Ik ga echt proberen de Zugspitze als partner binnen te krijgen want die berg is gewoon te mooi. Hadden wij Nederlanders dat maar! Tenminste nog een reden blij te zijn met de Europese integratie. Ook een beetje onze berg. Net als Obertauern is het hier nog open tot 1 mei. Maar zie jij skiërs? Ik zie niemand. Wat hebben jij of ik fout gedaan?

Elders de sneeuwsmelt. Train je brein tot je het mooi gaat vinden! Hierboven Bad Kleinkirchheim.

En in Beieren en Bohemen is alleen nog waar pistenbully’s de boel hebben aangestampt nog sneeuw. Voor St. Anton am Arlberg, Obertauern en Les Menuires heb ik sterk het vermoeden dat er op de kammen sneeuwpakketten liggen die de zomer gaan overleven of die tenminste augustus gaan halen.

Foto: hetreestdal.nl

Juist wij Nederlanders moeten qua kleurstelling de sneeuwsmelt kunnen waarderen. Hoe zit dat met de Vlamingen? Daar loopt ook roodbont vee toch?

Het begint er meer en meer op te lijken dat april koud gaat eindigen. Het Europese model windt er geen doekjes om.

In heet Amerikaanse model is de rode lijn van het gemiddelde iets minder uitgesproken maar de hoofdrun doet er juist een schep bovenop. Mooi moment om weer eens een video te doen.

PS Ondertussen aan de andere kant van de grote plas …


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.