ascou0812

Dit is Ascou in de Franse Pyreneeën. Op meteox.nl is duidelijk te zien dat de neerslag in de Pyreneeën stevig is momenteel. Welnu: de plaat bedriegt niet! We kijken verder…

lamongie0812

La Mongie eveneens in de Franse Pyreneeën.

vogezen0812

Vogezen in een mooie mix van Duits en Frans La Schlucht. Hier  wel schitterend wit terwijl de Ardennen het voor zo ver ik zie hebben laten afweten. Fréderic had het meteen al goed hier. Tja een thuiswedstrijd. Hij zal zelf de eerste zijn om mee te hopen dat het in de Alpen de komende 10 dagen alsnog heel stevig gaat dumpen. Gaat dat ook gebeuren?

kaart-nu

Hier zie je nog eens de situatie nu. In alle continentale West-Europese berggebieden sneeuwbuien. En zo zagen we in de reacties: natte sneeuw in de Bulgaardse hoofdstad Sofia. Onze reporter daar is Maarten. Hij woont daar en heeft foto’s beloofd. Voor vanavond doen we het even met deze webcam…

vitosha0812

Vitosha…

grensbv

Dit is wat het Europese model nu berekent tot het einde van mijn BV-termijn. Ik gaf in de reacties aan dat ik 75% van uit ga dat ik de BV verlies. Maakt mij niet uit hoor. Mooie uitdaging op om 0-1 de rest van de winter in te gaan. Ik mik op iets beter dan een gelijkspel. De weergoden zijn altijd sterker maar soms letten ze even niet op en win je. Maar er is – Fréderic en ik zijn het roerend eens – prima hoop op veel meer sneeuw tot aan Kerst.

accuec0812-12

In de avondrun van het Europese model komt er meteen op de 18e al een grote klap in de West-Alpen.

stau1812

Zo mooi eindigt het model met een zuivere Nordstau tegen de hele Alpenboog.

gfspara0812-12

Sven herinnerde ons er vanmiddag aan dat de GFS paralel weer up and running is zo eindigt deze run in de nacht op 24 december. Al een tijdje roep ik dat de sneeuwkettingen wel eens belangrijke attributen zouden kunnen worden tijdens de kerstweek. Yummie!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

54 reacties

Gesloten voor reacties.