tux5

John van de Goorbergh stuurde gisteren een mooie set foto’s van de Tuxer gletsjer waar het blijkbaar tot 13u prima skiën was. Vandaag en morgen is het hondenweer. Donderdag zul je op die hoogte kunnen poederen. Hopelijk krijgen we dan weer wat plaatjes. tux3 tux2 tux1

Zijn er nog meer mensen die een dagje gletsjerski in hun zomervakantie inbouwen?

Schermafdruk 2016-08-09 12.22.55

Nu eerst via twee heftigeregendagen in de Alpen op weg dus naar die donderdagochtend met sneeuwgrens 1600m in Oostenrijk. Hierboven de trend voor de lage landen. Morgen mogelijk recordkoud. Vanmiddag ook al met 14ºC in De Bilt maar vanochtend is het al twee graden warmer geweest. Woensdag de 17e mogelijk weer zo’n ’s zomerse speldenprik. Verder flatlines we weer door met 20ºC richting herfst.

confrontatie

Kijk hier nu. Dit is de situatie die alles gaat bepalen voor het vervolg. Zou het toch nog lukken voldoende lucht in dat Scandihoog te pompen om de depressie op de oceaan te houden rond de 16e? Zo niet gaan we verder met westcirculatie en af en toe regen. Volg het hier. Het is nog niet te zeggen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.