ik me nu voor m’n verjaardag had gewenst! Een eerste echte winterse uitbraak als hoofdrun van het GFS model. Niets om op te bouwen maar het toont wat er mogelijk is. Voor echte winter moet die blauwe kleur van het -10°C lijntje op 850hPa helemaal over de LL schuiven. Dat gebeurt niet in de GFS 12u: die koude bel vloeit al snel weer naar het oosten weg. Maar toch: het is een lichtpuntje.

PS Mocht je m’n weervideo van vanochtend nog willen zien – klik dan hierrr!

Categorieën: DumpsNederland

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

45 reacties

Gesloten voor reacties.