snownz

In Nieuw-Zeeland is een bak sneeuw gevallen. Hier een artikel met diverse berichten van social media.

lesotho_tmo_2016209_lrg

In Lesotho is meer sneeuw gevallen dan in de laatste 20 jaar. Nu ja erg ver weg allemaal. Dan worden we blijer van sneeuw vanaf 1700m in de Alpen komende donderdagochtend in Oostenrijk vooral. Behalve als je er momenteel kampeert natuurlijk of een huttentocht loopt.

Schermafdruk 2016-08-08 09.22.11

De pluim hierboven is een erg expliciete weergave van de rollercoaster die we weer krijgen. We gaan eerst richting een record laag maximum komende woensdag. Dan klimmen we met horten en stoten uit het dal op weg naar minimaal een tijdelijk optimum. Misschien zelfs een dagje 30 graden op 16 augustus.

Schermafdruk 2016-08-08 09.23.25

Zie hier hoe extreem het zou zijn als we woensdag op 16ºC blijven steken.

pogingtot

En hier dan het speelveld volgende week. Een duidelijke poging tot Scandihoog en het stoppen van het nu al wekenlange vrije spel van de oceaandepressies. Maar je ziet ook een hele krachtige IJsland depressie klaarliggen om het Scandihoog meteen te piepelen. Veel te vroeg nog om te zeggen hoe die tweestrijd gaat eindigen. Volg het hier!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.