Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Heerlijke skidagen met mooie foto’s, nieuwe sneeuwval stormt op de Alpen af

check ook eens

109 Reacties

 1. Jeroen schreef:

  Die storm depressie gaat nu alles maken of breken donderdag.
  Mooi geschreven weer jorne.

 2. Tobias schreef:

  Prachtig weerbericht weer! veel leesplezier. Dank daar voor.

 3. Koninks schreef:

  Heb het al eens vaker gevraagd maar waarom is Saalbach geen partnergebied.
  Op veel plekken geweest maar vind het een heel mooi groot gebied.

 4. Kris Mampaey schreef:

  Jorne kan je al iets zeggen over de reisdag zaterdag? Wij vertrekken dan richting de plek in Oostenrijk waarvan je hierboven zulke mooie zonnige foto’s hebt geplaatst namelijk Saalbach.

 5. Remko schreef:

  We zouden een mooie zonnige zondag krijgen. Valt dat bitter tegen, althans hier in het oosten.

 6. Remko schreef:

  Even naar meer sites gekeken, winter niet afschrijven. Of ze gaan nog uit van de kaarten van gisteren. Donderdag zal zeker bepalend worden.

 7. Maurice schreef:

  Net aangekomen in Bad Kleinkirchheim. -2 en lichte sneeuwval die op het moment juist wat zwaarder wordt.
  Mag ook wel want veel groene weides… duimen op een echte witte wereld!

 8. Spyfromthesky schreef:

  Ik heb 21 zonnepanelen, maar voor het eerst vanaf half november is de zonneschijn toch wat minder dan gebruikelijk. Nu in Dordrecht doen ze vandaag weer uitstekende zaken.

  En in de tot nu toe nog herfstwinter in de L.L. hebben we bij mij weten nog niet zoveel van die stormdepressies gehad. Edoch, ik participeer ook in 4 winddelen en ja, het is al te raden. Deze hebben nu een veel hogere opbrengst. Ondanks de mineur of de koude tot nu toe in de L.L., is er toch weer een reden om daarover blij te zijn. Gewoon zorgen dat elk nadeel ook weer zijn voordeel heeft. En ja zowel met zonnepanelen en winddelen, ziet je altijd goed.

  Een soort winter-vitamine-pilletje heb je dan nog in deze tot nu toe waardeloze winter in de L.L. en eigenlijk voor een groot deel van Europa.

  Als winterliefhebber hoop ik dat de a.s. stormachtige omstandigheden op 19 januari dan zo geschut worden dat er toch nog een vorstperiode aanbreekt en dat dit toch wel de laatste herfst-winterstorm is die we hebben gekregen.

  Te warme nacht. Afgelopen nacht in Dordrecht helder, maar er lag zelfs geen vleugje ijs in mijn kruiwagen. Het betekent dat zelfs in een heldere nacht de dauwpunkttemperaturen te hoog zijn geweest.

  Het wegdek ziet er droog uit, dus in plaats van oefenen in de ijshal, ga ik vanmiddag gewoon lekker skeeleren. Dat is gelukkig weer een iets andere techniek. Want die korte rondjes draaien in de Dordste ijshal, daar word je ook niet vrolijk van. Amper 3 slagen op het rechte eind kom je alweer de bocht tegen.

  Ik begrijp nu dat de modellen sinds Hajo bericht 360 graden zijn omgekeerd richting warm?!

  Spyfromthesky(Arnold)

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Aan het ensemble te zien is er nog niets beslist… tot komend weekend staat het erop, maar daarna? Hoofdrun van koude variant naar bloedheet, kan volgende run weer anders zijn

 9. Remko schreef:

  De sneeuw week lijkt me beperkt te zijn, woensdag wellicht.

 10. Remko schreef:

  Voor delen van Scandinavië gaat de verwachte strenge kou ook milder uitvallen, jammer. Maar van hogedruk gaan ze daar wel veel sneeuw krijgen. Volgens de 28 dagen trend lijkt eind januari/ begin februari kouder te starten dan normaal. Bron:wetter.de

 11. Asten (Harmelen) schreef:

  Hoofdrun GFS negatief voor de lange(re( termijn (>240 uur) voor de Alpen.
  De meeste members gaan voor (veel) gunstigere oplossingen.
  De komende 10 dagen fantastische accumulaties. Maar daar heeft Jorne al genoeg over gezegd.

