Het is niet gelukt vanmiddag op basis van de ochtendruns een mooi lang weerbericht te tikken. Er moet echt veel gebeuren voor de aanstaande lancering van de geheel vernieuwde site. Dus vanavond maar ff. Precies op het moment dat het echt heel heftig spookt boven ons huis. Bliksem op minder dan 500m. Hevige neerslag. Bijna meer in een half uur dan de hele 12,8 die tot dusver vandaag was gevallen vooral vanochtend dus. Het lokale weerstation kan het amper bijbenen… nu al naar 21,6 geschoten.

ecmwf1710

Ook nu geen echt lange analyse. Wel doen we weer aan onze geliefde hobby hier: de laatste kaart van de modelrun als indicatie van de mogelijkheden op de lange termijn! Hierboven voor het Europese weermodel. Knoeper van een Scandihoog ineens. Dikke sneeuw in Moskou. Droog in de Lage Landen en in de Alpen wisselvallig met een vanuit het oosten dalende sneeuwgrens.

gfslaatste2310

Maar dit is dan weer de laatste van het Amerikaanse model. Beetje de vrees die weerman Johann hier laatst ventileerde: door botsing van oceaandepressies en Russisch hoog Föhngolf na Föhngolf. Fréderics antwoord was: “Inderdaad lijkt het dat we dit nu enkele weken meemaken maar het is zeer waarschijnlijk dat het dan voor de winter nog eens omkiept. Belangrijkste is dat we een flink meanderende straalstroom hebben.”


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.