jungfrau2407crop

Platgetreden pad. Honderden Chinezen en Indiërs en Japanners zijn vandaag weer over de sneeuw gestapt van het Jungfraujoch. Bij zonsondergang ziet het plaatje er schitterend uit. Even uitzoomen.

jungfrau2407

Dan zie je dat!

Jacomien Heeres stuurde vandaag een serie foto’s in vanuit Montafon (H/T Cescia). Geniet hieronder mee.

montafon3

Montafon vandaag met Alpenroosje

Het Alpenroosje is trouwens geen roos maar een vorm van rododendron.

montafon2

Montafon vandaag

montafon1

Montafon vandaag

Valentijn is ook weer op pad geweest in zijn regio bij Zell am See Kaprun

valentijn-zell

Valentijn in Zell am See

En dan deze!

filzmooser

Reageerder Filzmooser ziet onweerscomplex in buurt Eben

Snel naar de Lage Landen….

Schermafdruk 2016-07-24 19.57.02

We gaan heerlijk flatlinen qua temperatuur. Eind van de week paar dagen met lichte regen. Dan weer mooi droog verder. Veel hogedrukinvloed.

8aug

Deze verre kaart van 8 augustus laat zien dat de hitte nog steeds vanuit het noordwesten wordt weggedrukt. Precies zoals je verwacht bij een Gematigd Zeeklimaat. De zuidkant van de Alpen doet mee met het Mediterrane klimaat. Niets bijzonders qua weer deze zomer.

neerslagtekort_verwachting

Bij deze grafiek bedenken dat we grote regionale verschillen hebben dit jaar. We zijn over 13 stations gemiddeld duidelijk aan de natte kant. Eind juni was het hele neerslagtekort (dat dus normaal is- zie blauwe lijn) even helemaal foetsie. We hebben nog heel wat droge dagen nodig om terug te zijn op de blauwe lijn. Herinner ik het me goed dat het vorig jaar precies omgekeerd was?

PS Het goede nieuws is dat mogelijk zo vanaf 2 augustus de (noordkant van de) Alpen ook een droge strak blauwe fase kunnen krijgen.

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.