  Voor de wintersporters i.i.g. prima vooruitzichten.

 12. Arjan Ischgl schreef:

  https://www.facebook.com/FallLineSkiingMagazine/videos/1165151986857557/

  Laat maar vallen die sneeuw. Heel misschien dat ik dit dan ook ga proberen, al is die kans wel heel erg klein.

 13. Stefan Kaptein schreef:

  Misschien ben ik alweer iets te pessimistisch maar als ik zo tussen de regels door lees ben ik bang dat het allemaal wat tegen gaat vallen. Nu mag je een gegeven paard niet in de bek kijken dus met iedere centimeter verse sneeuw ben ik blij, maar heb toch een beetje het gevoel dat we weer blij zijn gemaakt met de welbekende dooie mus. Al is die mus gelukkig niet morsdood, voor de laaglanden natuurlijk wel want dat wordt opnieuw niks en de “winter” voor de lage landen is wat mij betreft opnieuw een mislukking. Hoop dat de ruim 70 cm aan de noordkant gaat vallen want daar kunnen ze wel weer een opfrisser gebruiken, en tsja voor Fankrijk en Zwitserland weten we het intussen wel, snowmageddon….again.

  • Valentijn schreef:

   Heb je de skiwedstrijden in Adelboden (vorige week) en Wengen dit weekend gezien? Nou, de sneeuw valt daar vies tegen. In Oostenrijk ziet het er duidelijk winterser uit. Wij Oostenrijkers hebben eigenlijk nog altijd niks te klagen 😉 Maar goed, jij weet het ook: er is nooit genoeg sneeuw. Dus ja, laat die sneeuw ook maar gewoon naar Oostenrijk komen!

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Sneeuw gaat echt wel vallen in de skiwelt Stefan! Ik zet in op 20 cm dal en 40 berg vanaf woensdagochtend

    • Stefan Kaptein schreef:

     Net even op ORF wetter Tirol gekeken maar daar zijn ze niet zo enthousiast als hier hoor. Er gaat neerslag vallen maar de sneeuwgrens zal nog wel even een issue zijn voor de lage gebieden. Ik moet nog zien wat het gaat worden, maar nogmaals iedere centimeter is er één. En natuurlijk is er geen reden tot klagen. Als je dit vergelijkt met de afgelopen vier jaar dan is het zoveel beter. Ik kan mij herinneren dat de maximale sneeuwhoogte in het Brixental de afgelopen 4 jaar gemiddeld niet hoger was dan 70 cm door het seizoen heen. Maar ik hoop toch ook weer eens zo snowmageddon als in Frankrijk en Zwitserland. Ik ben jaloers op Joke die zich al de hele winter de blubber aan het scheppen is. Wat een winter beleefd ze daar. Dan is het hier in dat saaie Nederland maar behelpen als winter liefhebber.

 14. maarten schreef:

  Dit kan toch niet waar zijn.
  Dagen achtereen wordt er geroepen dat de winter in aantocht is en nu is het ineens verdwenen.
  Dat gelooft toch niemand Ik zeker niet.
  Nou ik ga maar weer duimendraaien dan BAH.

 15. Tim schreef:

  Als ik de straalstroom volg . Zie ik begin februari mogelijk hiervoor winter in Nederland als de straalstroom zuid van ons is. 10 dagen na de poolsplitsing . . Kom er maar in met jullie deskundigheid

 16. Koning Winter schreef:

  Yes hij heeft het hem weer geflikt, gefeliciteerd Marcel Hirscher met jouw afdaling in Wengen. Ik heb ervan genoten. Super man!

