Als laatste in het rijtje wil ik jullie graag laten kennismaken met Gargellen. Een prachtig, iets meer afgelegen dorpje waar het heerlijk vertoeven is. Zeker op zonnige dagen, maar ook tijdens sneeuwdumps is this the place to be in Montafon.  Waarom je een bezoekje aan het hoogst gelegen bergdorp van Montafon moet brengen kom je hier te weten.

image2 (9)

Gargellen voor het hele gezin

Zo kan je dit gebied in één zin samenvatten, maar het is natuurlijk meer dan dat. Gargellen is een authentiek stukje Oostenrijk in Montafon, Voralberg. Hier vind je ook hotels dicht bij de piste, wat vaak iets moeilijker is in Montafon. Daarnaast zijn het hier ook aangename brede pistes, ideaal voor iedere beginner. Het leukste is dat de dalafdaling bijna het ganse seizoen geopened is. Wij hebben deze nog nooit afgesloten geweten. Vaak zegt men dat Gargellen geen grote uitdaging is voor gevorderden, maar dan ben je vast nog niet aan de skiroutes begonnen. En je kan altijd de berg op wandelen want ook dat is enorm populair in Gargellen. Maar laat je door het woord “populair” niet afschrikken, echt druk is het hier nooit. Wachten aan liften doe je enkel wanneer niet alle pistes bereikbaar zijn.

image1 (16)

Diepsneeuw in Gargellen

De meest spectaculaire afdaling is de Nidla in Gargellen. Met maar liefst 387 skibochten overwin je hier 500 hoogtemeter. Ben je echt een topper ga dan voor Madrisatour! Verwacht je aan een 6 tot 7 uur durende tocht richting Zwitserland. Het toppunt van de tocht is niet het bergop maar de 1uur durende afdaling richting St. Antoniën. Lijkt dit allemaal wat te veel van het goede? Ga dan gewoon genieten op de skiroutes! Ideaal om jouw off-piste skills te oefenen.

Investeren in de toekomst

En met het einde van het huidige seizoen in zicht werden ook nog de toekomstplannen aangekondigd! Dat laatste is enorm om naar uit te kijken want er komt een verbinding tussen Klosters in Zwitserland en Gargellen! Voor deze enorme investering van maar liefst 28 miljoen euro kan gebeuren dient het project nog volledig te worden uitgewerkt en goedgekeurd! Het zou gaan over 3 nieuwe liften waarvan er 2 in Gargellen komen en ééntje in Klosters.

Enkele topevents

Naast leuke brede pistes kan je hier ook terecht voor enkele topevents. Ben je een fervent tourskiër neem dan zeker deel aan de Ramskull Days. En hoe populair skiën dan ook terug mag worden hier kan je als snowboarder komen kijken naar enkele coole wedstrijden. Snowboardcross, slalom of slopestyle je kan hiervoor terecht in Gargellen. Wij waren er bij tijdens de “7th Montafon Baked Slalom”. Daarnaast wordt er ook altijd afgesloten met een “Water attack”. Durf jij de 15 meter lange waterglijbaan aan met jouw ski’s of snowboard? Hiervan enkele leuke beelden.

IMG_5593

17951948_10155334680458921_7767041151870414063_n

Gargellen de geheime trekpleister van Montafon

Zoals je kan lezen in bovenstaand artikel is Gargellen echt een bezoek waard. Ben je in Montafon trek dan zeker een dagje richting Gargellen. Het is hier altijd lekker genieten op het terras en de pistes zijn nooit overvol. De enige momenten dat het hier druk kan zijn is tijdens de Kerstvakantie. Mijn tip is ga helemaal naar boven met het liftje tot op een hoogte van 2300 meter.  Geniet dan op skiroute 12, wil je nog verder dan kan dat, maar ben je nog niet zeker van je stuk, ga dan verder op de blauwe piste nummer 2. Indien er echt genoeg sneeuw ligt is ook piste nummer 6 een leuke aanrader. Psst, hier kan je ook veel diepsneeuw vinden, maar vertel dat laatste niet door!

Voor meer informatie kan je terecht op de website.

panorama-gargellen-winter

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!