Sneeuwverwachting

Sneeuwverwachting tot en met dinsdag 24 april

Het is echt genieten van de webcams want het blijft maar sneeuwen in de Alpen. Omdat de cams op hoogte gesorteerd zijn zie je ook precies waar het natte koele voorjaar heerst en waar de winter nog volop doorgaat. Hierboven zie je dat er nog een hele bak kan vallen de aankomende week, maar dus nergens lager dan 1500m. In de Bizztravel weervideo die ik vanochtend weer opneem, laat ik de weersoep zien op de kaarten waaruit het maar blijft sneeuwen. Zie ook de Wintersport Weerkamer hieronder. 

[fbphotos id=395906540443557]

Prachtig setje webcammetjes toch? Vooral de cam van Hofen bij Reutte vind ik prachtig en natuurlijk ook de grauwsluiers rond Zermatt waar het boven de nevel gewoon strak blauw is! Ook top die spierwitte kunstsneeuwpistes in Canazei! 

Afwijking sneeuwdek noordelijk halfrond

Internationaal zijn er interessante berichten die iets zeggen over “het klimaat”. Zo is gevonden dat de gletsjers in het K2-gebied (Karakoram) aan het groeien zijn. Het arctisch zeeijs is volledig normaal (dwz zeer sterk gegroeid) momenteel. In Alaska zelfs een absoluut zeeijsrecord! En de sneeuw? Zie hierboven! Rood is minder dan normaal. Blauw is meer dan normaal. Interessante kaart!

Hieronder de ensembles van vanochtend…

[fbphotos id=395895993777945]

Eveneens loop ik hier ff doorheen in de video. Rusland aan het einde misschien van zeer warm naar zeer koud. De Alpen nat natter nats. Met sneeuw dus boven 1500m. En Nederland kwakkelend.  


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Gesloten voor reacties.