Op het moment dat ik dit schrijf regent het dat het plenst in Ortisei in het Val Gardena in Zuid-Tirol. Vanaf de schemering was het aan het weerlichten. De regen leek lang in verre dalen te blijven. Het klaarde zelfs op rond 22uur en de sterren waren te zien. En nu een uurtje later ineens toch plensregen. Deur van hotelkamer Hotel Angelo oftewel Hotel Engel heerlijk open want muggen trekken de regen niet. Hierboven zie je de status van de wolkenvorming rond 19 uur. Mooie toren boven de Seceda, waar mijn zoon Tim morgenvroeg heel moedig gaat starten voor een tandemvlucht met Fly2.info.ReconstructionKennis

Ik was een week met het hele gezin en verdere familie in Umbrië. Heel erg mooi. Heel erg warm. Mooie bergen. Lekker getoerd op de MTB. Hele familie min oudste zoon op vliegveld Bergamo afgezet en verder de Alpen in voor gesprekken met skigebieden. In Bolzano nog even de nieuwe Iceman expositie bewonderd. Voor mij de derde keer al, maar met die nieuwe waanzinnig realistische reconstructie van DJ Ötzi door de Nederlandse broers Adrie en Alfons Kennis is het extra indrukwekkend.[dc_slider slider=”21220″]En dan die rit van Bolzano omhoog naar Ortisei. Dat is voor mij echt thuiskomen. De geur van de zuidelijke Alpen, die weer iets anders is dan de geur van de noordelijke Alpen. De relatieve koelte. Het alomtegenwoordige water. De dichte bebossing. De skiliftjes die je aanlachen. “Hier ben ik veilig. Dit is mijn huis”, ga je spontaan in je hoofd zingen. En ja als je dan ook nog eens je intrek neemt in Hotel Angelo van onze lokale ambassadrice Michele Demetz dan is het nog eens dubbel thuiskomen. Wat een ambiance zeg en wat een fijn personeel![dc_slider slider=”21213″]Nu ja we zijn hier maar twee nachtjes. Dan snel verder naar Livigno en Les Menuires. Voor ik het artikel afsluit wilde ik nog even met jullie delen dat we in Bolzano ineens langs een pand van Pistenbully.com reden. Niet het hoofdkantoor want dat zit in Laupheim in Zuid-Duitsland. Nee, een filiaal voor de markt hier in Zuid-Tirol. Wel leuk om te zien. Er hing ook een billboard van de E 600+. Denk je: wat een onzin zo’n zware machine op electriciteit opgewekt door twee on board dieselgeneratoren. Maar dan hoor je dat door die electrische aandrijving de energie van het afdalen van een piste kan worden opgeslagen in de accu’s en dat dat samen met andere innovaties 20% brandstof scheelt. Tja, en skigebieden hebben deze jaren niet te kampen met sneeuwgebrek maar met sneeuwoverschotten en dito brandstofkosten. Tel uit je winst. 

Afsluitend een video van de Pistenbully E600+. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.