Ik werd vanmorgen hiermee wakker wat mij en jullie hopelijk ook erg gelukkig stemt! Gedurende de nacht heeft het zeker lekker doorgesneeuwd hier. Met gistermiddag 10cm en nu 15cm in het dal neem ik zo zekerweten m’n poederbakken mee de lift in. Misschien wel voor het laatst voordat ik weer naar platland trek begin maart?

Nog even niet aan denken maar gewoon gaan genieten net als Wessel dat gister al in de sneeuw deed in Ehrwald! Vandaag nog zo’n dagje met waarschijnlijk ook de eerste opklaringen! Hij was nu alweer druk bezig met scheppen, lekker bezig Wessel.

In Zwitserland is het namelijk al helder, in poederparadijs Engelberg zal deze gondel straks waarschijnlijk gevuld zijn met opgefokte adrenalinejunkies die niet kunnen wachten hun eerste lijn te zetten.

Zo ook in Frankrijk waar de zon van achter de Mont Blanc gaat opkomen in het oosten. De webcam lijkt een beetje vochtig ofzo maar vond het plaatje er extra mooi door. Zoiets als dat je wakker wordt en alles nog een beetje vaag is. Ja daar is het wakker worden in een droom.

Ook aan de zuidkant vanaf de Kronplatz vanochtend al de zon maar ze kijken hier wel tegen een zogenaamde föhnmuur aan. De bewolking komt niet to over de hoofdkam.

Aan de andere kant van die muur sneeuwt het dus gewoon! Zell am Ssee zal nog wel even in de bewolking zitten vandaag. De temperatuur is mooi laag maar voor het ijs is dit toch geen prettige situatie. Even een vraagje aan de schaatsers onder ons: Kan het gewicht van de sneeuw zo veel zijn dat er plotseling een groot wak ontstaat? Of is daar echt een plotselinge extra push van gewicht voor nodig zoals iemand die op het ijs gaat staan?

En een ander vraagje, zou Hajo nog up and running zijn in de Rudolfshütte? 😉

In Loser moeten ze in ieder geval weer up and running komen want dit is het beeld van voor de sneeuwval.

En dit is nu… Kijk even naar die poortjes voordat je de lift in glijdt. Wat gok jij? Ik denk bijna 50cm! En het stuwt daar nog even door komende uren. Iedereen met een schep wordt opgeroepen naar Loser te komen en mee te helpen!

Gisteravond hadden we een bericht met een beetje een negatieve toon vanwege de toch wel warme runs, vanochtend een positieve draai! We beginnen met de Para van de berekening van vannacht, heel erg lekker met de winter om de hoek.

En dit de Para van vanochtend die er toch vrij veel op lijkt met een zeer noordelijk hoog. Vooral de hoofdrun stribbelt tegen deze dagen. Het EC wel weer beter?

Jup het EC is zelfs vrij goed te noemen! Voor de Alpen weer rappe terugkeer van de kou en ook voor de Lage Landen einde aan het warme lenteweer. Wat gaat er dan precies mis bij de hoofdrun van het GFS?

Het warme Eurohoog (rode pijl) wordt vervangen door een nieuw hoog (zwarte pijl). Daartussen piept nog een klein laag naar het zuiden waardoor het nieuwe hoog iets noordelijker kan uitkomen.

Het laagje zakt echter helemaal weg naar de Straat van Gibraltar waar het langzaam uitdooft. Het hoog ziet daarom geen reden om meer naar het noorden te verplaatsen. De kou uit het oosten blijft veilig daar.

Een lichtpuntje is dan wel weer dat het nieuwe Eurohoog wel een stuk kouder is dan eerste Eurohoog wat in de kaarten hierboven weg trok. Ik zie het allemaal nog steeds mooi positief in met zonnig weer in de voorjaarsvakantie en met kou op de loer. Vanavond weer nieuwe kansen en blijf vooral iedere run volgen hier op WSWM 🙂

Op de vraag of Hajo nog up and running was: Jazeker zie deze spectaculaire beelden! Gister zelfs op de weg sneeuwduinen en op Pass Thurn vastgelopen vrachtwagens… Zover ik weet heeft iedereen op de site goed geluisterd naar ons reisadvies 😉


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

62 reacties

Gesloten voor reacties.