Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Hele mooie dump komt nu snel naar de Alpen

check ook eens

69 Reacties

 1. Martin schreef:

  Gisteren topdag in Silvretta Montafon. Nu in de regen omhoog. Hopelijk klaart het snel weer op! ⛷

 2. Gerald (Apeldoorn) schreef:

  zucht
  [#hoofdschuddendmodeuit]

 3. Nicholas schreef:

  Gasten, kom op zeg. Wat zeker de site zeker niet helpt is je frustratie over het weer omzetten in dit soort teksten. @Hajo en Jorne lekker bezig! Persoonlijk irriteer ik me meer aan dat soort gehuil dan aan het feit dat de heren korte en bondige berichten sturen. Gegroet, Nico #fanvanWSWM

 4. Ronski schreef:

  Tja Cescia zien we ook nog maar mondjesmaat, was eerst bijna dagelijks. Maar belangrijkste de weerberichten. Het is niet veel meer, kaars die langzaam dooft?

 5. joke,riederalp schreef:

  Met dit weer(dooi op 1900meter) ga je een huilie huilie stemming krijgen. Gewoon ff door de zure appel bijten. Ik probeer ieder geval niet een huilie huilie te worden.
  Na regen komt zonneschijn of een lekkere sneeuwbui!

 6. Anton schreef:

  Helemaal mee eens, gaat helemaal nergens meer over.

 7. joke,riederalp schreef:

  https://m.youtube.com/watch?v=JYTzX9JCbDY
  De voorjaarsvakanties staan voor de deur, dus iets meer opletten/helpen om dit virus tegen te houden!

  • nils schreef:

   Kijk maar uit Joke. In de gondels in Zermatt staan genoeg Chinezen. In Riederalp zal dat minder zijn lijkt mij.

   • joke,riederalp schreef:

    Na Zermatt komen ze allemaal de Aletschgletscher bekijken, volgens mij 3 keer per week een bus. De meeste uit hongkong. Vaak lopen ze met gympen in de sneeuw, de ene nog enthousiaster dan de ander. Maar volgens mij is nu alles geannuleerd…..

    • joke,riederalp schreef:

     Ze gaan vaak ook nog naar Amsterdam en zelfs Noordwijk @Nils.haha

     • nils schreef:

      Haha Joke!!! Dat dacht ik al.
      Bij iedereen die deze winter in Noordwijk op het strand loopt waaien alle virussen en bacteriën vanzelf uit het lichaam! Wat een herfst de hele winter al!

    • Michelle schreef:

     Ik zag met kerst inderdaad daar hele groepen tijdens hevige sneeuwval bij de Moosfluh. Er was niks te zien door het slechte weer. Wij gaan een paar dagen naar Wengen/Jungfrau eind feruari. Ook daar hele hordes Japanners en Chinezen voor “top of Europe” Ik ben benieuwd of het er dit jaar minder zijn

     • joke,riederalp schreef:

      Ja je had wel pech met het weer in de kerstweek, helemaal dat daarna weken de zon scheen.
      Chinezen in Wengen weet ik eigenlijk niet, maar Interlaken wordt overspoeld door shoppers uit het midden oosten. Maar meer in de zomer want dan zoeken ze verkoeling in de alpen.

 8. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi bericht Hajo ,en hopen dat de sneeuw begin van volgende week meevalt!

 9. Franklyn schreef:

  Jemig wat een zure appel wordt dit zeg het aankomend weekend. Heb wel medelijden met Skiwi !
  Gelukkig komt het koufront op dinsdag vanaf de NW binnenzetten en dalen de temperaturen gelukkig weer vrij snel en rap gevolg door verse sneeuwval. Aanblik onder 2000 m aan de Oostenrijkse noordkant ( maar ook de Franse en Zwitserse westalpen) zal maandag triest en troosteloos zijn maar gelukkig dus van korte duur. Verwachting is dat warmterecords maandag zullen sneuvelen met temperaturen aan de Noordkant van 15-18 graden !!!
  Echter de sneeuwval van dinsdag en woensdags ( 1000 m circa 20/30 cm en op 2000 m zelfs 40/50/60 cm neusneeuw mogelijk ) met svg dalen naar circa 500 m zal er voor zorgen weer een heerlijke winterse aanblik ( zelfs tot in de lagere dalen aan de noordkant ) en dit in combinatie met lage temperaturen gaat dit weer zorgen voor uitstekende skicondities op de donderdag en vrijdag. Spannend wordt het weer het volgende weekeinde want de WC loert er dan weer om de hoek waardoor de temperaturen weer mogelijk kunnen gaan stijgen wat vervolgens de piste condities weer zullen beïnvloedden. Echter dit is nu nog ver weg en de modellen kunnen zomaar op die termijn weer andere kaarten presenteren.

