Spannende sneeuwverwachting

Het spoor van het weerbericht van gisteren was goed! Ook de GFS00u van vanochtend laat zien dat de eerste push van koude uit het noorden de Alpen niet gaat halen. Nieuw is dat de sneeuwkans voor Nederland ook is verschoven van komende woensdag naar aankomende zaterdag! De kaart hierboven is van komende maandag en dan zie we heel Europa even flink kouder wezen. 

[fbphotos id=385257104841834]

Hierboven zie je duidelijk hoe de eerste koudegolf (morgen al) op het laatste moment niet alleen de Alpen maar ook Nederland mist! Dat het je altijd met het yin & yang van het weer: een bubbel kou naar het zuiden stuwt evengoed in het oosten weer een bubbel warmte naar het noorden. En die bubbel houdt de Alpen nog een hele week zacht en bederft ook de Nederlandse sneeuwpret. De tweede kaart toont dat het in het weekeinde dan mogelijk alsnog gaat gebeuren. In deze berekening een heel tijdelijk iets: de zachte lucht zou medio volgende week alweer terug zijn! Alleen in Scandinavië wintert het door!

[fbphotos id=385253004842244]

Schotland mooi wit vanochtend!

Hieronder de Bizz Uploads….

[fbphotos id=385243134843231]

Categorieën: WebcamsWeerkaarten

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.