Sneeuwverwachting

Sneeuwverwachting tot en met dinsdag 24 april

Het is echt genieten van de webcams want het blijft maar sneeuwen in de Alpen. Omdat de cams op hoogte gesorteerd zijn zie je ook precies waar het natte koele voorjaar heerst en waar de winter nog volop doorgaat. Hierboven zie je dat er nog een hele bak kan vallen de aankomende week, maar dus nergens lager dan 1500m. In de Bizztravel weervideo die ik vanochtend weer opneem, laat ik de weersoep zien op de kaarten waaruit het maar blijft sneeuwen. Zie ook de Wintersport Weerkamer hieronder. 

[fbphotos id=395906540443557]

Prachtig setje webcammetjes toch? Vooral de cam van Hofen bij Reutte vind ik prachtig en natuurlijk ook de grauwsluiers rond Zermatt waar het boven de nevel gewoon strak blauw is! Ook top die spierwitte kunstsneeuwpistes in Canazei! 

Afwijking sneeuwdek noordelijk halfrond

Internationaal zijn er interessante berichten die iets zeggen over “het klimaat”. Zo is gevonden dat de gletsjers in het K2-gebied (Karakoram) aan het groeien zijn. Het arctisch zeeijs is volledig normaal (dwz zeer sterk gegroeid) momenteel. In Alaska zelfs een absoluut zeeijsrecord! En de sneeuw? Zie hierboven! Rood is minder dan normaal. Blauw is meer dan normaal. Interessante kaart!

Hieronder de ensembles van vanochtend…

[fbphotos id=395895993777945]

Eveneens loop ik hier ff doorheen in de video. Rusland aan het einde misschien van zeer warm naar zeer koud. De Alpen nat natter nats. Met sneeuw dus boven 1500m. En Nederland kwakkelend.  


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.