 10. Raymond schreef:

  Ja draai de rollen idd om, lever eens input ipv klaagzang. Weet niet of je de berichten terug leest ook in de “goede tijd” onder de weersberichten werdt er door janen alleman input gegeven zoals ze dat zelf dachten. Hierdoor was het levendig en werdt het bericht nog beter. Als men nu direct het berichtje neersabelt zonder zelf wat positiefs in te brengen dan houd het op. Ga dan naar een andere site en post hier ook niks!

  • rick schreef:

   helemaal eens Dennis : clickbait, snel knip-en plakwerk en als er wat te schrijven valt, dan vooral over zichzelf, Wim Hoffen, en het weer in Amerika of een sneeuwbui in een ander Verweggistan. Boeien. Traffic is natuurlijk goed voor de sponsors (hoe vaak wordt je niet naar de site van Renault gedirigeerd?), commercieel natuurlijk niet gek maar als het inhoudelijk steeds magerder wordt ga je het toch verliezen op den duur. Ik kijk vaak wel even maar sla steeds meer en meer dagen gewoon over. Je weet: als iets gratis is ben JIJ het product.

 11. Pieter schreef:

  Geef hajo groot gelijk .er valt weinig tot niets te melden toch..en vraag me af hoe de sfeer hier word als t weer omslaat

 12. hopjes schreef:

  Dennis,
  Wie ben jij om een openbaar en gratis website af te zeiken omdat jij op je luie reet wil zitten en lezen en vervolgens iemand die er anders over denkt toe te voegen ‘doe niet zo neerbuigend gast’. Jij moet helemaal niks op deze site, evenals mij. Echter vind jij wat van deze site en ook van bezoekers van deze site, dat mag… Dat mag je ook uiten, maar blijf wel realistisch ipv lachwekkend!

 13. MARCO(Haarlem) schreef:

  Volgens mij kan je de website gratis bezoeken en lezen.Begrijp niet dat sommige mensen deze site nog bezoeken.Ik zou zeggen hou je commentaar lekker voor je en als je niet bevalt wat hier door Hajo of een van de andere geplaatst wordt kom hier dan niet meer!! Wat een azijnzijkers heb je er toch bij.

 14. Winterwonderland schreef:

  Doei Martijn… Als je het niet leuk vindt dan ga JIJ toch ergens anders kijken waar je het wel leuk vindt. Hajo, respect and keep up the good work!

  • Jaap schreef:

   Lekkere reactie…. Duidelijk dat je geen besef en waardering hebt hoe deze site ooit is geweest. Nu helaas geen schim meer van wat het ooit was.

 15. Jorne schreef:

  EC hintte ook al eens naar zoiets, winterstorm voor de Alpen om de WC nog maar eens een keer te doorbreken
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580478255.png[/img]

 16. Jan schreef:

  Onzin Hajo heeft uitgelegd dat hij het druk heeft. Dus hou eens op te zeuren stelletje jankerds

 17. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580481520.jpeg[/img]
  We hoorden vandaag jammer genoeg niet bij het zuiden. Plus 3 graden en windstil.

 18. Roland Bodegraven schreef:

  Hajo… Doe de 21-dagen-niet-klagen-challenge maar weer van stal halen. Er wordt weer lekker geklaagd. Ook ik ben van de oude garde en ja het is veel beter geweest, maar is er niet zoiets als “eerst het zuur en dan het zoet?”

  Klagen hebben we niks aan. En als de kaarten niet in het bericht staan, dan maar zelf van stal halen als ware het het wswmcafe.

 19. MierenN--ker schreef:

  Anders stop jij er gewoon ff mee man…

 20. Raymond schreef:

  @Roland
  +1

 21. Gert van der Heiden schreef:

  Als mensen zich zelf ook eens zouden verdiepen in het weer ……… Dan is wat Hajo meld een welkome aanvulling op de eigen kennis!
  Dank Hajo voor alles wat er geplaatst word!

  • nils schreef:

   Veruit de meeste bezoekers hier verdiepen zich juist in het weer in NL, de Alpen of elders op de wereld. Op andere sites worden juist vragen gesteld als: “beste weerman, wat gaat het weer over 2 weken doen in Mayrhofen”?
   Dat is juist het interessante en leuke van deze site, het kennisniveau van de bezoekers is wat hoger waardoor complexe kaarten en meteofictie regelmatig aan bod komen/ kwamen.
   Daarom willen de de site niet kwijt en hopen we dat er weer wat meer schwung in komt. In de hoogtij dagen deed Hajo niet meer dan nu maar hij had wel meer mensen die mooie berichten plaatsten.

 22. Tjeerd schreef:

  @Hajo.
  Goed bezig. Ga zo door.

