hirscher2014

Nu Patricia in Mexico erg mee lijkt te vallen (volg het hierrr) kunnen we weer ongegeneerd gaan focussen op zo iets banaals als een skiwedstrijd. 9.30 uur en 12.45 uur zijn de tijden die je vandaag en morgen in je hoofd moet houden. Met die tijden in je hoofd mis je noch de beide runs van de dames vandaag noch de beide runs van de mannen op zondag. Bij de dames is het grote nieuws het uitvallen van de Oostenrijkse topfavoriete Anna Feninger afgelopen woensdag meteen voor het hele seizoen. In Oostenrijk spreekt men van “de knie van de natie“. Hier de kersvers vastgestelde startlijst van de dames als pdf.

Bij de heren zijn alle ogen gericht op Marcel Hirscher, de verrassende winnaar van vorig jaar. Hier een mooi verhaal over zijn situatie. Grote namen bij de mannen in vermoedelijke startvolgorde zijn:

  • Carlo Janka (SUI)
  • Ted Ligety (USA)
  • Aksel Lund Svindal (NOR)
  • Marcel Hirscher (AUT)
  • Cyprien Richard (FRA)
  • Didier Cuche (SUI)
  • Ivica Kostelic (CRO)
  • Bode Miller (USA)
  • Daniel Albrecht (SUI)

De laatste heeft echt het uur van de waarheid omdat hij lang geblesseerd was. Met Ted Ligety, Bode Miller en Marcel Hirscher is er zeker ook weer veel te zeggen over de skitechniek die al dan niet naar de overwinning voert. In het skischoolwezen wordt vaak gesproken of skitechniek een uitgemaakte zaak is. Onzin natuurlijk. Ligety bouwde drie seconde voorsprong op op de concurrentie omdat hij als eerste het volle voordeel uit de nieuwe carveski’s wist te persen. En zo is er elk jaar wel wat nieuws te ontdekken en te vertellen. De ontwikkeling gaat altijd door. En dan heb je nog het feit dat ieder een ander lijf heeft en eigen voorkeuren. Als het lekker voelt en je bereikt je doelstellingen is het cool toch? Heb je hogere doelstellingen zul je inderdaad even uit evenwicht gebracht moeten worden, om op een hoger niveau weer lekker te gaan skiën.

Vanavond ontdekte ik toevallig onderstaande video.

Wel grappig omdat ik jaren geleden het begrip ski-chi gebruikte om een meer soepele skistijl te omschrijven. In elk geval ben ik mateloos geboeid door alles wat met skitechniek te maken heeft. Ik ga dat ook weer meer met groepen in de sneeuw uitdiepen. Komend jaar in de week van 13-20 maart bijvoorbeeld. Ik heb dan ruimte voor twee keer twintig personen in Haus Bergfelder. De eigenaar van dat huis is professioneel skitrainer en hij gaat ook zijn beste tips delen. Meer info volgt snel!

https://www.youtube.com/watch?v=Mswj24rZcDw

De super slowmotion is onmisbaar om te zien wat er gebeurt. Dat gaan we ook in Kleinwalsertal toepassen bij de deelnemers. Nu ja nog maar wat video’s dan…

https://www.youtube.com/watch?v=iqkEG_LqLkM

https://www.youtube.com/watch?v=uesDIWFetZo

Zin in zondag zeg! En de dames gaa we ook ff bekijken maar zaterdag zal toch in het teken staan van #patricia! Jakkes zeg. Klik op die Twitter link en je bent weer bijgepraat.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.