krimml donderdagavond dikke sneeuw

Klik voor grotere plaat

Hierboven een plaat uit Krimml in het Salzburgerland. Het is echt pas net begonnen! Kijk zelf op wetter3.de (en spoedig gewoon op deze site) naar hoe de meest intense neerslag vanavond en vannacht optreedt en in Oostenrijk ook nog morgen overdag.

Het kan dus een gezellig avondje webcamspotten worden! Hieronder wat ik aan het einde van de middag al verzameld had en een klein lichtpuntje voor winterweer in Nederland…

Hieronder een set webcams van het einde van de middag tot in de avond, een foto van Guus uit La Plagne en een mooie van Jasper Hagen uit Val Thorens. Deze Jasper Hagen meldt trouwens ook net via de App dat de weg tussen Val Thorens en Les Menuires was afgesloten door een lawine!

[fbphotos id=322808417753370]

En kijk nu eens deze nieuwe GFS kaarten voor 20 januari!

[fbphotos id=322861401081405]

Dit is wat ik me nu voor m’n verjaardag had gewenst! Een eerste echte winterse uitbraak als hoofdrun van het GFS model. Niets om op te bouwen maar het toont wat er mogelijk is. Voor echte winter moet die blauwe kleur van het -10°C lijntje op 850hPa helemaal over de LL schuiven. Dat gebeurt niet in de GFS 12u: die koude bel vloeit al snel weer naar het oosten weg. Maar toch: het is een lichtpuntje.

PS Mocht je m’n weervideo van vanochtend nog willen zien – klik dan hierrr!

Categorieën: DumpsNederland

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

45 reacties

Gesloten voor reacties.