ascou0812

Dit is Ascou in de Franse Pyreneeën. Op meteox.nl is duidelijk te zien dat de neerslag in de Pyreneeën stevig is momenteel. Welnu: de plaat bedriegt niet! We kijken verder…

lamongie0812

La Mongie eveneens in de Franse Pyreneeën.

vogezen0812

Vogezen in een mooie mix van Duits en Frans La Schlucht. Hier  wel schitterend wit terwijl de Ardennen het voor zo ver ik zie hebben laten afweten. Fréderic had het meteen al goed hier. Tja een thuiswedstrijd. Hij zal zelf de eerste zijn om mee te hopen dat het in de Alpen de komende 10 dagen alsnog heel stevig gaat dumpen. Gaat dat ook gebeuren?

kaart-nu

Hier zie je nog eens de situatie nu. In alle continentale West-Europese berggebieden sneeuwbuien. En zo zagen we in de reacties: natte sneeuw in de Bulgaardse hoofdstad Sofia. Onze reporter daar is Maarten. Hij woont daar en heeft foto’s beloofd. Voor vanavond doen we het even met deze webcam…

vitosha0812

Vitosha…

grensbv

Dit is wat het Europese model nu berekent tot het einde van mijn BV-termijn. Ik gaf in de reacties aan dat ik 75% van uit ga dat ik de BV verlies. Maakt mij niet uit hoor. Mooie uitdaging op om 0-1 de rest van de winter in te gaan. Ik mik op iets beter dan een gelijkspel. De weergoden zijn altijd sterker maar soms letten ze even niet op en win je. Maar er is – Fréderic en ik zijn het roerend eens – prima hoop op veel meer sneeuw tot aan Kerst.

accuec0812-12

In de avondrun van het Europese model komt er meteen op de 18e al een grote klap in de West-Alpen.

stau1812

Zo mooi eindigt het model met een zuivere Nordstau tegen de hele Alpenboog.

gfspara0812-12

Sven herinnerde ons er vanmiddag aan dat de GFS paralel weer up and running is zo eindigt deze run in de nacht op 24 december. Al een tijdje roep ik dat de sneeuwkettingen wel eens belangrijke attributen zouden kunnen worden tijdens de kerstweek. Yummie!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

54 reacties

Gesloten voor reacties.