Nog altijd is de lucht erg labiel en koel, opnieuw vallen er vooral in het noordelijk deel van de Benelux talloze buien. Deze foto heb ik rond 12uur gemaakt voor aanvang van een onweersbui hier in Zwolle. Dit soort wolkenluchten zullen we vandaag en de komende dagen opnieuw zien.

33_6

Morgen trekt opnieuw een trog het land op en veroorzaakt nieuwe onweersbuien. Gelukkig is qua temperatuur nu wel echt het dieptepunt gehaald, de komende dagen gaat de temperatuur weer wat klimmen. Maar de 20 graden is nog wel even ver weg. 

eps_pluim_tt_06260 

Uiteindelijk zien we ook in de pluim de oplopende temperatuur terug, en na het weekend kan zelfs de 20 graden weer volop gehaald worden.  Zoals Frederic gister ook al aangaf, verandert het stromingspatroon iets en kan warmere lucht ons uit het zuiden bereiken. 

Rtavn1562 

Gisteren waren de modellen overigens wel een stuk positiever dan vandaag, de warmste lucht lijkt aan ons land voorbij te gaan en een slepende storing ligt dan ook op de loer (koufront). In het voor vandaag erg realistisch uitziende beeld komen we dan niet hoger dan 21-23 graden na het weekend bij wel veel bewolking. Ook niet slecht als je het vergelijkt met het huidige weerbeeld. Maar bij een nog mogelijk veel gunstigere vervorming kan ook de Benelux zo weer in echt zomerse lucht terecht komen. 

We gaan het volgen, gelukkig hebben we het ”dieptepunt” van deze zomer wel gehad en kan het voor nu enkel beter worden.


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

10 reacties

Gesloten voor reacties.