hochgurgl1311

Jezelf op de borst kloppen mag natuurlijk niet en daarom geef ik alle credit van deze foto van vandaag aan moeder natuur. Hoe schitterend het beeld vanaf het Top Mountain Star café op 3027m in Hochgurgl uitkijkend naar de Dolomieten aan de Italiaanse kant. Je ziet wat er aan de hand is: prachtige sneeuw maar wel pas boven iets van 2200m.

Ik heb vandaag mijn eerste uren geskied dit seizoen op een fijne Atomic huurski. Het had vanochtend beneden wat geregend en dat was boven een heerlijke 2cm poeder op de pistes. Offpiste was erg goed te doen. Regelmatig moest ik aan Michael Schumacher denken wat me extra alert hield op stenen. Maar de sneeuwval afgelopen week (Luuk en Romy) was echt zo goed dat er gewoon prima poeder was boven 2500m. En het is nog zo rustig dat er genoeg spoortjes te trekken waren. Zie video.

2014-11-13_1630

Ronaldo duikt in de reactie weer op zijn extreem weer hobby door veel naar Amerika te kijken. Hier een getwitterde foto van Southbend in Indiana. In Tennessee is de vroegste sneeuw sinds het begin van de systematische waarnemingen geweest. Meer records hierrr.

tempjakoetsk

Kees heeft er ook zin in met deze uit Jakoetsk. Laten we toch eens een wintersportweerman.nl expeditie optuigen samen. Nog een jaar of 8 geduld tot de kids bij mij uitgevlogen zijn.

geensteek

De laatste kaart van het GFS model heb ik “geensteek” genoemd omdat we gewoon in beide weermodellen geen steek opschieten in Europa. Wat dat betreft moedig ik iedereen echt aan om veel actiever mee te gaan genieten van wat er in Amerika is en als het dan per sé Europa moet zijn gewoon in de auto stappen en naar Obergurgl-Hochgurgl komen. Hotel Enzian in Obergurgl (niet te verwarren met het gelijknamige hotel in Hochgurgl) is een (luxe) supertip als je van comfort, sfeer en lekker eten houdt.

lenticularis-sierranevada

PS Nog een mooie afsluiting: deze kwam net anoniem binnen via de fotoknop. Sierra Nevada met een hele dikke sigaar als een hoedje over een kleine thermische cumulus heen. Schitterend. bedankt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.