 17. Henrik schreef:

  Deze tweet is vrij duidelijk: https://mobile.twitter.com/janvissersweer/status/952480041648250880

  Op basis van de meest recente runs kun je januari wel afschrijven qua winterweer zo lijkt het. Blijft wel weer natuurlijk dus je weet nooit, maar op basis van de huidige tendens (mooie kaarten die steeds worden afgezwakt en verdwijnen) en de ervaring van afgelopen jaren heb ik er weinig vertrouwen in en zitten we voor het zoveelste jaar opgescheept met een impotente winter die helemaal niks presteert.

 18. Jane schreef:

  Jorne a.s. woensdag ochtend rijden we richting westendorf. Zie ik het goed, hebben we de hele rit sneeuw volgens je kaartje van woensdag of valt dat wel mee?????

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Volgens mijn ga jij met je neus in de boter uhhh sneeuw vallen .vanaf woensdag gaat er geregeld sneeuw vallen onderweg naar de Alpen en ook Westendorf krijgt volgens de berekeningen een mooie laag vers tot in het dal(zeker 20cm).Wil jij een paar updates verzorgen aangezien ik zelf ook naar westendorfga over 3 weken?

 19. Remko schreef:

  Koers depressie is nog best onzeker. Kans op een dik pak sneeuw is nog aanwezig, weeronline.

 20. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS 12.00 hoofdrun ziet er voor de noordelijke Alpen prima uit tot en met komend wekend. Regelmatig behoorlijke sneeuwval, wel af en toe ietsje hogere sneeuwgrens maar snel weer dalend tot in de dalen.

  Na komend weekend geleidelijk zachter en sneeuwgrens stijgend naar 1500 meter. De neerslag gaat er dan gelukkig langzaam maar zeker uit. Vanaf dat moment worden de ontwikkelingen erg onzeker dus maar even niet verder kijken. Mogelijk wel hogere vorstgrens maar ’s nachts wel vorst. Prima voor de pistes en fantastisch weer om te skiën…

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Ultra lange termijn oogt niet best, maar daar hoeven we geen aandacht aan te schenken. Tenslotte is van die mooie winterse kaarten van 36 uur geleden ook niet veel over, dus waarom zou dat wel uitkomen . Maar tot het weekend komt er VEEL sneeuw aan, daarna maar eens verder zien, net die storm. Hoofdrun zal ook wel weer een extreme uitbijter zijn

 21. Mark (breda) schreef:

  Koning winter kom maar binnen met je knecht want we zitten allemal even recht. Misschien heeft u nog even tijd voordat u weer de USA verblijd….

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Gaat iets mis met de kopy/paste. In EC ligt de Russische beer klaar om over Scandinavië te schuiven, terwijl gfs hem ergens in zuid Europa op vakantie heeft gestuurd

  • Skiwi schreef:

   Doe geen moeite, iedereen heeft na de zoveelste dooie mus de handdoek in de ring gegooid…

   Op naar nieuwe kansen in 2018-2019!

   • Willem schreef:

    In februari is nog van alles mogelijk.. Ik geloof er nog wel in

    • Skiwi schreef:

     Dat weet ik wel, maar:

     1) Ik ben ’t zat om iedere keer weer als een ezel verheugd te zijn over die wortel die daar wat verder aan een touwtje hangt

     2) In februari zit ik 2 weekends en de week daartussen in Oostenrijk. Als de winter dan invalt in de LL dan heb ik er niets aan

 22. (Andere) Leo schreef:

  Tis hier inderdaad akelig stil, maar de handdoek in de ring op 14 januari? Volgens mij hebben we nog een week of zes te gaan.

  • Skiwi schreef:

   Klopt Leo de Andere, maar ik persoonlijk ben een beetje murw geslagen door telkens opnieuw die teleurstelling. Dat is nu al het 5de jaar op rij dat het kwartje naar de verkeerde kant blijft vallen…

   • Maarten schreef:

    Dit jaar heeft er nooit winter op de kaarten gestaan binnen de betrouwbare termijn. Dus heenweg teleurgesteld ben ik niet. In december hebben we nog een mooi pak sneeuw gehad en dat was prachtig en gaf zeker een winter gevoel. Beter dan droge vorst wat uiteindelijk niet tot schaatsijs leidt. Van mij mag de lente beginnen in de ll. De winter laten ze maar lekker in de Alpen en die zoek ik nog twee keer op de komende weken.

