kaprun1402

De hemel boven het Kitzsteinhorn – het gletsjerskigebied van Zell am See Kaprun – is gewoo té blauw vandaag. Beneden in Zell am See hing nog nevel. Op de Schmittenhöhe was het ook nog heiïg. Maar hier boven tussen 2500 en 3100m is het helemaal wauwie en niet te koud. Sneeuwhoogtes Zell am See: 60-160cm. Kaprun: 170-210cm.

Tim meldt: “Ik ben eigenlijk de hele dag in het funpark op de gletsjer en op de lechnerberg (railgarden). Het is allemaal perfect geprepareerd. Ze hebben een hoop kind-vriendelijke-boxen. Is voor de kids leuk en voor mij ook. Scheelt weer een hoop blauwe plekken en huilpartijen :-). Het weer was eergisteren geweldig op de gletsjer. En…. het was super rustig. Het was wel fris, maar door het zonnetje goed uit te houden hoor. Gisterochtend was het ook nog prachtig. Maar ’s middags trok het dicht en begon het een beetje te sneeuwen. De sneeuw is koud en buiten de piste is het echt super powder. Op de Schmitten is het zoals altijd in de krokus gezellig druk.”

carnaval zell am see 1302

Afsluitend nog een mooi plaatje van de Facebook pagina van Zell am See Kaprun van het de net afgelopen carnaval. Zell am See: mooiste dorpsplein zowat van de Alpen. 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.