  • Kristof schreef:

   Idd prachtig geschreven bericht ondanks weinig tijd doe zo voort duimpje omhoog.Ook de plaatjes uit verwegstan en berichtjes zijn top.

 23. Allie schreef:

  Inderdaad toch wel grappig om te lezen dat er aan een gratis site bepaalde eisen gesteld worden. Of dat je gratis patat haalt bij de snackbar en deze niet lekker vindt en de volgende dag weer gaat halen en je hem weer niet lekker vindt. En dan gaan klagen dat als de patat morgen niet lekker is je voortaan niet meer komt. En eigenlijk moet die nog naar je luie stoel thuis bezorgd worden ook. Of op je werk. Respect voor Hajo die ondanks zijn prive situatie toch deze site probeert draaiende te houden. Tuurlijk ook uit commercieel belang maar als je het beter kan……..

 24. sven schreef:

  Waar kan ik gratis patat halen? Wat een kulvergelijking zeg.
  Wanneer er op deze site geklaagd wordt – al of niet terecht – pas dan nemen de reacties toe, zie aantallen van dit seizoen die steeds minder en minder (leuk) worden.

 25. Koninks schreef:

  Ook de dagelijkse weerberichten en posten van Erwin zijn toch heerlijk om te lezen. Hij heeft het voor mekaar.

 26. Jeroen schreef:

  Laten we lekker genieten de komende dagen van de lente temperatuur.

 27. Mark (Breda) schreef:

  De pluim voor NL biedt komende week in ieder geval weinig winterweer. Na 5 feb kans op wat nachtvorst. Laat maar komen. Beter dan niets.

 28. Hajo schreef:

  Nou ik heb alles maar ff gelezen en merk inderdaad dat het kan dat de 2 dagen challenge weer van stal moet. Op 6 januari ging deze in en het is lang goed gegaan. Langer dan 21 dagen dus. Maar nu moet ie dus toch weer van stal. Met veel tegenzin ga ik nu alles verwijderen wat niet bijdraagt aan de site. Gelukkig zijn er veel mensen die het wel begrijpen…. ik kom heus de komende weken met een uitleg waar dit platform naartoe gaat. Ik heb spijt van hoe het gelopen is met de weermannen… ik kan niet veranderen dat ze weg zijn… er lopen nog wat gesprekken…. we’ll see… ondertussen ga ik verder en gaat deze site ook verder. En deze site is een afspiegeling van wie ik ben en waar ik mee bezig ben. En geeft heus genoeg globale weerinfo om een beetje bij te blijven en er zijn nog duizenden die dat leuk vinden…. de meesten reageren niet en in hun belang ga ik nu dan maar eens schiften.

 29. Hajo schreef:

  Zo ff met de botte bijl gedaan. Niet beledigd wezen als je reactie weg is. Ik heb ook weg gehaald wanneer supporters van mij de kritiek van anderen nog eens gaan noemen. Dat is ook “lelijk” dan. Dus verval niet daarin ajb. Gewoon negeren de klaagzangen over hoe het vroeger was. Alsof ik dat zelf niet ook weet. We gaan een nieuwe richting in naar en nog veel mooiere toekomst, de overgang is wat onwennig. Dus ik begrijp het wel. Maar we gaan nu gewoon weer 21 dagen niet klagen over mij of over elkaar.

 30. Hajo schreef:

  En nu ga ik tot een uur of 2 vannacht mijn administratie doen 4e kwartaal en dan morgenochtend weer om 6 uur op om voor de priveskilessen nog iets moois op de site te zetten.

 31. Donnie schreef:

  Beste Hajo, is het weghalen van kritiek echt zinvol?
  Wat ik las zijn vooral terechte opmerkingen.
  De kwaliteit van de berichtgeving is gewoon duidelijk minder dan hoe het is geweest, ongeacht wat de oorzaken zijn.

  Daar veranderd het weghalen van kritiek niets aan.

  Het is jouw site, gevuld met reclame en met een naam waardoor je bepaalde verwachtingen schept.

  Dat de vlag de lading niet dekt is een spijtig feit, en Jorne is de enige die een waardige bijdrage brengt.

  Dat is kritiek die jij je als eigenaar van deze site moet aantrekken, en naar moet handelen.

  Straffen van hen die nog wel komen voor een Wintersport weerbericht slaat natuurlijk nergens op.

  Kritiek is juist een middel om de kwaliteit te verbeteren, iets wat jij je juist moet aantrekken en nooit simpelweg moet verwijderen.

  • M.Slot schreef:

   Eens. Kritiek hoort erbij. Als ik alle kritiek op mij voortaan verwijder ben ik de grootse serie moordenaar.