   • (Andere) Leo schreef:

    En je zou dan voor het eerst in 37 jaar niet op wintersport gaan; dan baal je helemaal als het niet wil winteren.

   • Patrick schreef:

    Dit blijft het nadeel ( kan soms ook leuk zijn ) van deze site . Hier wordt keer op keer ver vooruit gekeken en de positieve signalen in het daglicht geplaatst.
    Dikwijls ( heel dikwijls ) komt dat niet uit , wat normaal is op zulke termijn en dan is men ontgoocheld .
    Ik raad de mensen aan die dit niet leuk vinden om naar de conccurerende site te gaan kijken waar met dit niet doet . Daar wordt maar enkele dagen vooruit gekeken en wagen ze zich niet aan de meteofictie . Altijd klaar en duidelijk to the point . Op deze site zitten een aantal ( bekwame ) amateur meteorologen die graag verder kijken en dit prima doen. De Computers hoe duur ze ook zijn kunnen dit niet en zullen dit ook nooit kunnen zo ver vooruit voorspellen .
    Dus wil je minder teleurgesteld zijn kijk hier niet meer . Wil je wel de verder vooruitzichten volgen dan is deze site de beste .
    Up to you .

 23. Rob schreef:

  (Bijna) zelfde liedje als vorig jaar om deze tijd…eerste prachtige kaarten …en ‘het gaat gebeuren’ maar helaas…. gelukkig volgende week voor 20e jaar in Flachau week genieten van de sneeuw…

 24. Henrik schreef:

  Conclusie is inderdaad voorlopig geen winter. Op basis van de nieuwste EC pluim komt de 10 graden in zicht. De kans is groter dat we dat wel gaan halen. Ook zijn bijna alle winterse opties er vakkundig uit gesloopt. In januari lijkt het helaas geen winter meer te worden.

 25. Mark (breda) schreef:

  Prutwinter dus. Nu inzetten op nog 1x 15cm sneeuw tijdens de spits.

 26. Eddy Breed schreef:

  Jammer dat winterweer voor Nederland er voorlopig niet in zit. Elk nadeel heb zijn voordeel, van Erwin weinig spoor te bekennen

 27. jeroen B. schreef:

  Zelfs de ooievaars geloven niet meer in deze winter 2017/2018 en blijven en masse in NL i.p.v. naar Afrika om daar te overwinteren.
  Brom : https://www.nu.nl/dieren/5086373/meer-overwinterende-ooievaars-geteld-bij-jaarlijkse-telling.html

 28. Henrik schreef:

  Vorig jaar presteerde januari nog wel redelijk winters met een gemiddelde temperatuur van 1,6 graden. Dit was ruim onder de normale temperatuur voor januari van 3,1 graden. Deze maand ligt de temperatuur t/m heden 2,4 graden boven de norm en met de vooruitzichten die er nu zijn gaat deze maand ook weer ruim boven normaal eindigen. De zoveelste op rij. Hopelijk gaat nu februari onder de norm presteren amders is deze nog beroerder dan vorig jaar.

 29. Leo schreef:

  Nog even een stormupdate want er is behoorlijk wat veranderd. Ik had gisteren wel in het achterhoofd dat 6 dagen van te voren erg ver weg is maar was toch redelijk zeker door de constistentie van de modellen; zowel t.o.v. elkaar als in de opeenvolgende runs. Echter:

  Het ECMWF berekent sinds vanmorgen geen aparte kern meer,

  Het GFS nog wel, maar nog verder noordelijk dan in eerdere runs en -mede daardoor- iets minder hevig.

  Qua maximale windstoten komen de modellen daardoor nu aardig overeen; max. 110 tot 120 km /uur.

  Het zwaarste windveld -in het GFS- nu rakend aan de Waddeneilanden, windkracht 10 tot 11.
  De kansen op de mogelijke sneeuw(storm) lijken hiermee verkeken.

