Wat een geweldige plaat van Oskana uit Morzine ingestuurd met de Bizztravel Sneeuwhoogte App. Zoals verwacht dumpt het al de hele avond in het westelijk Alpengebied.[fbphotos id=545958135438396]Jongens wat is het aan het sneeuwen! Les Menuires schitterend. En in de Jura… Het lijkt sommige delen van Nederland gisteravond wel haha. De sneeuwzone trekt nu ook langzaam naar het oosten zodat we ook in Oost-Zwitserland en Oostenrijk webcams kunnen gaan spotten de komende uren. De cam van Thollon Memises van vanmiddag zit ertussen omdat… ie zo mooi is.

In mijn videoweerbericht van vanochtend kondig ik de intense sneeuwval in de Franse Alpen duidelijk aan. Klik de afbeelding om de video te zien.

Onder het laatste weerpro bericht wordt hevig gediscussieerd over een sneeuwbom voor België en Zuid-Nederland komende maandag. Check de kaart hierboven. Asjemenou. Nog ver weg en vaak genoeg zien we wisselingen van een factor 4 op deze kaarten. Maar toch! Het zou toch maar eens gebeuren. Discussieer hierrr mee.

pluim0602_12

En we zitten weer met aardig winterse hoofdruns van de weermodellen. De pluim van het Europese model is net binnen. Tja dat is toch wel een echte vorstperiode voor Nederland zo langzamerhand. En voor het eerst hebben we een controlerun gesteund door heel wat leden die “koud gaat” tot het gaatje. Tot en met de 16e zitten we in elk geval met serieuze winterperikelen. Morgenvroeg een grondige analyse met de nieuwe hoofdruns.

suchtruppe lawine grossarl

In de Alpen gaat het “gekkenhuis” door… vandaag twee Nederlandse snowboarders op een steenworp van de lawineplek van Friso offpiste bij de Steinmähderlift van Zug volledig uitgeput geborgen (bron). En in Sölden een Duitse snowboarder in een lawine omgekomen (bron).  De foto hierboven is van de megalawine in het skigebied van Grossarl gisteren. De lawine werd door skiërs losgetrapt die een al twee dagen afgesloten helling in gingen. Niemand raakte gewond (bron). 

Afsluitend nog de hele serie Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag[fbphotos id=545908455443364]

Categorieën: DumpsLawine

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

18 reacties

Gesloten voor reacties.