Gisteren heerlijk kunnen skiën in Winterberg, 6 liften open. ’s Ochtends waren de sneeuwcondities niet ideaal. De sneeuw was erg stroef. Door de sneeuwbuien werd de sneeuw in de middag steeds beter. Boven op de Bremberg bij de Schneewittchenbahn was het heerlijk winters!

Om drie uur trok het helemaal dicht en zaten we midden in een flinke onweersbui. Helaas gingen de liften daardoor al snel dicht. Alleen de Büre Herrloh en Poppenberg waren nog even open daarna.

Het laatste uurtje toch nog even ideale pistecondities met bijna 10 cm verse sneeuw op de pistes. Ze waren bij de Büre Bremberg Xpress de bomen aan het bespuiten met water zodat de sneeuw en rijp niet ervoor zorgt dat de bomen omvallen.


De omweersbui met extreem zware sneeuwval.

Een prachtig wit landschap net na de bui.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.