Ensemble Franse Alpen

De aankomende week wordt toch wel een beetje een aanslag op de pure winterplaatjes in de Alpen. Vandaag hoogstens wat miezersneeuw en motregen in Oostenrijk en verder gaan we dan over naar zonnig en warm weer in de Alpen. De nachten nogt net koud genoeg om heerlijke voorjaarsskicondities te creëren. ’s Middags al gauw +8°C in de Franse Alpen op een piste op 1500m. De vorstgrens gaat daar naar 3000m. Naar het oosten toe is dat iets lager maar niet veel lager.

De grote vraag is hoe het verder gaat. Het ECMWF-model berekent consequent al eind van de week nieuwe neerslag in de Alpen terwijl het GFS-model de hogedruk nog laat winnen tot 21 maart. Ik wil daar nu eigenlijk helemaal niet op vooruitlopen! Komend weekeinde zit ik zelf in Königsleiten en zal ik in elk geval uit eerste hand melden hoe goed de condities nog zijn. Voor de Alpen kan het voorlopig gewoon niet stuk ook al zullen zuidhellingen geleidelijk bruin en groen kleuren.

Hoe anders in het Sauerland waar het nu echt ten einde gaat lopen. Hieronder een fraaie set “eindstemming” plaatjes uit het Sauerland..

[fbphotos id=370465732987638]

Afsluitend de Bizztravel Uploads

[fbphotos id=370368719664006]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.