De eerste reacties stromen binnen van hagel en bliksem in het westen van Nederland.

busch2110

De webcam in mijn dorp spreekt boekdelen. We rijden er morgenochtend weer naartoe na 3 heerlijke herfstdagen in Rauris. We hopen nog net even een sneeuwbal te gooien morgenochtend. Hoe snel zal de sneeuwgrens zakken? Het regent al lekker, maar het is nog niet koud.

sneeuwkaprun

Bergfex rekent 160cm sneeuw uit voor het Kitzsteinhorn. Wetter.orf.at heeft het over windstoten tot 140km/h in Oberösterreich. ZAMG, het Oostenrijkse KNMI, heeft de hoogste stormalarmfase ingesteld. Dat komt maar 1 keer elke 4 jaar voor.  Op de hogere delen van de Tauernautobahn verwacht men nog 15cm sneeuw. Zie ook nog deze video: storm op de Feldberg


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

41 reacties

Gesloten voor reacties.