  Op de stormdepressie dus alleen maar (mogelijk veel) water. Soweiso zijn de sneeuwkansen de gehele week wat kleiner geworden. Veel meer dan natte zooi lijkt het niet te worden; woensdagochtend nog de grootste kans op een zeer tijdelijk dekje.
  Op de lange termijn laten de pluimen een vrij kansloos beeld zien voor wat betreft winter: 10-15%.

  • Henrik schreef:

   Storm in een glas water dus. Dank voor de update

   • Leo schreef:

    Hmm. Ik zou kunnen roepen dat het wel hard gaat waaien (zoals ik elders zie) maar dat is te kort door de bocht; de situatie is wezenlijk gewijzigd zoals ik hierboven beschrijf; ik moet je helaas gelijk geven 😉

  • Wouter schreef:

   Bedankt voor de update Leo . Als ie zo noordelijk koerst, dan zullen we daar in Oostenrijk volgende week ook minder (of geen) last van hebben, toch ?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Als ik via wetterzentrale de individuele members door loop op 240 én 324 uur zitten daar procentueel (>50%) best veel leuke oplossingen bij. Niet zo zeer voor echt winters weer in de LL maar zeker wel voor de Alpen…

  • Monique schreef:

   Fijn dat de storm wat minder gaat worden dan eerst voorspeld. De dakpannen liggen er sinds vrijdag weer op van de storm van vorige week.

 30. Yaseen schreef:

  Het kan nu dan wel allemaal zo zeker lijken, maar het zijn nog 3 dagen verder.
  Ik blijf hopen op iets van winter volgende week.

 31. Stefan Kaptein schreef:

  Dit is wat je dus krijgt als je teveel focust op die paar Pietertjes die voor kou gaan. Het gross van de essemble lijnen zit aan de warme kant, dus kan je er vanuit gaan dat die paar Pietertjes zich langzaam gaan voegen bij het meerendeel van de essemble leden. Andersom gebeurt het nagenoeg nooit. We zijn er allemaal opnieuw ingestonken. En wat ik al in mijn eerdere opmerking in dit bericht plaatste, ik zie de sneeuwval in de noordalpen ook nog sterk naar beneden bijgesteld worden. Met zelfs warm water onder de 1200 meter als het nog meer tegen gaat zitten. En nogmaals over de lage landen kunnen we kort zijn, afgeschreven voor de winter 2017/2018. En als het in februari nog komt, dan zal het ook niet veel meer zijn.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Donderdag eind van de middag/begin van de avond wellicht. Maar daarvoor én daarna lijkt er toch aardig wat te vallen.. ook in het dal. Af en toe intensiverend door ‘knikjes’in de stroming en af en toe noordwestelijk.

 32. Winterpret schreef:

  Tja, en zo komt het dat de weermannen en vrouwen bij de KNMI hoogstens 2 dagen van tevoren vertellen wat het weer gaat doen. Want NIEMAND kan dat 6 dagen van tevoren voorspellen. WSWM niet, en de KNMI ook niet. En daarom doet de KNMI dat niet. Zo wordt niemand teleurgesteld met pure onzin op weerkaartjes die nooit consistent zijn en waar je zeker geen waarheid aan moet ontlenen. En als je dat wel doet, stoot je je herhaaldelijk aan dezelfde lamp. Zelf weten natuurlijk…

  • Freek schreef:

   Zo is het maar net

  • Ab schreef:

   Idd @Winterpret, en al die kaarten buiten de betrouwbare termijn moet je juist als ”voorpret” zien en niet realistisch opvatten gezien het toch vaak verandert. Zeker na 3 a 4 dagen vooruit..!!
   Ik kan bijvoorbeeld genieten van de voorpret maar ga dat niet als realistische kans verkondigen omdat het toch vaak buiten de betrouwbare termijn op de kaarten staat.
   Het weer blijft het weer en doet waar het zelf zin in heeft en daar moet je maar mee leren leven wat het ook wordt uiteindelijk…!!

   • Willem schreef:

    Ind. Ik ook vind het geweldig.. Alleen hebben we de laatste jaren ontzettend veel pech. Maar er komen vast betere tijden. Winterpret moet ook even zijn of haar ei kwijt.

