De eerste reacties stromen binnen van hagel en bliksem in het westen van Nederland.

busch2110

De webcam in mijn dorp spreekt boekdelen. We rijden er morgenochtend weer naartoe na 3 heerlijke herfstdagen in Rauris. We hopen nog net even een sneeuwbal te gooien morgenochtend. Hoe snel zal de sneeuwgrens zakken? Het regent al lekker, maar het is nog niet koud.

sneeuwkaprun

Bergfex rekent 160cm sneeuw uit voor het Kitzsteinhorn. Wetter.orf.at heeft het over windstoten tot 140km/h in Oberösterreich. ZAMG, het Oostenrijkse KNMI, heeft de hoogste stormalarmfase ingesteld. Dat komt maar 1 keer elke 4 jaar voor.  Op de hogere delen van de Tauernautobahn verwacht men nog 15cm sneeuw. Zie ook nog deze video: storm op de Feldberg


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

41 reacties

Gesloten voor reacties.