Spannende sneeuwverwachting

Het spoor van het weerbericht van gisteren was goed! Ook de GFS00u van vanochtend laat zien dat de eerste push van koude uit het noorden de Alpen niet gaat halen. Nieuw is dat de sneeuwkans voor Nederland ook is verschoven van komende woensdag naar aankomende zaterdag! De kaart hierboven is van komende maandag en dan zie we heel Europa even flink kouder wezen. 

[fbphotos id=385257104841834]

Hierboven zie je duidelijk hoe de eerste koudegolf (morgen al) op het laatste moment niet alleen de Alpen maar ook Nederland mist! Dat het je altijd met het yin & yang van het weer: een bubbel kou naar het zuiden stuwt evengoed in het oosten weer een bubbel warmte naar het noorden. En die bubbel houdt de Alpen nog een hele week zacht en bederft ook de Nederlandse sneeuwpret. De tweede kaart toont dat het in het weekeinde dan mogelijk alsnog gaat gebeuren. In deze berekening een heel tijdelijk iets: de zachte lucht zou medio volgende week alweer terug zijn! Alleen in Scandinavië wintert het door!

[fbphotos id=385253004842244]

Schotland mooi wit vanochtend!

Hieronder de Bizz Uploads….

[fbphotos id=385243134843231]

Categorieën: WebcamsWeerkaarten

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.