Vandaag een vertraagd weerbericht omdat ik vanochtend in de auto sprong op weg naar vliegmekka Kössen hier 45 minuten rijden vandaan. Op de terugweg zag ik deze fraaie wolken boven het Inntal. Ik zat met een voldaan gevoel op de weg…. want…

Vanochtend ben ik eerst een uurtje omhoog gelopen naar een startplek op 1100m om vervolgens in een luttel kwartiertje naar 2217m te stijgen in de mist van de onderkant van een cumuluswolk. Als mensen soms denken: wat moet al dat paragliden hier…. dan is het hierom. Als je thermiek niet eens als een adelaar aan den lijve hebt ondervinden kun je eigenlijk weinig van het weer snappen. Bijvoorbeeld ook niet hoe gering de rol van CO2 is bij de warmteuitwisseling. Het allergrootste deel is toch convectief adiatbatisch (afkoelend met de hoogte).

Heerlijk weer. Ook thuis in Holland. De 20ºC makkelijk gehaald op zowat alle stations behalve het Waddengebied en Zeeland.

Terwijl ik dit schrijf komt er zowat een nieuwe Noorse winter op gang. En dat is dan tevens de laatste dag van Dutchweek Norway. Lekker koud morgenochtend en dat is dan ook meteen het begin van het Scandihoog de komende dagen.

Beide modellen zitten op koers met een koel Scandihoog. Behoorlijk wat zon en droog. Maar zeker niet sterk opwarmen. Vanaf dinsdag even fors koel zelfs.

In Amerika nog een heuse sneeuwstorm op komst! Woensdag moet het gebeuren. Ik ga op weg naar het Hochkrimml nu voor een avondje eten in Chalet XL om morgenochtend nog twee uurtjes te skiën daar voor mijn drukke werkweek begint!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.