In de Zillertal Arena zijn volop mogelijkheden om te racen en jezelf te meten tegen anderen. De BMW X-Drive Cup heeft een station in Königsleiten tegenover de Panoramaalm. Een schitterende boarder cross baan met een hypermodern starthok voor 4 personen. Je skipas wordt automatisch geregistreerd. Twee camera’s filmen de hele race en beneden in het dalstation kun je bij een wandautomaat van Skiline je video terugzien. Onder iedereen die 10x meedoet wordt uiteindelijk de BMW X1 verloot die bij het bergstation van de Dorfbahn op een platform weer en wind glimmend trotseert. 

Maar er zijn nog veel meer leuke raceplekken. Op de Isskogel is een Skimovie reuzenslalom track waar je ook automatisch gefilmd wordt. Met je skipasnummer kun je je film vervolgens op deze pagina van de website van de Zillertal Arena terugzien. Tenslotte is er onderaan de Gipfelbahn van Königsleiten is een slalom met kiepstangen en tijdwaarneming. Dat is het filmpje bovenaan waarop weerman Hajo zijn best doet de stangen perfect om te tikken skiënd op de onovertroffen Salomon 24 X-Kart. Hier geen automatische videoregistratie. De slow motion is zelf gefilmd met de Canon Power Shot SX 260HS.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.