kaprun1402

De hemel boven het Kitzsteinhorn – het gletsjerskigebied van Zell am See Kaprun – is gewoo té blauw vandaag. Beneden in Zell am See hing nog nevel. Op de Schmittenhöhe was het ook nog heiïg. Maar hier boven tussen 2500 en 3100m is het helemaal wauwie en niet te koud. Sneeuwhoogtes Zell am See: 60-160cm. Kaprun: 170-210cm.

Tim meldt: “Ik ben eigenlijk de hele dag in het funpark op de gletsjer en op de lechnerberg (railgarden). Het is allemaal perfect geprepareerd. Ze hebben een hoop kind-vriendelijke-boxen. Is voor de kids leuk en voor mij ook. Scheelt weer een hoop blauwe plekken en huilpartijen :-). Het weer was eergisteren geweldig op de gletsjer. En…. het was super rustig. Het was wel fris, maar door het zonnetje goed uit te houden hoor. Gisterochtend was het ook nog prachtig. Maar ’s middags trok het dicht en begon het een beetje te sneeuwen. De sneeuw is koud en buiten de piste is het echt super powder. Op de Schmitten is het zoals altijd in de krokus gezellig druk.”

carnaval zell am see 1302

Afsluitend nog een mooi plaatje van de Facebook pagina van Zell am See Kaprun van het de net afgelopen carnaval. Zell am See: mooiste dorpsplein zowat van de Alpen. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.