hochgurgl1311

Jezelf op de borst kloppen mag natuurlijk niet en daarom geef ik alle credit van deze foto van vandaag aan moeder natuur. Hoe schitterend het beeld vanaf het Top Mountain Star café op 3027m in Hochgurgl uitkijkend naar de Dolomieten aan de Italiaanse kant. Je ziet wat er aan de hand is: prachtige sneeuw maar wel pas boven iets van 2200m.

Ik heb vandaag mijn eerste uren geskied dit seizoen op een fijne Atomic huurski. Het had vanochtend beneden wat geregend en dat was boven een heerlijke 2cm poeder op de pistes. Offpiste was erg goed te doen. Regelmatig moest ik aan Michael Schumacher denken wat me extra alert hield op stenen. Maar de sneeuwval afgelopen week (Luuk en Romy) was echt zo goed dat er gewoon prima poeder was boven 2500m. En het is nog zo rustig dat er genoeg spoortjes te trekken waren. Zie video.

2014-11-13_1630

Ronaldo duikt in de reactie weer op zijn extreem weer hobby door veel naar Amerika te kijken. Hier een getwitterde foto van Southbend in Indiana. In Tennessee is de vroegste sneeuw sinds het begin van de systematische waarnemingen geweest. Meer records hierrr.

tempjakoetsk

Kees heeft er ook zin in met deze uit Jakoetsk. Laten we toch eens een wintersportweerman.nl expeditie optuigen samen. Nog een jaar of 8 geduld tot de kids bij mij uitgevlogen zijn.

geensteek

De laatste kaart van het GFS model heb ik “geensteek” genoemd omdat we gewoon in beide weermodellen geen steek opschieten in Europa. Wat dat betreft moedig ik iedereen echt aan om veel actiever mee te gaan genieten van wat er in Amerika is en als het dan per sé Europa moet zijn gewoon in de auto stappen en naar Obergurgl-Hochgurgl komen. Hotel Enzian in Obergurgl (niet te verwarren met het gelijknamige hotel in Hochgurgl) is een (luxe) supertip als je van comfort, sfeer en lekker eten houdt.

lenticularis-sierranevada

PS Nog een mooie afsluiting: deze kwam net anoniem binnen via de fotoknop. Sierra Nevada met een hele dikke sigaar als een hoedje over een kleine thermische cumulus heen. Schitterend. bedankt!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

18 reacties

Gesloten voor reacties.