  • Frederic schreef:

   zou er nu iemand geweest zijn die er waarheid aan ontleent heeft? Lijkt me wel heel naïef dan. Het is niet omdat iemand roept dat het winter gaat worden, dat het ook echt winter wordt he. Meteorologie blijft een vak over kansen en %. En daar hebben veel mensen het lastig mee, om die kanspercentages te plaatsen. Voor de meeste mensen is het zwart of wit, terwijl het in werkelijkheid altijd grijs is.
   Gelukkig hoeven we het niet bij de veilige 2 dagen vooruit van de concullega’s te houden want het is altijd leerzaam te zien waar het allemaal naartoe evolueert en op welke manier. Jammer genoeg is het meestal niet in de winterse richting.

   • Grijs ja, vooral grijs @frederic. Heb de laatste maanden meer grijs gezien dan me lief is, teveel grijs zelfs.
    Door acuut gebrek aan zonlicht (UV) begint mijn gelaat zelfs al grijze tinten te vertonen. 😆 😆

   • Stefan Kaptein schreef:

    Ik vind die eerste opmerking toch wel een beetje denegerend klinken Frederic. Alsof er hier nu allemaal dombo’s op deze site komen die geloven wat er door de weerprofeten wordt voorspeld. Maar diezelfde profeten doen hier de afgelopen dagen wel erg hun best om te laten voorkomen dat het eigenlijk niet meer mis gaat en dat zelfs meerdere keren en zelfs in avond updates. En er zijn mensen die er kanttekeningen bij geplaatst hebben en hun twijfel hebben uitgesproken. Masr dat wordt dan weer weggezet als : niet onderbouwd of ongefundeerde kritiek. Maar waar is nu de onderbouwing van de “winter” inval in de lage landen en snowmageddon in de alpen? Die onderbouwing is dus gebasseerd op enkele Pietertjes in de essembles. Er zijn gelukkig ook weermannen die dit duidelijk in de berichten vermelden, maar nu het toch echt de verkeerde kant lijkt op te gaan is het ineens oorverdovend stil geworden.

  • Leo schreef:

   Dit ben ik niet met je eens Winterpret.

   Ook het KNMI (zij het in wat voorzichtige termen en enigszins verstopt) én andere instanties doen aan lange termijnverwachtingen.
   Zie de storm bijvoorbeeld. Ook Meteoconsult en het KNMI spreken hier al een dag of drie over.
   Zie ook de actuele guidance van het KNMI die nog uitstaat:
   “Tot en met het volgende weekeinde is de uitvoer zeer consistent, De consistentie ten aanzien van de storing van donderdag is sterk toegenomen. De baan daarvan bepaalt of we met veel wind te maken krijgen. In ongeveer 60% van de leden trekt de kern ten noorden van Nederland langs zodat we met het windveld te maken krijgen. De kans is donderdag nu ongeveer 60% op zeer zware windstoten van 100 km/uur of meer met een kans van 10-30% (hoogste kans aan de kust) op windstoten van meer dan 120 km/uur. Deze kansen zijn vergelijkbaar met de 1300 uitvoer, maar veel meer dan in de 1212 uitvoer. Vanaf dinsdag hebben we te maken met een weertype met winterse buien. De kans op vaste neerslag van betekenis (3 mm equivalent of meer in de uitvoer) is woensdag en donderdag landinwaarts 20-40%. Bij de storing van donderdag is sneeuwval van betekenis mogelijk ten noorden en oosten van de kern, uiteenlopend van 20% in het zuidwesten tot 50% in het noordoosten. Een eventuele sneeuwlaag zal alleen ten noorden van de kern langer dan enkele uren blijven liggen.”

   • Leo schreef:

    En bah, ga ik redelijk diep door het stof én leg ik vrij gedetailleerd uit hoe het komt (i.t.t. bijvoorbeeld hier door weerplaza waar slechts het halve verhaal verteld wordt én gewoon gezegd wordt dat het tóch hard gaat waaien (..) en elders (wat ik helaas even niet direct kan terugvinden; is er toch weer gezeik.

