kinderklasje1612

De titel van dit bericht is een beetje gelogen want in de meest onwaarschijnlijke weken zijn er nog kinderklasjes in de Zillertal Arena. Ja ook van ouders die de inspectieregels aan hun laars lappen. Terecht? In elk geval is dit een generale repetitie groepje van Skischule Lechner in Zell am Ziller. Les dus aan kids uit het dal. 3 à 4 jaar oud. Meisje links is Lina, de dochter van skischooleigenaar Andre Lechner. Caroliene Baken, zelf skijuf daar, weet ons dit allemaal te vertellen. En dat die kids dan echt met hun snufferd in een sneeuwbui staan! Dat gaan we de aankomende week amper meer zien.

ingrid3

We vervolgen met een setje foto’s van Ingrid die weer in het familiehuisje op de Turracherhöhe zit. De foto’s zijn van gisteren. Ze schrijft: “Top condities op de piste ernaast gras maar genieten”.

ingrid2

Kijk: het zijn pasteltinten. Je moet het leren waarderen. Ik ben hobby schilder en opgegroeid in het Van Gogh dorp Nuenen. Ik kan het waarderen. Echt waar. Dit hierboven is een heel mooi plaatje. Mooier. Echter dan Bob Ross ze maakt. Hard. Diep. Warm. Ik hoef mijn ogen maar te sluiten en ik zie en voel me over dat dorre gras stappen en ruik de muffe geur van hooi.

ingrid1

En dit is gewoon leuk voor de kids. En zeg nu ook zelf: de gezinsvakantie is toch vooral genieten van de ukkies op die latjes. Dat ziet er zooo schattig uit. Dan klan me mijn eigen skiën echt gestolen worden. Tip trouwens: gebruik het skiën met gezin om het achteruit skiën echt onder de knie te krijgen in alle omstandigheden. Als je zo eens drie kwart vakantie achteruit skiet op blauwe en rode pistes begin je er feeling voor te krijgen. De uitdaging is natuurlijk achteruit zuiver parallel en met tempo zelfs zuiver carvend te skiën.

chatel1512

Uit het Franse deel van de Portes dus Soleil bereikt ons dit bericht van Juriaan: “Hier in Châtel is het nog fantastisch skiën. Kwaliteit van de pistes blijven verrassend goed”. Foto ook van gisteren.

tegenvaller

De tegenvaller van de week is de door het Europese model berekende sneeuwgrens voor maandag. De paar millimeter die komen zouden nu niet lager dan 1600m als sneeuw vallen. We gaan het zien.

scandi3012

De opsteker van de week is dat het Amerikaanse model voor oudjaarsdag een loeier van scandihoog berekende. Ach dat is dus meteofiction en het brengt verder geen sneeuw naar de Alpen. Vermoedelijk krijgen we in de komende week toch zicht op het moment waarop het patroon der patronen gaat afbreken. Vooralsnog zijn er geen garanties dat de eerste week van januari niet ook teflon wordt.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.