Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In welk dorp je ook verblijft, Kleinwalsertal doet je verbazen.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Heftig: opnieuw lawine Arlberg! Innerkrems: vader graaft vrouw en dochter uit

check ook eens

14 Reacties

 1. Harm schreef:

  Tjah, daar kon je helaas op wachten.. 🙁

 2. Bert schreef:

  Heel vaak in Innerkrems geweest toen kinderen klein waren. Helling waar lawine afging op de Blutige Alm stelt idd niks voor, blauwe piste ernaast. Maar hoe stom kan je zijn om ook nu nog ondanks alle waarschuwingen en berichten over Friso buiten de piste te skiën? Ik vind het allemaal erg triest en sneu, maar gebruik je verstand en blijf op de piste.Vanmorgen een foto gezien op orf.at, waarop het lijkt dat de lawine die Friso trof ook gedeeltelijk over de piste ging.

 3. Niels schreef:

  gister zijn er bij wat mensen hier in koningsleiten toch wel ski passen ingenomen omdat ze op plekken offpisten gingen waar borden bij stonden.
  De meesten kregen hem einde van de dag wel weer terug, maar toch een goede waarschuwing. Andere kant wij gaan hier zelf ook regelmatig off pisten en in het begin ook nooit met pieps en zo maar nu heeft iedereen ze gekocht.
  Alleen vandaag hebben we toch maar over geslagen omdat het gewoon te gevaarlijk was.

 4. Bert schreef:

  Nog even een aanvulling: In 2000 kwamen 2 plaatselijke jongens van ca 17 jaar om het leven bij een lawine in Innerkrems. De reddingsoperatie heb ik van nabij gezien. Dit gebeurde ook buiten de piste, maar op de Grünleitenlock in Innerkrems. Kohlmair toen ook al de baas daaro. “Vergeten” te melden dus!

 5. Roland Zwammerdam schreef:

  Wat ik heel erg opvallend vind is dat iedereen, naja heel veel mensen, blijven zeggen dat hij offpiste ging. Maar op de foto’s die nu vrijkomen kan je overduidelijk zien dat het om een route ging. Die worden in Lech altijd geprepareerd, alleen wat later dan de gewone pistes. Zo kan het zijn dat je een heerlijke tiefschneedag kan hebben op de route op dag 1 en dag 2 is hij helemaal vlak. Ik blijf er dus bij dat hij niet puur offpiste aan het skien was

 6. Roland Zwammerdam schreef:

  kijk maar op het rtlnieuws dat nu komt

 7. Derk schreef:

  @Roland, het lijkt er op dat hij een stuk naast de route aan het skien was en dat de lawine hem naar de route heeft meegesleurd

 8. Hajo schreef:

  @ronald: de beelden van rtl4 spreken voor zich: het is een zuiver offpiste ongeval. Buiten het gesichertte gelaende en ook niet langs skiroute bordjes. De bergflank is een zuivere killer waar zeker lawibehekken zullen worden geplaatst deze zomer….

 9. Ivo schreef:

  Heftig alles, HAJO bedankt voor je goede voor zover mogelijk zuivere en uitgebreide berichtgeving over dit ongeval en jouw plan van aanpak m.b.t. Nederlandse skiërs en n cursus. Goed idee, je bent sowieso goed bezig ondanks dit Klote bericht. Geniet van je vakantie binnenkort, gr Ivo

 10. Roland Zwammerdam schreef:

  @hajo, ben het met je eens. Zag eerst alleen de foto’s maar beelden zeiden me dat het op de helling erboven gebeurde. Niet verstandig dus

 11. Roland Zwammerdam schreef:

  @hajo, ik heb trouwens nog een paar toffe plaatjes op je facebook gezet

 12. @Annet schreef:

  Wij zijn in Innerkrems en hebben het gezien, het ligt zeker geen 150 meter naast de piste veel dichterbij. Toch een duidelijk stuk waar verse sneeuw kan gaan schuiven en waar je gewoon niet moet zijn. Blijf binnen de pistes en als je dan zo nodig off piste wil, zoek dan de vlakke stukken uit.

 13. Marianna schreef:

  zie mijn nieuws brief op facebook

 1. 27 februari 2014

  […] moet je blijven oppassen op kleine hoekjes waar een deel van de helling toch steiler is (zie ook lawine moeder en dochter in Innerkrems op de 18e). Ook de lawinecommissie weet dat. Even voorbij het dalstation van de Steinmähderlift is […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.