Vandaag een vertraagd weerbericht omdat ik vanochtend in de auto sprong op weg naar vliegmekka Kössen hier 45 minuten rijden vandaan. Op de terugweg zag ik deze fraaie wolken boven het Inntal. Ik zat met een voldaan gevoel op de weg…. want…

Vanochtend ben ik eerst een uurtje omhoog gelopen naar een startplek op 1100m om vervolgens in een luttel kwartiertje naar 2217m te stijgen in de mist van de onderkant van een cumuluswolk. Als mensen soms denken: wat moet al dat paragliden hier…. dan is het hierom. Als je thermiek niet eens als een adelaar aan den lijve hebt ondervinden kun je eigenlijk weinig van het weer snappen. Bijvoorbeeld ook niet hoe gering de rol van CO2 is bij de warmteuitwisseling. Het allergrootste deel is toch convectief adiatbatisch (afkoelend met de hoogte).

Heerlijk weer. Ook thuis in Holland. De 20ºC makkelijk gehaald op zowat alle stations behalve het Waddengebied en Zeeland.

Terwijl ik dit schrijf komt er zowat een nieuwe Noorse winter op gang. En dat is dan tevens de laatste dag van Dutchweek Norway. Lekker koud morgenochtend en dat is dan ook meteen het begin van het Scandihoog de komende dagen.

Beide modellen zitten op koers met een koel Scandihoog. Behoorlijk wat zon en droog. Maar zeker niet sterk opwarmen. Vanaf dinsdag even fors koel zelfs.

In Amerika nog een heuse sneeuwstorm op komst! Woensdag moet het gebeuren. Ik ga op weg naar het Hochkrimml nu voor een avondje eten in Chalet XL om morgenochtend nog twee uurtjes te skiën daar voor mijn drukke werkweek begint!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

5 reacties

Gesloten voor reacties.