Wat een geweldige plaat van Oskana uit Morzine ingestuurd met de Bizztravel Sneeuwhoogte App. Zoals verwacht dumpt het al de hele avond in het westelijk Alpengebied.[fbphotos id=545958135438396]Jongens wat is het aan het sneeuwen! Les Menuires schitterend. En in de Jura… Het lijkt sommige delen van Nederland gisteravond wel haha. De sneeuwzone trekt nu ook langzaam naar het oosten zodat we ook in Oost-Zwitserland en Oostenrijk webcams kunnen gaan spotten de komende uren. De cam van Thollon Memises van vanmiddag zit ertussen omdat… ie zo mooi is.

In mijn videoweerbericht van vanochtend kondig ik de intense sneeuwval in de Franse Alpen duidelijk aan. Klik de afbeelding om de video te zien.

Onder het laatste weerpro bericht wordt hevig gediscussieerd over een sneeuwbom voor België en Zuid-Nederland komende maandag. Check de kaart hierboven. Asjemenou. Nog ver weg en vaak genoeg zien we wisselingen van een factor 4 op deze kaarten. Maar toch! Het zou toch maar eens gebeuren. Discussieer hierrr mee.

pluim0602_12

En we zitten weer met aardig winterse hoofdruns van de weermodellen. De pluim van het Europese model is net binnen. Tja dat is toch wel een echte vorstperiode voor Nederland zo langzamerhand. En voor het eerst hebben we een controlerun gesteund door heel wat leden die “koud gaat” tot het gaatje. Tot en met de 16e zitten we in elk geval met serieuze winterperikelen. Morgenvroeg een grondige analyse met de nieuwe hoofdruns.

suchtruppe lawine grossarl

In de Alpen gaat het “gekkenhuis” door… vandaag twee Nederlandse snowboarders op een steenworp van de lawineplek van Friso offpiste bij de Steinmähderlift van Zug volledig uitgeput geborgen (bron). En in Sölden een Duitse snowboarder in een lawine omgekomen (bron).  De foto hierboven is van de megalawine in het skigebied van Grossarl gisteren. De lawine werd door skiërs losgetrapt die een al twee dagen afgesloten helling in gingen. Niemand raakte gewond (bron). 

Afsluitend nog de hele serie Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag[fbphotos id=545908455443364]

Categorieën: DumpsLawine

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.