De fotowebcam van de Rudolfshütte is helaas offline. Daarom kijken we even verderop bij de stuwmeren van Kaprun. Het vriest licht en de hemel is bedekt met sluierbewolking. Daar komen we amper vanaf want de fronten blijven elkaar opvolgen. De sneeuwgrens stuitert op en neer maar is behoorlijk hoopvol.

En ook blijft het stormachtig in heel West-Europa. Hier de situatie voor morgen 1 maart.

Twee dagen later zijn er diverse depressiekernen en is de meeste intensivering aan de zuidkant.

Lekker dan!! Hoera voor Val Gardena.

Natuurlijk doet de hoofdkam ook mee. Als ik een week later weer in de Rudolfshütte ga kijken dan is het een poederparadijs. Misschien dus maar doen! Het is twee uurtjes rijden. Wat meteen een van de grootste voordelen is van emigratie naar de Alpen. Je hebt niet alleen een thuis-skigebied voor de deur. Steeds zijn er ook twee dozijn andere topskigebieden (en toerskibergen) binnen een mum van tijd te bereiken.

Ik sluit af in de auto op mobiele hotspot met het ensemble voor Nederland. Het Amerikaanse model doet een aanval op de 20ºC. En vaak zat hebben we ook zulk terrasjesweer gehad medio maart. In Innsbruck gisteren waren ook al tal van terrassen geopend en ook de ijsverkoop. Kortom: winter 2020 gaat in de bergen en op de hogere pistes nog wel even door. Verder mogen we gerust van voorjaar en zomer gaan dromen.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

8 reacties

Gesloten voor reacties.