Gisteren beschreef Finn al hoe het was om in een zaaltje vol Oostenrijkers naar de “Streif” te kijken. Het Hahnenkamm-rennen. Op zaterdag de afdaling maar ik vind de Super-G eigenlijk zelfs het mooiere onderdeel. En die was vandaag. Voor zo lang als Youtube ze laat staan hebben we twee topvideo’s!

httpv://www.youtube.com/watch?v=PdepegNrAHs

Dat alpine skiën in Oostenrijk méér voorstelt dan voetbal is duidelijk. Het Zuid-Amerikaanse GOOOAAAALLLLLL was gisteren vertaald naar de skisport door twee Oostenrijkse commentatoren die helemaal uit hun dak gaan over de race van Hannes Reichelt. Oostenrijks dialect is zo mooi om te spreken en altijd leuk als je het kunt verstaan. “Do kump e gut aussi” (daar komt hij goed uit). “Moch bitte nix mej foisch” (maak alsjeblieft geen fout meer). “Zieg oifach saube durch” (trek hem er gewoon zuiver door). Hannes Reichelt is nu een sportgod. Zijn bankrekening stijgt net zo hard als zijn testosteron. Ouders gaan hun zoontjes allemaal Hannes noemen en zo… het is ook sinds 2006 (Michael Walchhofer) de eerste Oostenrijkse zege. Daarna wisselden Didier Cuche en Didier Défago vijf keer af (5x een Zwitser = heel erg voor de Oostenrijkers) en vorig jaar de Fransman Dominik Paris. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=WVBRk3O94rg

En dan de Super-G vandaag. Met Bode Miller niet als winnaar maar wel in de hoofdrol. Eerst Aksel Lund Svindal die op 0,00 skiet van de dan leidende Max Franz. Daarna pakt comeback kid Bode Miller de hoogste plek op het podium. Een sensatie. Zelfs in zijn beste jaren won hij niets in Kitzbühel (Daron Rahlves is zowat de enige Amerikaan die er ooit wat won). En nu leek hij even de Super-G te gaan winnen. Tot Didier Défago hem naar de tweede plek verdrong.

Een mooi sportweekeinde…. vanavond natuurlijk weer een weerupdate….   met sneeuwhoogtes…. hierrr alvast een sneak preview…. en mis niet Jeroens schitterende verhaal van zijn rit van Zwolle naar Emmen vandaag!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.