Hierboven het Valisera Hüsli in Silvretta-Montafon aan het bergstation van de Valisera-gondel boven St. Gallenkirch in het Montafon (zie meteo of alle cams). Kijk eens op de tafels wat er vannacht nog is gevallen. Fréderic stipte het gisteren al aan: mijn BV7 is dik binnen. Behoeft eigenlijk geen toelichting. Ik moet zo een reuzenslalom skiën en heb weinig tijd. De actuele plaatjes zijn mooier dan de weerkaarten momenteel. Daarom nu snel…

valiserahusli2503

Even uitgezoomd nog eens het Valisera Hüsli…

zellamsee2503

Eerlijk is eerlijk: beneden in Zell am See Kaprun (zie meteo of alle webcams) is het bij karige sneeuw gebleven…

kitzsteinhorn2403

Maar boven op de Schmittenhöhe en hier op het Kitzsteinhorn (gletsjer) is er hele dikke sneeuw gevallen.

obertauern2503

En wat te denken van Obertauern? Zie meteo en alle cams!

kreuzeck2503

Als ik de berichten in de media mag geloven is er in de Zugspitz Arena het meeste gevallen. Op de Zugspitze is 130cm poeder neergedaald. Zie hierrr de melding. Hierboven Kreuzeck. Inderdaad niet voor de poes.

ehrwald2503

En in Ehrwald beneden ziet het er ook super uit!

avoriaz2403

En nog even een eigen kiekje van gisteren van Avoriaz gezien vanaf de Haut-Forts. 

portesdusoleil Hajo

Deze mailde ik gisteren al naar Fréderic maar hij mag vandaag op herhaling. De Pointe de Mossettes in de Portes du Soleil van beneden gezien. Hier moest je echt door 70cm zware poeder ploegen. Te meer ik mijn reuzenslalomski gebruikte. Vanmiddag switch ik naar testmateriaal van het nieuwe skimerk White Doctor, dus dat komt helemaal goed.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9THrxT06uP09

Voor wie het gisteren al helemaal goed kwam was Niels Hoeke in de Zillertal Arena (zie meteo of alle cams). Wat een chill video! 

temp2503

De koudste plek vannacht in Nederland was Heino (tussen Raalte en Zwolle) met -3,6°C. Dankzij Leo let ik er even op. In Vlissingen is het blijven dooien dus daar nog steeds geen vorstnacht deze winter. Zeg ik het goed Leo?

ensZA2503

Hoe gaat het verder? Hier in het westelijk Alpengebied klaart het pas vrijdag – als ik ‘s middags uit Champéry vertrek – definitief op. De vorstgrens ligt dan al op 1900m. De komende dagen treedt er nog saupoudrage op. Een nieuw Frans woord dat ik net heb geleerd uit een lokaal weerbericht: bepoeder(suiker)ing. Maar net vanochtend hebben we even mazzel. De lucht is ook blauw en dat is mooi voor de reuzenslalom. In Oostenrijk is het pas vanaf zaterdag definitief zonnig. Hierboven even egoïstisch een ensemble voor de Zillertal Arena waar jij ook kunt zitten van 1 tot en met 4 april. Zie info rechts over de Wintersportweerman.nl trip naar Königsleiten. Het begin van die trip zit in de mooiste fase die nu gegarandeerd is. Ik ga even niet te hard roepen dat de meeste verse sneeuw op de zuidhellingen dan al weg gebrand is door de zon. Sommige dingen moet je even in alle bescheidenheid afwachten om te zien wat er gebeurt. Vanaf 3 of 4 april lijkt er een flinke “verslechtering” te komen. Kan weer een dump worden rondom de hele Alpen maar het is niet waarschijnlijk dat de sneeuwgrens zo laag uitpakt als nu is gebeurd. Vanavond een korte update…


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

8 reacties

Gesloten voor reacties.