  • Tim schreef:

   Mee eens, het is een beetje zielig vind ik. Ben nog altijd fan van Hajo, alleen mis ik zijn uitgebreide weerberichten zoals velen hier. Censuur is nergens voor nodig! Kritiek en negatieve boodschappen eruit halen zal de site niet redden: het is fout! Het is toch een democratische site? Een goed antwoord op negatieve berichten Hajo zou veel beter zijn. Dien negatieve reacties van een gepast antwoord, durf jezelf in vraag te stellen. Velen die vandaag misschien negatieve berichten posten zijn uw genegen, jaag deze aub niet weg. Posts dienen wel hoffelijk en beleefd te zijn natuurlijk, wie scheld of onbeleefd is, mag je gerust eruit sjotten!

  • Hajo schreef:

   Een walvis is geen vis Donnie. En ik ben geen weerman. Ik vind weer 1 van de tientallen extreem boeiende aspecten van het leven. Ik ben Hajo. Wintersportweerman Hajo. Maar geen weerman. Geen Piet Paulusma. Neem eens een skiles van me of ga met me vliegen. Het weer zie ik als een metafoor voor het leven. En weernieuws is gewoon mooi en boeiend en dat blijf ik geven. Verder is wintersport toch vooral iets in het nu. Dus je eeuwig maar blind staren op dingen die toch niet te voorspellen zijn….

   • Donnie schreef:

    Een wintersportweerman zonder weer over wintersport is dus ook geen wintersportweerman.

    Je hebt de naam van de site, daarbij hoort ook een lading die gedekt wordt door die naam.

    Dat jij als eigenaar van deze site en dus aan deze naam niet meer kan of wil voldoen is jouw keuze.

    En wanneer jij aangeeft dat “ het blind staren op dingen die niet te voorspellen zijn” niet meer jouw “ ding “ is … moet jij misschien daar zelf de conclusie aan verbinden of de naam Wintersportweerman voor deze site dan nog de juiste is.

    Die keuze lijkt mij duidelijk en gezien jouw antwoord is jouw keuze wel duidelijk.

   • Huusman schreef:

    Must et niet te serieus opvatte allemaal juh! Gewoan dien ding doen en naar voorn blieve kieken. Ik gaan saam met mien broer naar Techendorf, over twee weken. Om te skaatsen at er ijs leit, om te skiën at er sneeuw leit. De wandelskoen gaan met voor at er niks leit. Moarn is der weer een dag!

 32. Hajo schreef:

  Ik ben compleet open voor kritiek. En daarom laat ik jullie reacties nu maar even staan. Maar wat mensen niet willen begrijpen is dat ik in mijn leven een nieuwe richting in ben geslagen…. min of meer noodgedwongen…. en dat dat zijn weerslag heeft op deze website. Mensen blijven in herhaling vallen. Het is hier niet meer zoals vroeger en het zal ook nooit meer zo worden. Zo is het leven. Het wordt nog veel leuker en mooier en bijzonderder. Voor wie er zin in heeft. Wie niet…. feel free… dus zit ik allerminst te wachten op berichten van mensen die weer terug willen naar hoe het was. Die weg is afgesneden. Kritiek dus prima…. en ja ik moet het wel strak trekken met een nieuw missie statement etc. Komt allemaal…. ik ga ff door met administratie.

  • tim schreef:

   Hajo, met een reactie zoals deze geef je een antwoord, that’s the spirit. Geef niet op, maar zorg maar snel dat er op de site weer meer weer op komt! En dat je dit regelmatig eens moet herhalen is normaal hé, mensen vergeten snel, en willen graag een mooie weerbericht lezen, zeker zij die nog moeten gaan skiën .. laatste week februari sta ik op de latten, can’t wait

  • nils schreef:

   Duidelijk! Dan weten we wat we kunnen verwachten.
   Welgemeend succes met jouw ingeslagen weg!

 33. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580505612.jpeg[/img]

  Ooit (weerman Frederic volgens mij) werd dit al eens aangestipt. De vreemde dag- en nachttemperatuurafwijking in Afrika tov van het langjarig gemiddelde. In de visualisatie van deze wijking in Europa zie je nauwelijks een verschil tussen dag en nacht. Het is bijna constant te warm tov het langjarig gemiddelde deze winter, helaas. Het is oa de komende dagen in de Alpen wel 10-12 dagen warmer dan het gemiddelde! De verschillen in Afrika tussen dag en nacht zijn echter heel groot. Overdag is het veel koeler dan gemiddeld, ’s nachts is het veel warmer dan gemiddeld. Als je het schuifje in de grafiek (op de site wxcharts.com) verplaatst over de tijd is het overduidelijk te zien.
  In Zuid-Amerika en India is het beeld gelijk aan dat van Afrika. Noord-Amerika en China is gelijk aan Europa.
  Hoe kan/komt dat?

 34. Huusman schreef:

  Verschuivende polen?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.