  • Leo schreef:

   NB Voor de volledigheid:

   Zitten ze nog hoog met die 50% sneeuwkans en 30% kans op koud weer wat mij betreft 😉
   Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit op basis van de pluim van gisteravond is; wij zijn sneller 😉

  • Patrick schreef:

   Inderdaad zo is het . Wat ze hier ook mogen beweren .

 33. De LL winter tot hiertoe kan me wat… Overschakelen op zomeruur en gauw lente graag met aangename +15°C, zonnetje en zuidelijk briesje erbij. Duimen maar weer voor winter 2018/19.
  Ik heb net als @Geert echt geen zin noch behoefte aan nogmaals wind, warm water en te warme dag en nachttemperaturen.

  Mezelf klaarstomen komende dagen voor onze aankomende wintersportvakantie…
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_0001.jpg
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_0002.jpg

  Vandaag ging de zon uitbundig en volop schijnen dus haalde ik mijn oldtimer alvast nog een keer van stal.
  Rondgereden op lokale landwegen en door de Antwerpse haven (Linkeroever) wat een serieus verkeerde beslissing leek te zijn; blijkbaar had men gestrooid en de gehele wagen onder de smurrie.

  En het weer vandaag? Viel mee maar sloeg ook best tegen want van de beloofde volop zon maar weinig gezien, eerder een waterachtig zonnetje.
  En de boel in de fik @ Borealis Antwerpen N.V. 🙂
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20180114_164909.jpg

 34. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  https://modeles7.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2018011500/graphe3_1000_706.510009765625_324.0899963378906___.gif
  Prikpunt aan de Oostenrijkse noordkant van gfs0h bevestigd dat ze daar hele mooie sneeuw gaan krijgen tot in de laagste dalen

 35. Menno schreef:

  Nou nou, wat heeft iedereen het zwaar… pfff, dan denk ik alleen maar even terug aan gisteren, prachtig weer, lekker fris, gewoon heerlijk. Daar hoor je natuurlijk niemand over want dat past niet in het straatje. Ook de prachtige sneeuw van hier, begin december, wordt heeeeeeel makkelijk vergeten. De komende sneeuwval in o.a. Oostenrijk tot in de laagste dalen kan de harten niet bekoren: is het dan alleen omdat ‘het weer zo tegen zit’?

 36. Maarten schreef:

  Je ziet hier aan de uitspraken in de reacties met dubbeltje op zijn kant of wat een pure pech dat er toch heel wat mensen het gevoel hadden dat er echt winter aan zat te komen en dat het nu een mirakel is dat het toch misloopt. Maar dat is natuurlijk niet zo, winter heeft nooit binnen de betrouwbare termijn op de kaarten gestaan.

  De artikelen hier zijn in de afgelopen tijd wel een stuk realistischer geworden met alle nuances die nodig zijn. Echter zijn de reacties natuurlijk door de kaartvolgers niet altijd even genuanceerd. Dat kun je ook niet verwachten van de kaartvolgers, maar blijkbaar zijn er toch volgers die afleiden uit berichten hier op de site dat alles in kannen en kruiken is.

  Verschil met vorige jaren is wat mij betreft dat de sfeer ondanks het uitblijven van de winter over het algemeen toch wel gezellig blijft. Dus ga zo door!

 37. Dennis O schreef:

  Sommige verkondigen hier dat in de lage landen beter de lente aan kan breken i.p.v dit grauwe weer.
  Nou als het hier plus tien word denkt men dan dat het in de alpen of in het sauerland dikke pret word met sneeuw. Dan word het alleen in de hogere delen wit.

  • Maarten schreef:

   Het kan theoretisch wel voor de alpen, maar heel vaak en langdurig zal dat niet zijn. Voor het sauerland is dat idd onmogelijk.

   • Dennis O schreef:

    Idd. Het kan maar het mooist is gewoon rond een graag of 5 overdag en 0 graden in de nachten. Kouder mag ook natuurlijk. Dan gaat het ‘bijna áltijd in de Alpen of het sauerland de goede kant op. Absoluut geen dikke herfst of lenteachtigen toestanden in de LL.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.