In de Zillertal Arena zijn volop mogelijkheden om te racen en jezelf te meten tegen anderen. De BMW X-Drive Cup heeft een station in Königsleiten tegenover de Panoramaalm. Een schitterende boarder cross baan met een hypermodern starthok voor 4 personen. Je skipas wordt automatisch geregistreerd. Twee camera’s filmen de hele race en beneden in het dalstation kun je bij een wandautomaat van Skiline je video terugzien. Onder iedereen die 10x meedoet wordt uiteindelijk de BMW X1 verloot die bij het bergstation van de Dorfbahn op een platform weer en wind glimmend trotseert. 

Maar er zijn nog veel meer leuke raceplekken. Op de Isskogel is een Skimovie reuzenslalom track waar je ook automatisch gefilmd wordt. Met je skipasnummer kun je je film vervolgens op deze pagina van de website van de Zillertal Arena terugzien. Tenslotte is er onderaan de Gipfelbahn van Königsleiten is een slalom met kiepstangen en tijdwaarneming. Dat is het filmpje bovenaan waarop weerman Hajo zijn best doet de stangen perfect om te tikken skiënd op de onovertroffen Salomon 24 X-Kart. Hier geen automatische videoregistratie. De slow motion is zelf gefilmd met de Canon Power Shot SX 260HS.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.