turracherhoehe2010

Voor zover ik heb kunnen natrekken is dit de topper vanochten met de verse sneeuw: de Turracherhöhe in Kärnten. Heerlijk! En het blijft vandaag nog flink sneeuwen. De sneeuwgrens ligt veelal tussen 800 en 1300m. In felle buien kan het nog lager zijn. Nog wat plaatjes en dan weer een paar verrassende weerkaarten.

stuhleck2010

Stuhleck in Stiermarken

riesneralm2010a

Riesneralm op zelfde skipas als Die Tauplitz

riesneralm2010

Ook de Riesneralm in Stiermarken

tauplitz2010a

Ons partnergebied Die Tauplitz

gruenau2010

Grünau – Kasberg

silvrettamontafon

Silvretta Montafon in Vorarlberg

We zien dus dat de sneeuw net krapjes aan het westen van Oostenrijk heeft bereikt. Het meeste valt echt ver naar het oosten.

cully2010

In de westalpen zijn mooie plaatjes: hierboven het Meer van Genève.

garmisch2010

En hier vanuit Garmisch een prachtige “rokende bergtop”.

freya2010

Op Groenland sneeuwt het heftig bij ijzige temperaturen. Het plaatje is van gisteren en niet van de hoek waar het het hardste sneeuwt. Lees nog eens over die 4,5 meter die gaat vallen.

hoogll

De tendensen zijn gisteren goed beschreven met straks sneeuw Zweden terwijl wij een aardig weekeinde krijgen. Het Amerikaanse model verzint nu voor het weekeinde erna een prachtig hogedrukgebied midden over de Lage Landen. En meteen daarna…

cliffhanger2010

Een echt schitterende Arctische uitbraak met een werkelijk immense koude golf over heel Europa. De temperaturen zijn op 1500m hoogte.

tsjechie2010

Voor een prikpunt in Tsjechië kijken we naar de kansen op dat koude scenario. We zien dat de zwarte hoofdrun lang niet alleen staat. Het lijkt minstens zo koud en sneeuwrijk te worden als nu. Maar dan met een groot koud gebied in plaats van een koudebelletje zoals nu. Het kan ook nog een paar graden kouder zijn. Niet vreemd ook: we gaan tenslotte richting winter!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.