Review 1 dagje Wintersport-Arena Sauerland by Joost – Het was voor mij echt een doel deze winter, een dagje skiën in Winterberg daar had ik mij echt op verheugd!! Wat hebben wij dit jaar lang moeten wachten voordat er voldoende sneeuw lag in de Wintersport-Arena Sauerland.  Veel reageerders van deze site hadden er weinig vertrouwen in, maar aan het einde van januari ging het daar echt sneeuwen. Voor mij het sein om een dagje te plannen. Samen met mijn broer Kees afgesproken om door de weeks dag te gaan, want het is natuurlijk bekend dat het in de weekenden heel druk kan zijn met (vooral) Nederlandse ski enthousiastelingen. Op donderdag 30 januari was het dan zover, mijn broer Kees stond om half 5 in de ochtend voor mijn deur en ons dagje Winterberg kon starten.
pistenplan_Winterberg

De rit verliep voorspoedig. Wij hebben in Duitsland nog een half uurtje een kop koffie gedronken in een Raststätte en rond 9 uur parkeerde wij de auto op één van de parkeerplaatsen rond het Wintercaroussel skigebied. Wat ons direct opviel was dat er veel Duitsers waren en veel minder Nederlanders. De Duitsers bleken twee dagen schneefrei te hebben gekregen. De drukte was daarom gelijk aan de drukte die wij normaal gewend zijn in het weekend. Het leidde tot lange rijen bij de kassa. Deze rijen werden echter snel weggewerkt, want één ding is mij wel duidelijk geworden tijdens deze dag: Ondanks de drukte hoef je nergens lang te wachten!
DSC01802

Er stond een lange rij voor de stoeltjeslift bij piste nummer 12. Ik zag het in eerste instantie wat sombertjes in. Hoe lang duurt het voordat wij boven zijn en dat wij ons eerste bochtjes kunnen draaien? Nou dat valt heel erg mee, de stoeltjesliften doen zeer efficiënt hun werk, voor je het weet sta je bovenaan en kun je de eerste pistes gaan pakken. 
463059317_640

De pistes lagen er goed bij. Wel waren de pistes op bepaalde plekken wat ijzig. Je kon toch zien dat het deze winter te weinig heeft gesneeuwd. De sneeuwkanonnen (meer dan 250 stuks) doen echter efficiënt hun werk. De gehele dag hebben zij staan loeien om voldoende sneeuw te produceren voor de dag zelf en voor de dagen die nog moesten gaan komen. Zodra ze het sneeuwzeker kunnen maken doen ze dat ook hier. Het was echter wel “kaiserwetter” op die dag. Lekker koud en zonnig weer en de bomen zagen er spierwit uit. Het gaf ons het echte wintersportgevoel.
DSC01815

Dan wordt het tijd om wat te gaan eten. De eetgelegenheden rond de pistes zijn dan afgeladen vol.  Er zijn er zeker voldoende, maar ja, een beetje rust en echt genieten van de Sauerlandse spijzen is natuurlijk niet te versmaden. Onze “geheime tip”: Daal piste 11 af en je komt uit bij de rondweg en steek deze weg over, daar ligt parkeerplaats P5. Naast parkeerplaats P5 is een heerlijk eettentje. Ook op een drukke dag is het er echt rustig en de grunkohltopf is er echt een topper.

DSC01809

En nog even een “Selfie” van de gebroeders voor alle reageerders van Wintersportweerman. Links Joost en rechts Kees


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

5 reacties

Gesloten voor reacties.