Hierboven een flashback naar de dramatische beelden van 5 februari 2012. Het ging verschrikkelijk mis met de bekendste skiester van de wereld op het WK van Schladming. Haar knie was helemaal naar de mallemoer. Gillend lag ze op de piste tot ze door een heli naar een ziekenhuis werd vervoerd. Heb je een sterke maag kijk dan ook naar dit plaatje van haar crash (bron) of zie deze video. Maar nu is er goed nieuws: sinds maandag is ze in Oostenrijk en traint ze voor de opening van de World Cup op 26 oktober aanstaande in Sölden.

Het Duitse tijdschrift Der Spiegel wijdt online een groot artikel aan de wereldster die tegenwoordig het bed deelt met Tiger Woods. Daar komen we bijvoorbeeld aan de weet dat Vonn komende vrijdag 29 wordt. Dat ze nog van plan is het record van 62 wereldbeker overwinningen van Annemarie Moser-Pröll te breken. Nog 4 te gaan. Ook wil ze nog hoog stijgen boven haar huidige 26e plaats op de Olympische ranglijst voor skiesters. ook lees ik daar over de bovenstaande tweet van een week na haar ongeval. Haar trainer Hoedlmoser geeft nu aan:  “If she feels like she can podium then she’s probably going to race, however that’s totally a day-by-day decision.” Vonn hervatte haar training op de piste in september in Chili (bron).

httpv://www.youtube.com/watch?v=QKAr42gxjhM 

Moet ik meteen denken aan de film die ik net zag: Rush over het leven van Niki Lauda en zijn gespannen verhouding met mede-coureur James Hunt. Wij zijn allemaal fans van Oostenrijk en van snelheid. Dan moet je ook van Niki Lauda houden. Ik was iets te jong om destijds te zien hoe bijzonder zijn comeback was. Dankzij de film heb ik er weer een held bij.

Ik wens Vonn het beste bij haar comeback!   


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.