We sprongen vandaag van de daken! Letterlijk dan heh, want figuurlijk op wintersportgebied weinig spekatekel te melden. Hoe anders na de afgelopen maanden waar er altijd wel iets bijzonders te melden viel.

Bijzonder mooie beelden uit Skiwelt waar we vandaag exceptionele wolkenluchten zagen. Een mix van föhn uit het zuidwesten en een front uit het noordwesten. Complexe luchten, zeer fotogeniek. We skieden vandaag een topdag hier, bij de après-ski moest ik ook even aanhaken wat natuurlijk geen straf was, vandaar het iets latere weerbericht!

Een mix van südföhn en een naderend front was het recept van vandaag, het beheerste de Alpen.

Eerst nog een flauwe zon in het Zwitserse Riederalp…

Aan het einde van de middag begon het stevig te sneeuwen, het ging gepaard met stevige sneeuwval om later over te gaan in constante stuwing. Riederalp zou zoumaar eens van de winnaars kunnen worden. tot 40cm is mogelijk hier! Nowcasten maar, laat weten hoeveel sneeuw je in jouw dorp neer ziet dalen!

Na de dumo van dit weekend wordt het toch allemaal een stuk rutsiger met zo lijkt het aanhoudende hoge druk. Ik moet het ong maar zien maar het zou wel fijn zijn voor alle terrashoppers!

Dit is de grafiek voor de temperatuur op zo’n 1500 meter met temperaturen net boven 0 graden. Met de bijkomstigheid van de zon zal dat nog wel iets hoger worden maar maak je geen zorgen over de sneeuwcondities. Er ligt overal zat en in de tijden van half februari smelt er alleen op de zuidhellingen wat weg. Tja je moet wat weg geven als je eind februari gaat…

Het Amerikaanse model komt vanavond met een ontzettend vastgeroest patroon. De kaarten voor de 14e zijn praktisch hetzelfde als die over 16 dagen, zien we dan echt alleen maar zon in de 2e helft van februari? Sommige mensen zijn daar gewoon heel blij mee! Morgenochtend weer nieuwe kansen op winterse kaarten…

Zon gaat de klok slaan, goed voor al die jaloermakende bruine skibrillen op ieders gezicht. De volgende 3 punten voor de voorjaarsvakantie blijven dus voorlopig staan:

  • Zonnig begin van de vakantie!
  • In Oostenrijk lagere temperaturen dan Frankrijk
  • Kleine weersverandering (meer bwolking) halverwege de week

Morgen met meer winterse kaarten meer info! Stay tuned 🙂


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

21 reacties

Gesloten voor reacties.